Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μητρόπουλος επιβεβαιώνει τους γελοίους χειρισμούς του ΣΥΝ

Ο ΣΥΝ προτείνει για υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Α. Μητρόπουλο. Ο Α. Μητρόπουλος δηλώνει ότι φαίνεται να κατεβαίνει υπ. περιφερειάρχης ο Δημαράς και αυτός μαζί του. Προσθέτει ότι η τελική επιλογή (αν θα είναι επικεφαλής ο Δημαράς ή όχι και τα ...υπόλοιπα) θα παρθεί σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας από 3 ΠΑΣΟΚογενείς συλλογικότητες, οι οποίες έχουν και την πρωτοβουλία των κινήσεων!
Επίσης αποκαλύπτει ότι είχε προτείνει πριν τρεις μήνες σαν "πολύ καλό υποψήφιο" τον Α. Αλαβάνο. Θα παραμείνει μέλος του ΠΑΣΟΚ. Απευθύνεται σε μέλη που δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ούτε τον Γ. Παπανδρέου, που όμως θεωρούν λάθος τους χειρισμούς για μνημόνιο, Καλλικράτη...

[πηγή βίντεο: Βαθύ Κόκκινο]


Αυτόν τον άνθρωπο πρότεινε η ηγεσίας του ΣΥΝ επί μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τον θεωρούσε καταλληλότερο από τον Α. Αλαβάνο...!!!
Στον σημερινό πρωτοσέλιδο [πηγή φώτο: ΕΟΣ] η Αυγή τον έχει σαν προτεινόμενο, αφού πέρα από τον Αλαβάνο η πλειοψηφία της ηγεσίας του ΣΥΝ αρνήθηκε ύστατη πρόταση από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ για υποψηφιότητα της Βαλαβάνη (δείτε και ανακοίνωσή της)!

Αφού διαβάσετε όλα αυτά μπορείτε να ξαναδιαβάσετε την δήλωση του μέλους της Γραμματείας και της ΚΟΕ Ν. Γαλάνη και την παρακάτω ανακοίνωση της ΔΕΑ:


Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να αντιμετωπίσει ενιαία την πρόκληση των περιφερειακών εκλογών. Η ευθύνη βαρύνει την ηγεσία του Συνασπισμού.


Την Τετάρτη 8/9, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού αποφάσισε δια πλειοψηφίας να προτείνει για την περιφέρεια της Αττικής τη συνεργασία με το «πασοκογενές» σχήμα της Δημοκρατικής Συνεννόησης, με επικεφαλής τον Αλ. Μητρόπουλο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί παραβίαση της πολιτικής συμφωνίας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που ενέκρινε μεν το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με την πολιτική και τις δεσμεύσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι με την αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ή το κρύψιμό του…) μέσα σε ένα σχήμα με απροσδιόριστες -για την ώρα- σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση αυτή αποτελεί επίσης εκδήλωση βαθιάς περιφρόνησης προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κανείς άλλος –πέραν της ηγεσίας του ΣΥΝ- δεν συμφωνούσε και δεν συμφωνεί με το «σχέδιο» υποστήριξης στον Αλ. Μητρόπουλο.

Η επιμονή της ηγεσίας του ΣΥΝ στην υποστήριξη στον Αλ. Μητρόπουλο είναι ένα μεγάλο βήμα στην απόπειρα μετάπλασης του ΣΥΡΙΖΑ: Διευκολύνει την συγκρότηση μιας σοσιαλδημοκρατικής «συνιστώσας», ελπίζει στην εμφάνιση ανάλογης πράσινης-οικολογικής στο μέλλον, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ως βασική επιλογή συμμαχιών του ΣΥΝ να αλλάξει χαρακτήρα. Να υποβαθμίσει τα χαρακτηριστικά ριζοσπαστικής Αριστεράς (τα κατ’ άλλους «αριστερίστικα»…) και να γίνει «πλατύτερος» από το κόμμα του ΣΥΝ, όπως άλλωστε συνιστούσαν τα στελέχη του σημερινού Δη.Αρι…

Ακριβώς επειδή το διακύβευμα της απόφασης ήταν μεγάλο –και λόγω της σφοδρής αντίδρασης των στελεχών του Αριστερού Ρεύματος- η ηγεσία του ΣΥΝ επιχείρησε να θολώσει τα νερά. Ενώ αποφάσισε και πρότεινε δημόσια τον Αλ. Μητρόπουλο, άφηνε –τάχα- ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του συντρόφου Θοδωρή Δρίτσα. Ακόμα και απολύτως άπειροι σύντροφοι κατανοούν εύκολα ότι η υποψηφιότητα του σ. Θοδ. Δρίτσα -τον οποίο τιμούσαμε και τιμούμε ιδιαίτερα- εκφράζει τελείως άλλες προοπτικές και άλλα σχέδια από εκείνα της υποψηφιότητας του Αλ. Μητρόπουλου.

