Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Για την απεργία των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ανακοίνωση για την απεργία των συμβασιούχων

Θέλουμε να δηλώσουμε την υποστήριξη μας στην απεργία που πραγματοποιούν οι 93 συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (στο Ναύπλιο βρίσκονται οι 7). Η απεργία αποφασίστηκε γιατί πλησιάζει η λήξη των συμβάσεων τους (για τους 55 λήγουν στις 30 / 6 και τους 38 στις 31 / 8). Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της ανεργίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (διοικητικοί τεχνικοί, κ.α.), αλλά έχουν την «τύχη» να πληρώνονται μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ. Τώρα το ΕΠΕΑΕΚ τελειώνει με αποτέλεσμα αυτοί να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτή η εξέλιξη, είναι επανάληψη ενός χιλιοπαιγμένου σεναρίου που θέλει θέσεις εργασίας, σχολές και μεταπτυχιακά, να στήνονται και να εξαρτώνται πρόσκαιρα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Όταν τα προγράμματα από την Ε.Ε. σταματάνε η συνέχεια είναι και αυτή γνωστή, υπολειτουργία και μαρασμός των σχολών, αδυναμία εκπλήρωσης βασικών υποχρεώσεων, περικοπές στις θέσεις εργασίας κ.α. Έτσι και το δημόσιο πανεπιστήμιο απαξιώνεται και ανοίγει ο δρόμος για επιχειρηματίες που θα κληθούν να συμμαζέψουν και να λειτουργήσουν πλευρές και γιατί όχι να βάλουν στο χέρι όλο το πανεπιστήμιο.

Η κατάσταση για το υπουργείο Παιδείας ήταν και είναι γνωστή, αλλά είναι ψιλά γράμματα, καθώς αυτή την περίοδο ο υπουργός και το επιτελείο του δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο και να βρεθεί ο τρόπος να παραβιαστεί το σύνταγμα ώστε να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

· Απαιτούμε να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων. Αυτός ο θεσμός εργαζόμενου εξυπηρετεί την εξάρτηση και τον εξευτελισμό από βουλευτές, κομματάρχες και παράγοντες.

· Ζητάμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Παν. Πελοποννήσου. Να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Από τη γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails