Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Δηλαδή τι έδωσαν στον τόπο και τι πήραν οι πλούσιοι;

Στο γειτονικό ιστολόγιο "Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας" διαβάσαμε τον παρακάτω σχολιασμό που με απλό και σαφή τρόπο λέει πολλές αλήθειες:

ΚΡΑΝΙΔΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ

Μιλουσα σημερα με τον φιλο μου τον Βασιλη Λαδα. Για την μπαντα της Ερμιονης που ηρθε να παιξει στο Κρανιδι. Οργισμενος ο Βασιλης.Τι θελουν αυτοι εδω; Σιγα συντροφε αυριο θαμαστε ολοι ενας Δημος.

Ολα κι ολα ! μπορει ναμαι διεθνιστης αλλα πανω απο ολα ειμαι Κρανιδιωτης φωναξε ο Βασιλης αυθορμητα.

Και μολις καταλαβαμε τι ειπε ξεσπασαμε και οι δυο σε γελια.

Ποσο εχουν ενταχθει αυτοι οι εξωχωριοι στην ζωη μας;

Και εγω απο την Αθηνα ηρθα πριν τριαντα τοσα χρονια αλλα εφτιαξα το σπιτι μου μεγαλωνω τα παιδια μου, εργαστηκα και εργαζομαι εδω δραστηριοποιουμαι πολιτικα.

Ειμαι δημοτης Κρανιδιου.Δεν ειμαι ξενος.Αυτοι που αρπαξαν την γη ομως με τον παρα τους, ειναι ξενοι και παντα ξενοι θα μεινουν.

Ο Ινδος σκουπιδιαρης, ο Αλβανος χτιστης, ο Ελληνας δασκαλος ειναι χρησιμοι στον τοπο ειναι κατοικοι του και μακαρι να ειχαν ολα τα πολιτικα τους δικαιωματα εδω.Πολλα προσφερουν και λιγα παιρνουν.

Αυτοι ομως; Στραγγιζουν τις γεωτρησεις μας για να ριξουν μετα το νερο της πισινας τους με χλωριο στην θαλασσα.

Και ας εχουν Ελληνικα ονοματα καποιοι απο αυτους δεν εχουν δεσμους με αυτο το τοπο.

Ειναι καποιοι ανθρωποι που νομιζουν πως αν γυρισει να τους κοιταξει καποιος πλουσιος παιρνουν αξια. Πως αρκει να σταθουν κατω απ το τραπεζι του οταν τρωει και απο τα ψιχουλα που θα πεσουν θα χορτασουν.

Λατζερηδες στην κουζινα να δουλεψουν απ τα αποφαγια του θα ταισουν την οικογενεια .Κηπουροι να γινουν θα εχουν μια καλυβα για σπιτι.

Μια ιδεολογια που θρεφει την υποτελεια.

Οχι μονο στο εσωτερικο μιας χωρας αλλα και στις σχεσεις με αλλες δυνατες χωρες. Μονοι μας δεν μπορουμε.Να γινουμε τσιρακια των Αμερικανων υπηκοοι της Ευρωπαικης Ενωσης.

Τι αφησαν και τι πηραν οι λεφταδες στην Ερμιονιδα;

Πηραν τις παραλιες, το νερο, την γη. Πληρωνουν εργοταξιακο ρευμα στην ΔΕΗ απασχολουν μεταναστες στις αγροτικες τους μοναδες βιλλες πανε που και που στην γνωστη ταβερνα στο Χελι για ψαρι γιατι κατα τα αλλα εχουν μαγειρους μεσα στα σπιτια τους.Φορους στην χωρα δεν δινουν.Κομπιναδοροι της ξεφτιλας. Αεργοι, αμορφωτοι, αγενεις και υπεροπτες , χοντροκομενοι ανθρωποι.

Σιγουρα καποιοι δουλεψαν για να τους χτισουν τα σπιτια. Καποιοι τεχνικοι καποια μαγαζια που πουλανε οικοδομικα υλικα βλεπουν τους επιστατες τους που και που. Μπορει να ψωνιζουν και μαναβικη η σουπερ μαρκετ οταν ειναι εδω.Και λοιπον;

Καταγονται απο τους Κοτζαμπασηδες, οι προγονοι τους φυλακισαν τον Κολοκοτρωνη ,μπηκαν στην Υδρα με το ζορι στην επανασταση,και σημερα ειναι εκπροσωποι Αγγλων Γαλλων Γερμανων. Των μεγαλων αφεντικων τους τα συμφεροντα κοιταζουν οχι του τοπου και των ανθρωπων του.

Ποιες οι επενδυσεις τους στην χωρα μας. Τα καραβια τους τα φτιαχνουν στην Κινα και την Κορεα οι ναυτικοι ειναι 70% Φιλιππινεζοι, τα εργοστασια τους ειναι στην Βουλγαρια και την Ρουμανια εδω εχουν τραπεζες τηλεοπτικους σταθμους και κατασκευαστικες εταιρειες που αρμεγουν το Ελληνικο κρατος που δενειζεται για να τους πληρωσει.

Τα ιδια και με τη χωρα μας.

Τι πηρε η ΕΕ (αποβιομηχανιση και διαλυση της αγροτικης παραγωγης απορυθμιση του εργατικου δικαιου εξοντωτικος δανεισμος της χωρας )και τι εδωσε.

Δρομους μετρο σπιτια και αυτοκινητα με δανεικα απο τις τραπεζες μια αστικη ταξη κομπραδορικη που εβγαλε λεφτα απο μιζες κομπινες διαμεσολαβησεις .Και τα κατοχυρωσε με εξωχωριες εταιρειες.

Μια επιπλαστη εικονα ευμαρειας και πλουτου που μας οδηγησε σε αδιεξοδο.Ενας πλουτος μαζεμενος στα θησαυροφυλακια της Ελβετιας. Το κεφαλαιο σιγουρα δεν εχει πατριδα.

Σιγα μην τους φορολογησει ποτε το κρατος.Αυτοι ειναι το κρατος.Ολα για επιδειξη γινονται οι δορυφοροι και οι μετρησεις για να αποδεχτει ο κοσμος την αγρια φορολογια “ολοι πληρωνουμε” ειναι το ψευτομυνημα.

Και οι πολεοδομικες παραβασεις αντε να πληρωσουν και 100 χιλιαδες ευρω τι ειναι γι αυτους εκατο χιλιαρικα μια βδομαδα διακοπες στις Μπαχαμες.

Ο Κυριακου το ειχε πει καθαρα.Ποσο κανει να πληρωσω που μπαζωσα τον Αγ Αιμιλιανο εγω μεγαλωνω την Ελλαδα.

Υπαρχει λυση.Τα λεφτα τους ειναι κλεμενα.Οι μιζες τους ειναι το χρεος μας.Εμεις δουλευουμε καθε μερα της ζωης μας και αν μεινουμε ανεργοι κανουμε το σκατο μας παξιμαδι. Αυτοι ζουνε απο την δικη μας δουλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails