Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Αριστερά για την δολοφονική επέμβαση των Ισραηλινών


Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας έχουμε παρουσιάσει διάφορες ανακοινώσεις (ΚΟΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Σύλλογος Ιντιφάντα, Ένα Καράβι για τη Γάζα). Συνεχίζουμε και με άλλες τοποθετήσεις της αριστεράς (Αλέκος Αλαβάνος, Αλέξης Τσίπρας, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ):
(Στην εικόνα είναι μια εξαιρετική αφίσα του Δημήτρη Αρβανίτη που βρήκαμε εδώ)


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ»


«Μπροστά σε ένα τόσο ακραίο γεγονός, ενάντια σε ανθρώπινες ζωές και το Διεθνές Δίκαιο, όπως με την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών στα ειρηνικά «Καράβια για τη Γάζα», η φραστική καταδίκη ή η παραπομπή σε μελλοντικές έρευνες για τα γεγονότα ισοδυναμεί με ανοχή ή και στήριξη. Όπως, ήδη έκανε η Τουρκία, όπως ζήτησε και η Αραβική Ένωση, η Ελλάδα , πλοίο της οποίας δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση σε διεθνή ύδατα, οφείλει να ανακαλέσει άμεσα τον πρεσβευτή μας στο Ισραήλ. Να παγώσει κάθε συμφωνία με το Ισραήλ, στρατιωτική ή οικονομική. Και να ζητήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πάγωμα το ευρωισραηλινών σχέσεων, που έχουν αναβαθμισθεί παρά την τρομοκρατία Νετανιάχου"
Αθήνα, 31/5/2010


Δήλωση Αλ. Τσίπρα για τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε πολίτες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.


Η κυβέρνηση του Ισραήλ
διέπραξε ένα διεθνές έγκλημα. Έκανε πειρατεία σε διεθνή ύδατα. Διέπραξε μελετημένες και προαποφασισμένες δολοφονίες ενάντια σε ανθρώπους που μετέφεραν ιατροφαρμακευτική βοήθεια, ενάντια στο στόλο της ελευθερίας, των αλληλέγγυων πολιτών.

Εκφράζουμε την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

Η διεθνής κοινότητα όφειλε να είχε παρέμβει εγκαίρως για να διασφαλιστεί η ομαλή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οφείλει τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την παραδειγματική τιμωρία του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της διεθνούς δικαιοσύνης

Να τερματιστεί αμέσως ο αποκλεισμός της Γάζας ο οποίος καθημερινά κοστίζει ζωές αμάχων και μικρών παιδιών.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους δολοφόνους και τους δολοφονημένους.

Της υπενθυμίζουμε ότι έγινε επίθεση σε πλοίο με ελληνική σημαία.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.
• Να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
• Να ακυρώσει αμέσως τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
• Να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς
• Να αντιδράσει με αποφασιστικότητα. Όχι να περιορίζεται σε εκκλήσεις για ενημέρωση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα συμβάλλει με όλους τους τρόπους στη μέγιστη δυνατή διεθνή κινητοποίηση και έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

31/5/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό 31/05/10

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής.

Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όχι μόνο ανέχτηκαν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, όχι μόνο τα τρέχοντα, και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προχωρούσε στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, ο σύμμαχος τους, το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ έστελνε κομάντο για να εκτελέσουν εν ψυχρώ και να συλλάβουν τους ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας που άνοιγε πλώρη για την Γάζα για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνους.

Η κυβέρνηση είναι συνένοχη και συνυπεύθυνη στη σφαγή των ακτιβιστών ενώ στη πράξη άφησε να εξελιχθεί αυτό το πρωτοφανές έγκλημα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου την ώρα που λεηλατεί με τους διεθνείς συμμάχους τα εργατικά δικαιώματα συμμετέχει στις πιο βρόμικες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και στηρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας από το ισραηλινό στρατό κατοχής. Τώρα έφτασε να του κάνει πλάτες με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.Συνένοχη είναι και η «αριστερή» κυβέρνηση του Χριστόφια που απαγόρευσε τον απόπλου αντιπροσωπείας βουλευτών και ακτιβιστών από την Κύπρο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε βασικό στήριγμα του Ισραήλ υλοποιώντας για λογαριασμό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μια επιθετική στρατηγική κατά των Παλαιστινίων με την παραπέρα ανάπτυξη των οικισμών του Ισραήλ στη Παλαιστίνη αλλά πάνω απ΄ όλα με την επιβολή του εμπάργκο και του πλήρους αποκλεισμού της Γάζας. Δεν ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια των Ισραηλινών βομβαρδισμών της Γάζας οι εξοπλισμοί έφταναν από ελληνικά λιμάνια ενώ ακόμη και στις μέρες μας ελληνική φρεγάτα συμμετέχει στη επιτήρηση του Λιβάνου! Αυτό που δεν μπορούσε λοιπόν να ανεχτεί η ελληνική κυβέρνηση είναι ενέργειες που αμφισβητούν αυτή τη επιλογή της, να στηρίζει δηλ. το Ισραήλ και γι αυτό έκανε τα στραβά μάτια για την πειρατική επίθεση του Ισραήλ.

Απαιτούμε:

- Απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων

- Nα κλείσει αμέσως η πρεσβεία των σιωνιστών δολοφόνων στην ΑθήναNα διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ

- Nα σταματήσει κάθε κοινή στρατιωτική άσκηση και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

- Nα φτάσουν τα καράβια και η βοήθεια στη Γάζα
- Nα σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας και όλης της Παλαιστίνης

- Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails