Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Oι νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Πετράκος Θανάσης, Βουλευτής Μεσσηνίας, Αμμανατιδου - Πασχαλίδου Ευαγγέλια, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Αραχωβίτης Σταύρος, Βουλευτής Λακωνίας, Κοδέλας Δημήτρης, Βουλευτής Αργολίδας, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Βουλευτής Ηρακλείου, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, με την οποία ζητούν να αντιμετωπίσει άμεσα επείγοντα προβλήματα, με κυριότερο και πιο άμεσο το θέμα της κατ’ εξαίρεσιν πρόσληψης προσωπικού για τη δακοκτονία. Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Θανάση Πετρακου με τον υπουργό . Ο κ. υπουργός συμφώνησε ότι τα θέματα που θέτει η επιστολή είναι επείγοντα και τόνισε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να επιλυθούν.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Προς: τον Υπουργό
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια

Κύριε Υπουργέ,
Οι υπογράφοντες πέντε (5) νεοεκλεγέντες βουλευτές των εκλογών της 6ης Μαΐου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ζητήσουμε να αντιμετωπίσετε άμεσα τα εξής επείγοντα προβλήματα:

1ο. Το θέμα της κατ’ εξαίρεση πρόσληψης επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού για τη δακοκτονία. Όπως γνωρίζετε, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας δεν έχουν λάβει ακόμα τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης του εποχικού προσωπικού Δακοκτονίας. Η έγκαιρη πρόβλεψη του προσωπικού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος Δακοκτονίας και με δεδομένο ότι μεσολαβούν χρονοβόρες διαδικασίες ΑΣΕΠ, αντιλαμβάνεστε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην έκδοση των σχετικών Υπ. αποφάσεων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην εκτέλεση του προγράμματος.
Τονίζουμε επίσης ότι η περικοπή κατά 50% του προσλαμβανόμενου προσωπικού την παρελθούσα περίοδο οδήγησε αρκετές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων να εφαρμόσουν οριακά το πρόγραμμα Δακοκτονίας.
Κατόπιν των ανωτέρω και γνωρίζοντας τη συμβολή της επιτυχούς εκτέλεσης Δακοκτονίας στην ποσοτική και ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, παρακαλούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει η δυνατότητα έγκαιρης πρόσληψης του προσωπικού Δακοκτονίας σε επαρκή για την εφαρμογή του προγράμματος αριθμό.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή, οι πρώτοι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν ανάλογα με τις περιοχές από 20 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, πρέπει να υπάρξει άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
2ο. Παράταση της εφαρμογής του Νόμου 4015 (ΦΕΚ 210/21.9.2011) περί Συνεταιρισμών με ταυτόχρονη πρόβλεψη για την θητεία των αντιπροσώπων στις ΕΑΣ. Τέτοιο δικαίωμα δίνει άλλωστε ο Νόμος στον Υπουργό. (Τουλάχιστον Παράταση των προβλεπόμενων στο άρθρο 19 παρ.3 κατά ένα εξάμηνο, έως 31/12/2012.)
(Εναλλακτικά: αναστολή εφαρμογής του Νόμου)
Αυτό γιατί ο νόμος αυτός προβλέπει την έκδοση μιας σειράς Υπουργικών Αποφάσεων και εγκυκλίων χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Επίσης μετά το τέλος Ιουνίου οι ΕΑΣ θα βρεθούν χωρίς νομική υπόσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν.
3ο. Ένα δεύτερο θέμα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί παράταση είναι αυτό της υπ αριθμ. 110424 απόφασης (ΦΕΚ 1190/11.4.2012) περί χορήγησης Αδειών για Υφιστάμενα Δικαιώματα Χρήσης Νερού. Η προθεσμία λήγει στις 16/6/2012, χρόνος μη επαρκής για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών. Προτείνεται η τροποποίηση του άρθρου 9, παράταση για έξι μήνες, έως 16/12/2012.
4ο. Ένα ακόμα θέμα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί παράταση είναι αυτό της «Εξαίρεσης από Κατεδάφιση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων». Ζητείται τροποποίηση της ΚΥΑ 244203/2006η οποία αφορά την εξαίρεση από την κατεδάφιση κτισμάτων με κτηνοτροφική χρήση και να εναρμονιστεί με τον Νόμο 4056/2012 και να δοθεί παράταση τουλάχιστον 6 μηνών στην δυνατότητα των δικαιούχων στην εξαίρεση από την κατεδάφιση.
  
Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ:

  1. Αμμανατιδου - Πασχαλίδου Ευαγγέλια_Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
  1. Αραχωβίτης Σταύρος_Βουλευτής Λακωνίας Γεωπόνος
  1. Κοδέλας Δημήτρης – Βουλευτής Αργολίδας Γεωπόνος
  1. Πετράκος Θανάσης_Βουλευτής Μεσσηνίας
  1. Κριτσωτάκης Μιχάλης – Βουλευτής Ηρακλείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails