Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Όλοι στο Σύνταγμα - Δεν θα περάσει

Πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες και από την Αργολίδα θα ανέβουν σήμερα και αύριο στο Σύνταγμα:

Ψήφισμα αγανακτισμένων Άργους 25/6
Μεσοπρόθεσμο: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Κάθε βράδυ θεατράκι και την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος

Η υπο κατάρρευση κυβέρνηση κρατιέται αγωνιωδώς στην εξουσία, ώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία να προωθήσει το νέο μνημόνιο (Μεσοπρόθεσμο), να καταδικάσει τη νεολαία στην απόγνωση, την κοινωνία στην εξαθλίωση, την χώρα σε κηδεμονία και γενικό ξεπούλημα. Λίγους μήνες μετά το μεσοπρόθεσμο είναι βέβαιο πως θα συζητούν νέο μνημόνιο και θα ζητούν νέες θυσίες.
Τους εκβιασμούς της τρόικας για την πέμπτη δόση τους επιστρέφουμε. Ο ελληνικός λαός δεν χρωστά και δεν εκβιάζεται! Το χρέος δεν είναι δικό μας και επομένως δεν έχουμε ανάγκη ούτε τα δάνεια για την αποπληρωμή του.
Πέρα και πάνω από το χρέος είναι η αξιοπρέπεια, η επιβίωση, η ζωή. Η χώρα αυτή μπορεί να παράγει και οι κάτοικοί της να ζουν αξιοπρεπώς από το μόχθο τους. Η χώρα αυτή μπορεί να έχει δημοκρατία. Εφόσον η κυβέρνηση αδιαφορεί κυνικά για τα παραπάνω δε μένει άλλος δρόμος παρά να τα επιβάλουμε εμείς.
Εδώ και 25 μέρες το θεατράκι της πλατείας του Άργους ζωντάνεψε. Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν, συζήτησαν, διαδήλωσαν, τραγούδησαν, χαμογέλασαν. Μάθαμε να μην αφήνουμε τις ζωές μας και αυτές των παιδιών μας στα χέρια άλλων, να μη ζούμε εμείς με τον φόβο αλλά αυτοί που τον σκορπούν, να συζητάμε και να συντονιζόμαστε, να προχωράμε. Η μοναξιά και η απόγνωση έδωσαν την θέση στην αλληλεγγύη, την συλλογικότητα, την ελπίδα.
Είμαστε πολύ κοντά στο να κερδίσουμε μια σημαντική μάχη. Ήδη το πολιτικό σύστημα τρίζει κάτω από την ειρηνική εξέγερση του λαού που έχει καταλάβει για πάνω από ένα μήνα όλες τις πλατείες της χώρας. Μπορούμε να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία 28 & 29 Ιούνη.
Καλούμε τους πολίτες του Άργους να ενωθούμε με πολίτες από όλη την χώρα την Τετάρτη 29/6 στην πλατεία Συντάγματος*. Όλη η Ελλάδα θα είναι εκεί. Να περικυκλώσουμε τη Βουλή. Να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, να φύγει η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα της χρεωκοπίας, να φύγουν η τρόικα και το καθεστώς των μνημονίων.
Κάθε βράδυ συγκεντρωνόμαστε στο θεατράκι.
Ας ξυπνήσουμε μονομιάς, να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Μπορούμε να τους νικήσουμε!

*Για τη συλλογική μετάβαση το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 6947-944049, 6936-821110 
Περισσότερα δείτε στο: www.aganaktismenoiargous.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails