Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με αφορμή την επίσκεψη Βενιζέλου στην Αργολίδα

του Δημήτρη Κοδέλα
βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Το εντυπωσιακό με τον κύριο Βενιζέλο δεν είναι ότι κορόιδευε τόσο καιρό τον ελληνικό λαό, αλλά το ότι νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να τον εξαπατά.
Ξαφνικά ο πρόεδρος ενός «σάπιου», κατά τον ίδιο, κόμματος θυμήθηκε να ανεβάσει τους τόνους (κι αυτό όχι πολύ, για να μην παρεξηγηθούμε...) απέναντι στην εκπρόσωπο – Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Λαγκάρντ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις της. Ποιός; Ο κ. Βενιζέλος! Ο άνθρωπος που της έστειλε πριν λίγους μήνες μια κατάπτυστη επιστολή, δηλώνοντας την πλήρη συμμόρφωσή του προς «τας υποδείξεις», δεσμευόμενος, μεταξύ άλλων, να μειώσει το αφορολόγητο στα 5000 ευρώ, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και να προχωρήσει σε απολύσεις, υποσχόμενος, από κοινού με το συνεργάτη του κ. Σαμαρά, να λάβουν πρόσθετα μέτρα ύψους 11 δις ευρώ τουλάχιστον.

Τα παραπάνω μέτρα, που σήμερα καταγγέλλει ως αντι-αναπτυξιακά και εξοντωτικά, λίγες βδομάδες πριν τα δικαιολογούσε ως αναγκαία, αφού παρατηρούσε ότι πρόκειται για “τεράστιες θυσίες από τον Ελληνικό λαό» οι οποίες είναι «αναγκαίες για να διορθώσουν παραλείψεις πάρα πολλών ετών»!
Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την υποτέλεια, το “Ναι σε όλα”, τη διαπλοκή (θυμηθείτε ενδεικτικά μόνο τις υποθέσεις Proton και Λαυρεντιάδη, ρύθμιση για την υπόθεση της SIEMENS), την εκποίηση της χώρας, έρχεται σήμερα λίγες μέρες μετά την εκλογική συντριβή του κόμματός του, να μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων. Μια επαναδιαπραγμάτευση κι αυτή “κούφια” και αόριστη, αφού δεν αμφισβητείται ο πυρήνας των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, ενώ οι δανειστές παρουσιάζονται λίγο πολύ ως ευεργέτες!
Σχετικά με την αναφορά του στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, το οποίο χαρακτήρισε ως μια υπόθεση που τον ντροπιάζει και επεκτάθηκε μάλιστα στην ανάγκη κάθαρσης του πολιτικού συστήματος, οφείλουμε αφ’ ενός να παρατηρήσουμε την υποκρισία και τη σιωπή ιχθύος των εκπροσώπων του κόμματός του, αλλά και του ίδιου για τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα και όχι μόνο, και αφ’ ετέρου να τον ενημερώσουμε ότι υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο διαρκές σκάνδαλο: Αυτό της κοινωνικής κατάρρευσης της κοινωνίας και της πλήρους παράδοσης της χώρας στους δανειστές, με συγκεκριμένα συμφέροντα (κυρίως τραπεζικά) να τυγχάνουν εξόφθαλμα ευνοϊκών ρυθμίσεων τη στιγμή που ο λαός συνθλίβεται! Σε αυτό το σκάνδαλο έχει πάρει ο ίδιος ενεργητικά μέρος, ενώ το πολιτικό σύστημα που τον συντηρεί και που ο ίδιος επίσης συντηρεί είναι φυτώριο διαφθοράς.
Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς με την προκλητική στήριξη της εγχώριας διαπλοκής και ξένων κέντρων εκβιάζουν και τρομοκρατούν. Είναι ικανοί να κάνουν τις πιο απίστευτες πολιτικές «κωλοτούμπες» ή να συμμαχήσουν με χθεσινούς επιστήθιους εχθρούς τους προκειμένου να ξανακυβερνήσουν και να μην υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της υποτέλειας.
Η ελληνική κοινωνία όμως εδώ και δυο χρόνια έκανε μια επιλογή. Να αλλάξει. Να μην επιτρέψει και πάλι στους υπεύθυνους της εξαθλίωσής της να συνεχίσουν να καταστρέφουν την χώρα. Όχι απλά μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κανένα από τα χρεοκοπημένα υλικά του παρελθόντος, χωρίς ΠΑΣΟΚ και χωρίς τη ΝΔ.
Στις 6 Μάη το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Στις 17 Ιούνη προς απογοήτευση του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου ο ελληνικός λαός και οι Αργολιδείς θα μιλήσουν και το μήνυμά τους θα είναι ακόμα πιο ηχηρό και αδιαμφισβήτητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails