Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Μεγάλη νίκη του ΟΧΙ στην Ιρλανδία

Μεγάλη νίκη του ΟΧΙ στην Ιρλανδία
Απαιτούμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ και στην Ελλάδα

Με ποσοστό 54% ο Ιρλανδικός λαός απέρριψε την Ευρωσυνθήκη, τη μεταμφίεση δηλαδή του Ευρωσυντάγματος.
Η ΚΟΕ χαιρετίζει τους ακτιβιστές του ΟΧΙ, που έδωσαν μια μεγάλη μάχη, έχοντας απέναντι τους τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας τους, τον κόσμο του πλούτου, τα ΜΜΕ και βέβαια το διευθυντήριο της ΕΕ και μεγάλη συκοφάντηση απ’ όλους αυτούς.
Η νίκη τους είναι μια μεγάλη νίκη για όλους τους λαούς στην Ευρώπη. Η νίκη τους προστίθεται στο μεγάλο ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα των λαών της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Και δείχνει ότι όπου δίνεται η δυνατότητα, οι λαοί παίρνουν θέση ενάντια στην ΕΕ του νεοφιλελευθερισμού, του πολέμου, του ιμπεριαλισμού, της καταστολής, του ρατσισμού.
Οι λαοί λένε ΟΧΙ στην Ευρώπη που διαμορφώνει η ΕΕ, δηλαδή σε μια Ευρώπη των 130 εκατ φτωχών, των 65 ωρών εργασίας τη βδομάδα, της ελαστικής και μαύρης εργασίας, σε μια Ευρώπη στρατηγικό εταίρο του ΝΑΤΟ και έτοιμη να επεμβαίνει στρατιωτικά ανά τον κόσμο
Παράλληλα, το ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη δεν είναι επιστροφή στον εθνικισμό, όπως κάποιοι θα ήθελαν να το παρουσιάσουν αλλά αντίθετα δίνει μια μεγάλη ώθηση στον αγώνα για να υπάρξουν μεγάλοι κοινωνικοί μετασχηματισμοί στην Ευρώπη, σε ανταγωνισμό με τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Για να οικοδομηθεί μια άλλη Ευρώπη, της δημοκρατίας, της ισοτιμίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της οικολογίας, του σοσιαλισμού.

Η νίκη του ΟΧΙ στην Ιρλανδία, στο μοναδικό δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη, δείχνει πόσο αντιδημοκρατική είναι η ΕΕ. Διότι, με κοινή συμφωνία των δύο μεγάλων πολιτικών σχηματισμών, της Χριστιανοδημοκρατίας και της Σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, προωθείται η ερήμην των λαών επικύρωση της Ευρωσυνθήκης, παρά τη θέληση των ίδιων των λαών. Αυτό είναι και το νόημα της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Κ Σημίτη. Αυτά είναι τα νέα ήθη στην ΕΕ: οι λαοί στο περιθώριο, πάση θυσία.

Η νίκη του ΟΧΙ στην Ιρλανδία κάνει ακόμη πιο επίκαιρο και ισχυρό το αίτημα, παρά την επικύρωση της Ευρωσυνθήκης από τη Βουλή, να γίνει Δημοψήφισμα στη χώρα μας, όπως και σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Αγωνιζόμαστε, μαζί με όλη την Αριστερά στη χώρα μας, για να γίνει Δημοψήφισμα και να νικήσει το ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη –μακριά από την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, που αφού μαζί με τη ΝΔ ψήφισε υπέρ της Ευρωσυνθήκης, σε μια φτηνή προσπάθεια διαχωρισμού από τη ΝΔ, χλιαρά και άνευρα τάσσεται υπέρ του Δημοψηφίσματος.

- Όχι στην Ευρωσυνθήκη – Δημοψήφισμα τώρα!
- Μαζί με την εργατική τάξη και τους λαούς για μια άλλη Ευρώπη, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς καταναγκασμούς, χωρίς ρατσισμό, χωρίς πόλεμο, χωρίς ΕΕ!
- Για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισοτιμίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της οικολογίας, του σοσιαλισμού!

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Αθήνα, 16/06/2008


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μη σεβαστούν τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ένα κεντρικό ζήτημα εξέφρασαν την προσωπική τους άοψη (αποχή). Μάλλον θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τη δημοκρατία και το άτομο. Γιατί αν κάποιοι θεωρούν ότι καταπιέζονται από την συλλογικότητα που τους αναδυκνείει τότε καθένας τους μπορεί να φτιάξει μια δική του συλλογικότητα ώστε να μην καταπιέζεται από κανέναν. Η μεταμοντέρνα λογική της δημοκρατίας εξυμνεί την ελευθερία του ατόμου και βαφτίζει καταπίεση τις συλλογικές διαδικασίες. Καλή Λευτεριά λοιπόν στους συντρόφους!
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται στο ραγιαδισμό της συλλογικότητας χωρίς να χρειάζονται τις ευχές κανενός γιά καλη λευτεριά , γιατί αυτή υπάρχει πολύ πριν τις υποδείξεις στο μυαλό και στή σκέψη τους.
Μιχάλη , Ελένη , Νίκο , Γρηγόρη σας ευχαριστούμε .

Ανώνυμος είπε...

Ραγιαδισμός είναι επίσης να υποτάσσεσαι στο μικροαστισμό σου, να βάζεις τον εαυτό σου υπεράνω του συλλογικού συμφέροντος.
Ραγιαδισμός στον μικρόκοσμό σου είναι να μην "πρόλαβες" να διαμορφώσεις άποψη για την ευρωσυνθήκη τη στιγμή που αυτή καθορίζει το μέλλον της χώρας και της Ε.Ε.
Ραγιαδισμός είναι να είσαι εκπρόσωπος μιας συλλογικότητας που εδώ και μήνες διατυπώνει σαφή θέση ενάντια στην ευρωσυνθήκη και μια μέρα πριν την ψήφισή της, αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο σου το κόμμα, να μην την καταψηφίζεις.
Ραγιαδισμός είναι λίγους μήνες πριν, στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ να μην θέτεις κανένα θέμα για την άποψη του σχήματος για την Ευρωσυνθήκη. Ίσως να μη σε νοιάζει κιόλας τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο σχηματισμός μέσω του οποίου είσαι βουλευτής.
Γιατί ίσως τελικά σε νοιάζει μόνο η καριέρα σου, ο εαυτός σου, η "ελευθερία" σου και ίσως και άλλα πράγματα που θα φανούν στο μέλλον...
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ηρέμησε !
Μήπως θέλεις και δήλωση μετανοίας για την ανανεωτική διαδικασία και την ευρωπαική προοπτική ενος κομματιού της αριστεράς;

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμώ και δεν θέλω δήλωση μετάνοιας. Απλά να σου θυμήσω ότι ακόμα και η πλέον φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα της ευρωπαϊκής αριστεράς (βλ. ΚΕΑ) εναντιώθηκε στην ευρωσυνθήκη...
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Καμμία αντίρηση μόνο που το θέμα μας δεν ήταν η ιδια η συνθήκη αλλα η αντιμετωπιση οποισδήποτε ενστασης επιφύλλαξης η διαφοροποιησης πάνω σε συλλογικές αποφάσεις.
Και κατι αλλο που η αγνοια σου θέλω να πιστευω σε οδηγησε σε μια λεκτικη απρεπεια.
Οταν αυτο το καιρο δινεις μαχη για την ιδια σου τη ζωη δεν εχεις το περιθωριο υστεροβουλων σκεψεων για καριερες και πολιτικους ανατοκισμους.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails