Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Για τις εκλογές της 17ης Ιούνη

Κείμενο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα για τις εκλογές της 17ης Ιούνη:
Στις 6 Μάη ο λαός μας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής των μνημονίων και του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην κοινωνική κατεδάφιση και στην υποθήκευση της χώρας. Τα μνημονιακά κόμματα προσπάθησαν να το διαστρεβλώσουν μετατρέποντας το σε μήνυμα για συνεργασία όλων των κομμάτων ή μήνυμα για μια “αναδιαπραγμάτευση” πλευρών του μνημονίου όχι με βάση τις ανάγκες επιβίωσης της κοινωνίας αλλά με βάση τις διαθέσεις της Μέρκελ.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες, το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο έχει επιδοθεί σε μια γιγαντιαία προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Οι μνημονιακές δυνάμεις με τη στήριξη των πλέον συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της ΕΕ βάλλουν κατά του ελληνικού λαού στοχεύοντας στην κάμψη της αντίστασής του και ειδικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Πιστεύουν ότι η τρομοκράτηση της κοινωνίας, τακτική που ακολουθούν από την αρχή της κρίσης, θα σβήσει το χαμόγελο αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας που έφερε η 6η Μάη. Θέλουν να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν: φοβισμένοι, μόνοι, να περιμένουμε καθένας το “μοιραίο” της εξαθλίωσης και της απόγνωσης. Προσπαθούν λυσσαλέα να μην αλλάξει τίποτα.
Ξεχνούν ότι η ψήφος της 6ης Μάη δεν ήταν απλά ψήφος οργής αλλά και ψήφος αλλαγής πορείας και ανατροπών. Δε βλέπουν ότι η 6η Μάη δεν ήταν μια “στιγμή”, αλλά η συνέχεια της πολύμορφης αντίστασης που δίνει εδώ και δύο χρόνια ο ελληνικός λαός. Υποτιμούν τη διάθεση του λαού μας για ριζικές αλλαγές που στοχεύουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της υποτέλειας και όχι μόνο τον περιορισμό κάποιων επώδυνων πολιτικών επιλογών.
Δε βρισκόμαστε απλά σε μια νέα προεκλγική περίοδο αλλά εν μέσω μιας πολιτικής μάχης εξαιρετικά κρίσιμης για την πορεία της χώρας και την επιβίωση του λαού μας.
Η 17η Ιούνη πρέπει να γίνει η μέρα που θα ολοκληρωθεί το βήμα της 6ης Μάη και θα ξεκινήσει η πορεία ριζικών αλλαγών στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.
Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Οι άνθρωποι που συμμετέχουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλλά και πολλοί άνθρωποι που κατανοούν την κατάσταση και θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή την μάχη για επιβίωση και αξιοπρέπεια, οφείλουμε να πορευθούμε ενωμένοι, δραστήρια και συλλογικά, για να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό ρεύμα διεξόδου, αλληλεγγύης και ελπίδας. Για να ολοκληρώσουμε την ανατροπή που εδώ και δύο χρόνια, από τις διαδηλώσεις, τις πλατείες και τα χαράτσια, έως τις εκλογές της 6ης Μάη, ξεκινήσαμε!
24/05/2012
Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής στην Αργολίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails