Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Η αριστερά να φύγει από τη Βουλή της ντροπής

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ :
«Καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτή της ξεχωριστά, να αποχωρήσουν από την Βουλή της Ντροπής και να δώσουν το παρόν τους ως απλοί πολίτες στο Σύνταγμα».

Μετά την πρωινή συνεδρίαση του Συντονιστικού του ΜΑΑ ο Αλ. Αλαβάνος, εκ μέρους του, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τις ημέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάη του 2010 είχε εκφράσει την άποψη ότι οι βουλευτές της αριστεράς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την τρόικα.

Η σκέψη μας αυτή δεν έγινε δεκτή από καμιά κοινοβουλευτική δύναμη της αριστεράς. Αντίθετα, αποδοκιμασθήκαμε. Διαπομπευθήκαμε.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας. Σήμερα, η απαξίωση από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η πλήρης αποδόμηση της Βουλής του Μνημονίου συμπεριλαμβάνει δυστυχώς πια και την κοινοβουλευτική παρουσία της αριστεράς.

Σήμερα έχει γίνει το ρήγμα. Από τη μια οι πολίτες, πρώτα οι νέοι, όπως έχουν αρχίσει να εκφράζονται στο Σύνταγμα, που αναζητούν πλήρη ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου και νέο δρόμο δημοκρατίας, εργασίας, ανάπτυξης για τη χώρα. Από την άλλη ένα πολιτικό σύστημα μέσα στη Βουλή ανίκανο, διεφθαρμένο που οδηγεί στην καταστροφή.

Η Βουλή και η Πλατεία Συντάγματος γεωγραφικά χωρίζονται από μερικές δεκάδες μέτρα, από το προαύλιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Πολιτικά όμως, υπάρχει χάσμα. Ο δρόμος του παρελθόντος και ο δρόμος του μέλλοντος.

Η αριστερά δεν φέρει ευθύνη για το Μνημόνιο ή την τρόικα. Τα έχει αντιπαλέψει σταθερά. Με την κοινοβουλευτική της παρουσία όμως δεν έχει μπορέσει να αναδείξει και να πείσει για τη διαφορετική της αντίληψη, πρακτική, αξίες και στη συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας καταγράφεται ως ένα κρίκος του πολιτικού συστήματος.

Καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτή της ξεχωριστά, καλούμε κάθε δημοκράτη βουλευτή που αντιλαμβάνεται ότι το σημερινό κοινοβούλιο έχει καταργηθεί, να αποχωρήσουν τώρα και οριστικά από τη Βουλή της Ντροπής. Να δώσουν το παρόν τους ως απλοί πολίτες με τον λαό του Συντάγματος. Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί με ταπεινότητα, με συναίσθηση και παραδοχή των δικών μας ευθυνών απέναντι στον λαό, τον δύσκολο και επώδυνο δρόμο της ανασυγκρότησης μιας αριστεράς που συμμετέχει με εντιμότητα και θάρρος στις διαδικασίες δημοκρατικής αυτοοργάνωσης και αγγίζει πάλι την ψυχή της νεολαίας και του λαού μας.

Ας μην αφεθεί ελεύθερος ο ακροδεξιός λαϊκισμός να μεταχειρίζεται επικοινωνιακά, να γελοιοποιεί και να εξευτελίζει μορφές δράσης που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα δυναμική στο λαϊκό κίνημα.»

Αθήνα. 1/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails