Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δρούτσα & Παπανδρέου, πόσο υποτελείς μπορεί να είστε;


Αυτή η κυβέρνηση έχει σπάσει ρεκόρ ραγιαδισμού! Ενώ έχει γίνει μακελειό στο Στόλο της Ελευθερίας με τουλάχιστον 15 ανθρώπους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες η κυβέρνηση μας δουλεύει.

Σε αρχική ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών αναφέρεται το προκλητικό και γελοίο: "Αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται ελεύθερα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι σύννομη".

Αργότερα ο Δρούτσας σε δηλώσεις του που πρόβαλαν τα ΜΜΕ (και με τίτλο της ΕΡΤ: "Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης") αναφέρει ότι: "Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τέτοιας έκτασης βία" και ενημέρωσε για την ακύρωση της επίσκεψης Ισραηλινού αξιωματικού στην Αθήνα καθώς και κοινής άσκησης με τους Ισραηλινούς που είχε ξεκινήσει...

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και αυτονόητα προς το υπ. Εξωτερικών και τον Γιώργο Παπανδρέου (της Μέρκεκλ και του Στρος Καν):
Καταδικάζετε την επίθεση;
Καταγγέλετε το Ισραήλ για δολοφονική και απρόκλητη αιματοχυσία αθώων ακτιβιστών;
Ζητήσατε έγκαιρα την άμεση αποχώρηση των Ισραηλινών κομάντος από τα πλοία, ειδικά τη στιγμή που πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια και διεθνή χωρικά ύδατα) με απειλή διακοπής οποιουδήποτε τύπου σχέσης (διπλωματική, οικονομική, πολιτική) με το Ισραήλ;
Έστω και τώρα θα ανακαλέσετε τον Έλληνα πρέσβη από το φασιστικό Ισραήλ;
Η φασιστική συμπεριφορά του Ισραήλ είναι γνωστή και η ίδια εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα πριν ένα χρόνο δολοφόνησαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους στην Γάζα σε μια πιο μαζική και απάνθρωπη πολεμική επιχείριση. Γιατί, αν δε συνέβαινε το νέο συμβάν με την επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, θα συναντιόσασταν με τον ανώτατο αξιωμτικό του Ισραηλινού στρατού; Γιατί συμμετείχατε μέχρι σήμερα σε κοινές ασκήσεις; Η μη συμμετοχή αφορά μερικές μέρες μέχρι να ξεχαστεί το ζήτημα ή μέχρι να αλλάξει η στάση του Ισραήλ απέναντι στην κατεχόμενη Παλαιστίνη;
Κύριε Δρούτσα και κύριε Παπανδρέου είστε πολύ λίγοι! Όσο ραγιάδες είστε στα οικονομικά θέματα άλλο τόσο είστε και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της στοιχειώδους αλληλεγγύης απέναντι σε λαούς που δοκιμάζονται και σε αθωους ανθρώπους που δολοφονούνται.

Αλλά ξεχάσαμε, όταν πρόκειται για τη Marfin και στόχος είναι να συκοφαντηθεί το κίνημα τότε είστε πρώτοι σε χαρακτηρισμούς όπως "ωμή δολοφονία"... και μετατρέπεται την Βουλή σε δικαστήριο για το ποιός είναι και ποιός δεν είναι με τη βία. Τώρα τουμπεκί. Το βουλώνεται και καλύπτεται τους δολοφόνους. Σαν ραγιάδες ήρθατε στην εξουσία αυτου του τόπου έτσι και θα φύγετε. Εσείς, γιατί ο ελληνικός λαός είναι περήφανος. ΟΛΟΙ ΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


Αθήνα:
7μμ στην πρεσβεία του Ισραήλ
Θεσσαλονίκη:
6μμ στην Καμάρα
Γιάννενα:
7μμ στο Εργατικό Κέντρο
Πάτρα:
6μμ στην πλατεία Αγ. Γεωργίου
Ηράκλειο:
6μμ στην πλατεία Ελευθερίας
Ρέθυμνο:
7μμ στο Δημαρχείο
Χανιά:
7.30μμ στην Πλατεία Αγοράς
Σητεία:
7.30μμ στην κεντρική πλατεία
Μυτιλήνη:
7μμ στην Πλατεια Σαπφους
Βόλος:
7μμ στην πλατεία Ελευθερίας
Λάρισα:
7.30μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου
Ξάνθη:
7μμ στην κεντρική πλατεία
Κέρκυρα:
6μμ στην πλατεία Γεωργάκη
Xίος:
7μμ στην κεντρική πλατεία

Διαβάστε εδώ ανακοίνωση της ΚΟΕ και εδώ ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης και Κοζάνη, Καλαμάτα, Φλώρινα, Ιεράπετρα, Καβάλα, Αγιο Νικόλαο, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καρδιτσα, Αγρίνιο...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails