Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Συγγνώμη, αλλά δεν είναι δήλωση αυτή σ. Τσίπρα!

Για πολλές μέρες έχουμε αποφύγει να ασχοληθούμε με τα τεκταινόμενα εντός της αριστεράς γιατί αυτό που προέχει είναι να ασχοληθούμε με την ανάγνωση της δύσκολης συγκυρίας και να παίξουμε όσο γίνεται έναν ρόλο αντι-πληροφόρησης (με link σε πολλά αξιόλογα μπλογκ με χρήσιμες αναρτήσεις) απέναντι στον βομβαρδισμό των ΜΜΕ.
Όμως η ανάγνωση πριν λίγο της δήλωσης του Α. Τσίπρα σχετικά με το μηχανισμό "διάσωσης" της ελληνικής οικονομίας πραγματικά μας εξόργισε. Μας εξόργισε όχι επειδή επιβεβαιώνεται ότι δυστυχώς η Αριστερά σε μια πολύ δύκολη για το λαό συγκυρία είναι κατώτερη των περιστάσεων αλλά γιατί η ηπιότητα και η αστοχία αυτής της δήλωσης ξεπερνά κάθε προηγούμενο συγκρινόμενη με τις απαιτήσεις της συγκυρίας.
Τι είπε λοιπόν ο Α. Τσίπρας; Αντιγράφουμε από το site του ΣΥΡΙΖΑ:

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ.
— Αρχειοθέτηση δελτίο τύπου, Δήλωση
12/04/2010 20:36

Δεν είναι καθόλου σοβαρό [τι λιγότερο αιχμηρό μπορείς να πεις για την κυβέρνηση Παπανδρέου;] εκ μέρους της κυβέρνησης, να θεωρεί επιτυχία και για άλλη μια φορά να πανηγυρίζει για ένα σχέδιο διάσωσης που εμπλέκει το ΔΝΤ στα χωράφια της ευρωζώνης και ως εκ τούτου, αποτελεί μόνιμη απειλή για την Ευρώπη [Αυτό είναι το βασικό; Ότι το ΔΝΤ εμπλέκεται στην στα χωράφια της Ευρωζώνης; Ποιάς Ευρωζώνης; Που κεροσκοπεί με 5% επιτόκιο; Την Ευρωζώνη της Μέρκελ; Ποιός έβαλε το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη; Και τελικά, έχει καταλάβει ότι αυτό που απασχολεί τον ελληνικό λαό δεν είναι η εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη αλλά η εμπλοκή του ΔΝΤ στην χώρα μας;]. Και το κυριότερο για έναν μηχανισμό διάσωσης που προϋποθέτει νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα, όπως τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων [μακάρι να ήταν μόνο αυτά! Προβλέπεται όμως αυτό που συμπυκνώνει η Α. Αλαβάνου στην προηγούμενη ανάρτηση "πώς ετοιμάζονται να αρπάξουν το ψωμί από τις επόμενες γενιές"]

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων. Δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να προσφύγει σε έναν μηχανισμό διάσωσης που εμπεριέχει το ΔΝΤ. Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ενημερώσει επισήμως τα πολιτικά κόμματα και να φέρει το θέμα στη Βουλή [Θα προτείναμε στον Α. Τσίπρα να αναφερθεί σύντομα στα "περισσότερα" που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, γιατί αν έκανε δήλωση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπου υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας για να καταλήξει ότι θέλει επίσημη ενημέρωση...τότε...!!! ].

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/04/2010



Επίσης, έχει ενδιαφέρον η σύγκριση της δήλωσης του Α. Τσίπρα με σχετική δήλωση που έκανε πριν τρεις μέρες ο Π. Λαφαζάνης που την θεωρούμε πολύ πιο αξιοπρεπή και εύστοχη. Την αναδημοσιεύουμε:

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην υποβάθμιση από την Fitch και στις πληροφορίες για συμφωνία των όρων πιθανού δανεισμού από ΕΕ- ΔΝΤ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Με ευθύνη και κάλυψη της κυβέρνησης, αυτή την ώρα παίζονται από τις κεφαλαιαγορές και τα διευθυντήρια της ΕΕ και της «παγκοσμιοποίησης» τα πιο άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και δε διαθέτει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση για να βάλει τη χώρα, με την «ομπρέλα» της ΕΕ, στο σφαγείο του ΔΝΤ, πράγμα που θα υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού για δεκαετίες.

Αυτή την ώρα, μόνο μια μεγάλη, ενωτική, λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να αποτρέψει τις τραγικές και καταστροφικές εξελίξεις. Να στείλει ένα μήνυμα ανατροπής στους κυρίαρχους σε Ελλάδα και Ευρώπη και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μια νέα ανορθωτική προοδευτική πορεία της χώρας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/04/2010

Από τα παραπάνω ο Α. Τσίπρας κράτησε το "Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και δε διαθέτει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση" και αφαίρεσε τα "από τις κεφαλαιαγορές και τα διευθυντήρια της ΕΕ και της «παγκοσμιοποίησης» τα πιο άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας", "με την «ομπρέλα» της ΕΕ, στο σφαγείο του ΔΝΤ, πράγμα που θα υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού για δεκαετίες", "μεγάλη, ενωτική, λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να αποτρέψει τις τραγικές και καταστροφικές εξελίξεις. Να στείλει ένα μήνυμα ανατροπής στους κυρίαρχους σε Ελλάδα και Ευρώπη και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μια νέα ανορθωτική προοδευτική πορεία της χώρας."
Απαλοίφθηκαν κάποιες "λεπτομέρειες" δηλαδή και βγήκε η γλυκανάλατη και αδιάφορη δήλωση Τσίπρα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλά στην χθεσινή του εμφάνιση στην TV έδωσε εξετάσεις.Από τον Πρετεντέρη πέρασε με άριστα όχι όμως και από τους φτωχούς και άνεργους τα θύματα της κρίσης..
Ούτε μία κουβέντα για τις τράπεζες,για τα μέτρα,την ανεργία για τη ληστεία που για μία φορά ακόμη γίνεται..Αισθάνθηκε κανείς πως αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί την αριστερά;
Ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές λαϊκές ανάγκες;

Ανώνυμος είπε...

που να δειτε κια αυτα που λεει για την τρομοκρατια
http://www.youtube.com/watch?v=VpE_ID05Ntc&feature=player_embedded#!

linkwithin

Related Posts with Thumbnails