Η ηγεσία του ΣΥΝ δεν είχε παρανοήσει, δεν επιχειρούσε να κρατήσει δύο τελείως διαφορετικά καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Απλώς συνέχιζε τον αφόρητο τακτικισμό (που συσσώρευσε αρκετά στραπάτσα φέτος το καλοκαίρι), αδιαφορώντας για το αν τραυματίζει ανθρώπους, οργανώσεις, πολιτικές σχέσεις και τελικά την ίδια την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του «Μετώπου», στις διαδοχικές συνεδριάσεις της Γραμματείας ζητήσαμε να απορριφθεί καθαρά και δημόσια η πρόταση για τον Αλ. Μητρόπουλο και να υπάρξει ενωτική διέξοδος με την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη, που είχε ήδη προταθεί στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο κόμμα του ΣΥΝ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η πρόταση αυτή δεν στηριζόταν σε σύγκριση μεταξύ των σ. Δρίτσα και Βαλαβάνη, αλλά στην ύστατη προσπάθεια –πραγματικά την τελευταία στιγμή!- να αξιοποιηθεί η Νάντια Βαλαβάνη για την ενιαία έκφραση όλων των δυνάμεων του χώρου. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί…

Μετά από αυτά, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλ. Αλαβάνου με τη στήριξη του «Μετώπου», ήταν απλώς μονόδρομος για τις δυνάμεις που δεν ήθελαν να δουν το ΣΥΡΙΖΑ να χάνεται μέσα σε μια «σύγκλιση» με κάποιες απροσδιόριστες πασοκογενείς δυνάμεις, αλλά επίσης δεν ήταν διατεθειμένες να καταφύγουν στην παθητικότητα της αποχής. Ιδίως μπροστά σε μια εκλογική μάχη με καθοριστική σημασία.


>4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τσιτώνεις; Με χαρακτηρισμούς του τύπου "γελοίοι" δε πήγε κανείς μπροστά. Δεν έχετε ακούσει ότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.

Αμάν πια, βάζει κάτι η ΕΟΣ και να σου τσουπ το πετάτε και εσεις, κάτι πιο πρωτογενές δεν έχετε;

isatsitna είπε...

Δεν ξέρω αν με χαρακτηρισμούς του τύπου "γελοίοι" πήγε κανείς μπροστά, όμως είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της Αριστεράς, ο κόσμος του ΣΥΝ, ένα κομμάτι της ηγεσίας του ΣΥΝ, συμφωνούν απόλυτα!
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ανάγκη από πιο πρωτογενή πληροφόρηση. Δηλαδή τι διάολο συζητούσε τόσες βδομάδες η ομάδα του Τσίπρα με τον Α. Μητρόπουλο; Και πώς του προκάλεσε ο Μητρόπουλος τόσο ενδιαφέρον ώστε να τον προτείνει με τόσο πάθος για υπ. Περιφερειάρχη και η μισή Αυγή για μέρες να αναφέρεται σε αυτόν;
Μέχρι και στο τοπικό μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας ανέβηκε η ανακοίνωση του ...Μητρόπουλου!

Ανώνυμος είπε...

Τόσο σίγουρος είσαι ρε παιδάκι μου για τον κόσμο της αριστεράς; Τι φοβερές ικανότητες είναι αυτές που έχεις, έκτος από το να βρίζεις.

Αλήθεια ο Καπάνταης που ήταν χθες μαζί με τον Αλαβάνο, κάτι για Μελίνα Μερκούρη είπε; Εσένα σου αρέσουν αυτά;

Μην προτρέχετε γιατί στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.

isatsitna είπε...

Για να καταλάβω.
1. Είσαι αριστερός.
2. Προφανώς από τον χώρο του ΣΥΝ
3. Προφανώς δεν ασχολείσαι πολύ αλλιώς θα γνώριζες πως το Λαφαζανικό κομμάτι είχε σφόδρες αντιρρήσεις με την επιλογή Μητρόπουλου.
4. Θεωρείς ότι αυτός ο τύπος (Μητρόπουλος) που προετείνεται από τον ΣΥΝ δεν ενοχλεί τον κόσμο της αριστεράς.
5. Θεωρείς "βρισιά" το ότι χαρακτηρίζουμε "γελοίους" τους γελοίους χειρισμούς της ηγεσίας σου. Και δεν θεωρείς ύβρη προς τον κόμσο της αριστεράς την πρόταση ως υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής του σούργελου Μητρόπουλου.
Υπάρχουν και χειρότεροι πάντως από εμάς που προσπαθούμε να μην κάνουμε πλάκα αλλά να κριτικάρουμε στα σοβαρά τις παλινωδίες του ΣΥΝ.
Δες εδώ:
http://syriza.wordpress.com/2010/09/10/redikol/

linkwithin

Related Posts with Thumbnails