Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πακιστανοί στο δρόμο ...και στους δρόμους!

Δείτε το βίντεο και νιώστε τον παλμό, την ανάγκη, την θέληση. Το αρνητικό είναι ότι, από όσο φαίνεται στο βίντεο, λίγοι φαίνονται να είναι οι Έλληνες που βρέθηκαν μαζί τους. Ελπίζουμε η ιστορία αυτή να μην είναι η αρχή νέων ρατσιστικών φαινομένων αλλά ουσιαστικής συζήτησης και διεκδίκησης για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών στην χώρα μας.
Μέρες που είναι μου ήρθε και μια άλλη σκέψη. Αν στη Σκάλα (και σε κάθε επαρχιακή πόλη του μεγέθους της Σκάλας) βγαίναμε για το μνημόνιο τόσοι άνθρωποι με τέτοια αγωνιστικότητα όπως οι συνάνθρωποί μας Πακιστανοί, λέτε η κυβέρνηση να ήταν ατάραχη;

[πηγή βίντεο & άλλες πληροφορίες:
Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας]
Δείτε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Συντονισμου Πολιτών για την Πελοπόννησο σε σχέση με τα γεγονότα στη Σκάλα:

Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
στηρίζει την απόφαση εκατοντάδων Πακιστανών μεταναστών να προχωρήσουν σε απεργία διαμαρτυρίας για το πογκρόμ που εξαπολύθηκε ενάντιά τους τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στη Σκάλα Λακωνίας.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν από παρέμβαση του εισαγγελέα και καταδίκη σε πολυετή φυλάκιση ιδιοκτήτη αποθήκης που την ενοικίαζε σε μετανάστες. Αμέσως μετά η αστυνομία προχώρησε σε ελέγχους σπίτι-σπίτι, πραγματοποίησε προσαγωγές και μετά άφησε ελεύθερους τους Πακιστανούς μετανάστες μοιράζοντας «υπηρεσιακά σημειώματα διοικητικής απέλασης». Ταυτόχρονα δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας με αποτέλεσμα, εκατοντάδες πακιστανοί επιστρέφοντας από την δουλειά στα χωράφια, να βρουν τις πόρτες των σπιτιών και των καταλυμάτων που διέμεναν κλειδωμένες από τους ιδιοκτήτες τους και τα αφεντικά τους, με -πεταγμένα τα πράγματα έξω από τα σπίτια.

Το υποκριτικό ενδιαφέρον τάχα για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών με την τιμωρία του ιδιοκτήτη για το άθλιο κατάλυμα κατέληξε στο να βρεθούν άστεγοι 500 περίπου εργάτες γης, να ξεσηκωθούν οι κάποιοι ...γνωστοί "αγανακτισμένοι πολίτες" (που δεν εκπροσωπούν βέβαια την πλειοψηφία των κατοίκων της Σκάλας). , και με αισχρές κατηγορίες (περί επικείμενων βιασμών, ληστειών ή και δολοφονιών), να ζητήσουν -από τοπικό blog - το πυρ το εξώτερον για τους άτυχους πακιστανούς.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟY ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,

καταδικάζει την νέα εκδήλωση ρατσισμού που εκδηλώνεται στη Λακωνία. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους πακιστανούς συνανθρώπους μας. Οι μετανάστες εργαζόμενοι δεν είναι καλοί όταν δουλεύουν στα χωράφια μας και κακοί όταν "ζουν" στις αποθήκες μας. Ο εκτοπισμός τους από τα καταλύματα που έως τώρα έμεναν, χωρίς να έχει υπάρξει φροντίδα για την αξιοπρεπή διαμονή τους, είναι δείγμα μη ανθρωπιάς και δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί.

Η πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν άμεσα να δημιουργήσουν δομές στήριξης των μεταναστών. Οι συνθήκες διαβίωσης, η υγιεινή, η εύκολη και ελεύθερη πρόσβαση στις δομές του Ε.Σ.Υ. (παρά τις τραγικές ελλείψεις), οι αξιοπρεπείς μισθοί και η ασφάλισή τους, είναι βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπιάς. Η μέχρι τώρα αδιαφορία τροφοδοτεί το ρατσισμό, την αδικία, τον αποκλεισμό.

Καλούμε την πολιτεία, το Δήμο, τους τοπικούς φορείς και όλη την τοπική κοινωνία να μεριμνήσουμε ώστε

-Να σταματήσει εδώ και τώρα ο διωγμός των Πακιστανών μεταναστών εργατών και να αντιμετωπιστούν σαν ίσοι με τους Έλληνες πολίτες.

- Άμεσα να βρεθούν καταλύματα και τροφή για όσους μετανάστες έχουν μείνει, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, στο δρόμο.

-Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην νομιμοποίηση των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους "πρόσφυγες της καταστροφής" όπως άλλωστε έχει απαιτήσει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails