Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η εκλογολογία (-λαγνεία) της αριστεράς

Ρε κόλλημα με τις εκλογές! Τόσο άγχος για την επόμενη βουλή...
Στη μέση του αγώνα το ΚΚΕ ξεκίνησε εκλογική δουλειά. Κι όχι μόνο αυτό αλλά δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα: "Είμαστε βέβαιοι ότι κριτήριο σήμερα του ριζοσπαστισμού και της χειραφέτησης του λαού είναι η εκλογική και πολιτική δύναμη του ΚΚΕ.". Επιτέλους λύθηκε το ζήτημα του πώς θα μετρήσουμε αυτή την πολύμορφη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.... Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Οι εκλογές από κριτήριο για το πόσο κάθε κόμμα καταφέρνει να επηρεάσει και να εμπνεύσει τον λαό μετατρέπονται σε κριτήριο για το κατά πόσο ο λαός είναι ξύπνιος και ψηφίζει το κάθε κόμμα. Διαλεκτικότατη αντιστροφή της πραγματικότητας.
Το σύνολο της κοινοβουλευτικής αριστεράς είναι φανερό ότι το βασικό της μέλλημα είναι το πώς θα αυξήσει τα ποσοστά της εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης του πολιτικού συστήματος. Γι' αυτό ανυπομονούν να γίνουν εκλογές.
Όταν αυτό τίθεντο ενάμιση χρόνο πριν (όταν ο ΓΑΠ ήταν στα ντουζένια του και τα σκιαζε όλα η φοβέρα) αμφισβητώντας το δικαίωμά του κυβερνά, τότε η αριστερά σφύριζε αδιάφορα. Τώρα που εκλογές ζητάνε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης η αριστερά τις μετατρέπει σε στρατηγικό στόχο του κινήματος...
Υψηλοί στόχοι... για μια αριστερά που ξέχασε τον ρόλο της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails