Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

"Προμελετημένη" μη λύση από τη νομαρχία για το νερό

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτο νομαρχιακό συμβούλιο όπου εγκρίθηκε η «Προμελέτη για τον Ανάβαλο». Μπορείτε να την δείτε εδώ. Συνιστούμε, βέβαια, σε όσους είναι μηχανικοί να μην την διαβάσουν, γιατί όσοι μηχανικοί την είδαν κόντεψαν να σκίσουν τα πτυχία τους...
Είναι προφανές ότι η «Προμελέτη για τον Ανάβαλο» χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, αποδεικνύοντας ότι συντάχθηκε άρον άρον, με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο νομό.Η αγανάκτηση, η οποία άρχισε να βρίσκει τρόπους μαζικής και αγωνιστικής έκφρασης, ανάγκασε την -αναρμόδια μέχρι χθες- νομαρχία να συντάξει εσπευσμένα την προμελέτη η οποία και θα σταλεί στο –επίσης αναρμόδιο μέχρι χθες- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δεν περιλαμβάνει τη δημιουργία φραγμάτων για την αξιοποίηση των βροχοπτώσεων και δεν μεριμνά για την προστασία της Λέρνης από την υπεράντληση, ενώ η λογική της περιορίζεται από τις δυνατότητες ενός έργου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε 40 χρόνια πριν.
Στις περιοχές που θα γίνουν οι επεκτάσεις (δεν υπάρχει ούτε ένα σχεδιάγραμμα που να της δείχνει) δεν αναφέρεται πουθενά ποιος προβλέπεται ότι θα είναι ο εφικτός αρδευτικός κύκλος; Κάθε 25 μέρες όπως συμβαίνει μέχρι τώρα;
Γενικά, η "λύση" που προτείνετε έχει πάρει διαζύγιο με ότι συνεπάγεται η ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων...

Ύστερα από όλα αυτά: Ο αγώνας συνεχίζεται...

Και όσα δεν θα μάθετε από τους άλλους:

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από το κυβερνών κόμμα οι κκ Μανώλης και Κρανιάς. Και οι δύο ήταν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις. Ο κ Μανώλης είπε ότι πήρε τηλέφωνα και συναντήθηκε με τον κ. Κοντό. Ο κ. Κρανιάς δεν συναντήθηκε με τον κ. Κοντό, υποθετουμε επειδή μάζευε υπογραφές... Ο κ. Μανιάτης έλειπε σε κομματική εκδήλωση στην Ερμιονίδα, αλλά όλοι υποθέσαμε πως ετοιμάζει επιστολή που θα στείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Η κ.Παπαδημητρίου απουσίαζε, αλλά δεσμεύτηκε να προωθήσει την "προμελέτη" στη γαλλική Souez...


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Κυρα-Κατίνες παρεούλα όλες στη γαλαρία της αίθουσας του Ν.Σ και μας ενημερώνουν για τα δρώμενα του νομού,εμάς τους άσχετους.

fire and axe είπε...

Xωρίς σχόλια:http://www.minagric.gr/greek/press/2008/09/greek250908a.shtml Περαστικά παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ σοβαρέψου! Ακόμα κι αυτά τα ημίμετρα που ανακοινώθηκαν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων είναι. Γι'αυτό φτάσαμε τέλη Σεπτέμβρη... Σε αυτές τις διαμαρτυρίες που ανάγκασαν σε στροφή νομαρχία και υπουργείο δε σε είδαμε...Καταλάβαν ότι σε λίγο ούτε η θάλασσα δε θα ήταν μπλε στην Αργολίδα. Περαστικά σου! Ο κόσμος ξυπνάει!Ο αγώνας συνεχίζεται!

fire and axe είπε...

Και που να ήξερες κιόλας,ποιός είμαι.Λες ο υπουργός να έκανε στροφή γιατί κατέβηκαν στο δρόμο 5ο τρακτέρ η που μαζεύτηκαν 100 άτομα στον Αγ.Ανδριανό?Αν το πιστεύεις αυτό είσαι αφελής.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται να υποκύψω στις πιέσεις εκείνων που επιλέγουν τη στασιμότητα της Χώρας. Δεν συμβιβάζομαι με αντιδράσεις ιδιοτέλειας. Δεν παίζω με το μέλλον του Τόπου.

Η επιλογή μου είναι δεδομένη. Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω στο δρόμο που πίστεψα και πιστεύω, στο δρόμο που μαζί συμφωνήσαμε και μαζί χαράξαμε, ιδίως, στο δρόμο που επέλεξαν οι πολίτες.

Η δική μου απόφαση είναι αυτή. Και η απόφαση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν δέχομαι εκβιασμούς. Δεν δέχομαι απόπειρες, που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ξένες προς την εντολή του Λαού.

Δίλημμα δεν έχω κανένα. Όχι στο συνεχές πριόνισμα της Κυβέρνησης. Όχι στην υπονόμευση. Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αμφισβητήσει στα ίσια. Ας ανατρέψει, ας ρίξει την Κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου απέναντι σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση. Ασκώ την πολιτική που επέλεξαν οι πολίτες, την πολιτική που χρειάζεται η Πατρίδα μας.

Είμαι εδώ αφοσιωμένος σε σταθερές αρχές και αξίες. Είμαι εδώ με ξεκάθαρη αντίληψη για τα δημόσια αξιώματα. Είμαι εδώ για να υπηρετώ την Πατρίδα μου. Είμαι εδώ για να υπηρετώ όλους τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί πίστεψα και πιστεύω σ’ ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Πές του αρχηγού σου, να πάει να προσευχηθεί σε καμιά μονή Βατοπεδίου γιατί κι αυτός (όπως ο Σημίτης) νύχτα θα φύγει...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails