Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Απάντηση της ΚΟΕ σε σχόλιο της εφημερίδας «Πριν»

Δημοσιεύουμε μέρος της απάντησης της ΚΟΕ σε σχόλιο του ΠΡΙΝ με τίτλο "Δεν βιάζεται πλέον η ΚΟΕ να φύγει η χώρα από την ΕΕ":

"Αν ισχύει η εκτίμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια σημαντική νίκη του λαού που επιφύλαξε μια συντριπτική ήττα στο μαύρο μέτωπο», ας αναρωτηθούμε αν σε αυτό συνέβαλλαν περισσότερο οι δυνάμεις που «βιάζονται» ή εκείνες που προσπάθησαν να χαράξουν μια ενωτική και ελπιδοφόρα πορεία, παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες του αγωνιζόμενου λαού.

Να σημειώσουμε ότι στο ίδιο κιόλας φύλλο του «Πριν» δημοσιεύεται άρθρο του Γ. Δελαστίκ που, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «χρεοκοπία και πέρασμα στη δραχμή κάτω από κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σημαίνουν εφιαλτική κατάσταση»! Συμπεριλαμβάνεται και ο συντάκτης του άρθρου στο «στρατόπεδο των πολέμιων της κατοχικής δραχμής» όπως ειρωνεύεται το σχόλιο; Αν οι φίλοι του «Πριν» δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εντελώς λάθος να αναγορεύεται σήμερα σε κεντρικό σύνθημα κάτι που ο λαός αντιλαμβάνεται ότι είναι «εφιαλτική κατάσταση» χωρίς πολιτική ανατροπή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.
 Όσο για το διδακτικό συμπέρασμα ότι «η παρέμβαση στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στον ευνουχισμό των πιο ριζοσπαστικών τάσεων» στο οποίο καταλήγει το σχόλιο, δεν θα απαντήσουμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν απευθύνεται κύρια σε εμάς αλλά λέγεται περισσότερο για προεκλογική «εσωτερική κατανάλωση». Εδώ δεν κολλάει το «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» αλλά περισσότερο η επίσης σοφή παροιμία «τα λέμε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά»."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails