Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η τραγωδία, η σπέκουλα και η ανάγκη

Η απώλεια της ζωής τριών εργαζομένων στο κάτεργο του Βγενόπουλου δε μπορεί παρά να συγκλονίζει κάθε άνθρωπο (γιατί υπάρχουν και μη άνθρωποι).
Δεν μπορεί αυτές τις στιγμές παρά να νιώθουμε τόσο αντιφατικά συναισθήματα. Από τη μια η ελπίδα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την χώρα επιτέλους έσπασαν την αδράνεια και βγήκαν στους δρόμους.
Από την άλλη σε μια γιορτή των εργαζομένων και του λαού τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους (το αν ήταν προβοκάτσια ή ανεγκέφαλη εγκληματική πράξη ίσως να μην το μάθουμε ποτέ). Τρεις εργαζόμενοι που μπορεί αν δεν δούλευαν στο σωφρονιστήριο της Marfin να ήταν απεργοί και να ήταν απέξω στο δρόμο (και να μην απεργούσαν την ίδια αξία έχει η απώλεια της ζωής τους). Και μαζί με όλα αυτά νιώθουμε την οργή για το πώς επενδύουν κυβέρνηση-ΜΜΕ-ΛΑΟΣ στα νεκρά σώματα.

Η απώλεια τριών ανθρώπων από την οικογένεια της εργατικής τάξης δεν μπορεί παρά να μας συγκλονίζουν. Από την άλλη η αδίστακτη και διαστροφική κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μας αφήνει περιθώρια για να πενθήσουμε.
Αύριο με διαδικασίες εξπρές η κατοχική κυβέρνηση που τόσο πολύ κόπτεται για τη δημοκρατία θα επιβάλει ένα πραξικόπημα. Θα εκχωρήσει την οικονομική πολιτική της χώρας και μαζί τα σώματα και τις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας μας στο σφαγείο των ΔΝΤ-ΕΕ. Πρέπει να συνεχίσουμε. Και γι'αυτούς που έφυγαν νωρίς. ΟΛΟΙ στους δρόμους!


Σχετικά με τις απώλεια της ζωής των τριών εργαζομένων δείτε και αυτά:
καταγγελια εργαζόμενης στη ΜΑΡΦΙΝ

"Απο τις 12 παρακάλαγαν οι υπάλληλοι να φύγουν απο τη Marfin"

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για το τραγικό γεγονός στο υποκατάστημα της Marfin Egnatia Bank

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails