Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Περιφερειακές στην Πελοπόννησο (live your myth)

Αν και οι θερμοκρασίες δεν βοηθούν βαριές αναλύσεις, έχει ενδιαφέρον το πώς εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στην Πελοπόννησο.
Έχουμε λοιπόν την απειλή να μας φάει ο Δράκος (υποψήφιος της ΝΔ) με την παράλληλη δυσφορία Μανώλη που έχει μείνει κούπα και την Τατουλιάδα, δηλαδή την συζήτηση που έχει ανοίξει αν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ή όχι Τατούλη (ήδη στηρίζεται από το ΛΑΟΣ). Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του δικομματισμού.
Από την άλλη έχουμε
το ΚΚΕ που αποφάσισε να κατεβάσει υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Νίκο Γόντικα
την «Οικολογική Συμπολιτεία του Μωριά» που δημιουργήθηκε από τους Οικολόγους
την Δημοκρατική Αριστερά η οποία δηλώνει ότι θα κατέβει με τους Οικολόγους και προτείνει για υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Μπάμπη Βακαλόπουλο,
την παράταξη «Αυτοδιοικητική Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» που έφτιαξε ο ΣΥΝ και η οποία εξέδωσε διακήρυξη και ανακοίνωσε ότι προτείνει ως επικεφαλή της (!) τον Θανάση Πετράκο.
Αν τώρα οι ενεργοί πολίτες νιώθουν να είναι στην απ’έξω, θεατές σε ένα παιχνίδι κυρίως μηχανισμών και κυνηγιού θέσεων, διαρροών, μυστικών συζητήσεων και συναντήσεων, όχι δεν είναι τρελός. Δυστυχώς κάπως έτσι έχουν τα πράγματα… Αναζητούνται αφισοκολητές και πάσης φύσεως υποστηρικτές για να στηρίξουν ήδη γραμμένες διακηρύξεις και προαποφασιμένους επικεφαλείς.
Τέλος, η μόνη κίνηση που αφορά την Περιφέρεια η οποία δείχνει να κινείται «προς τα κάτω» και δεν έχει εμπλακεί σε ονοματολογίες και παρασκήνια είναι η κίνηση συλλογής υπογραφών από πολίτες για το συντονισμό στην Πελοπόννησο.

Σε επόμενη ανάρτηση, αν αντέξουμε τη ζέστη, θα σας πούμε και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails