Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το ΚΚΕ και οι αγανακτισμένοι

Όπως θα καταλάβατε, αυτές τις ημέρες είχαμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε και ο χρόνος για το διαδίκτυο ήταν ελάχιστος. Μας βοήθησαν όμως η χθεσινή γιορτή του Αγίου Πνεύματος κθώς και η πνευματώδης συνέντευξη της Λιάνας στην χθεσινή Ελευθεροτυπία να γράψουμε κι εμείς τη γνώμη μας. Είπε λοιπόν η αγαπητή, και αγαπημένη αγανακτισμένη των ΜΜΕ, Λιάνα Κανέλη:
Σε πλατεία όπου τίθενται όροι για την απέκδυση του προσερχόμενου από κάθε πολιτική του θέση και ιδέα δεν είναι πλατιά και ανοιχτή πλατεία. Αρχίζει ωραία και μπορεί να εξελιχθεί μοιραία σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αλήθεια, μετανάστες δέχεται αυτή η πλατεία; Ή μήπως πρέπει να αλλάξουν και χρώμα και να κομίζουν πιστοποιητικό νόμιμης εκμεταλλευσιμότητάς τους ως τάξη ακαθάρτων; «Στην Αριστοτέλους που γερνάς...» έλεγε το τραγούδι της Χαρούλας, «Σάββατο κι απόβραδο και ασετυλίνη». Τώρα ο Μπουτάρης φοβάται τον Στάλιν - Μίκη. Ελεος. Πλατειάζουμε.
Η λαθροχοιρεία είναι προφανής. Κανείς δεν είπε οι συμμετέχοντες να μην φέρουν μαζί τις πολιτικές τους θέσεις, αλλά να μην φέρουν τη διαφημιστική κάρτα του μαγαζιού τους, καθότι είναι γνωστά τα μαγαζιά και το πού μπορεί κανείς να τα βρει.Πάντως, επειδή οι φασιστικές λογικές αποκλεισμών δεν ταιριάζουν στο ΚΚΕ, στην επόμενη συγκέντρωση θα πάμε να μοιράσουμε ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, όπου εκεί δεν ισχύει φυσικά το απολίτικο της πλατείας "Έξω τα κόμματα" αλλά το "Έξω τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ".

Εν συνεχεία διαβάσαμε μια "ανοιχτή επιστολή προς τους αγανακτισμένους" όπου ο συντάκτης αναφέρει πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι απόδειξη του ότι όχι απλά το κίνημα δεν φοβίζει την κυβέρνηση αλλά ίσα ίσα την ενθαρρύνει να προχωρήσει γρηγορότερα!!!
Εαν δεχτούμε ότι ένα κίνημα των 20 ημερών είναι αναποτελεσματικό, τότε τι να πούμε για την 30 ετή πλήρη αποτυχία της αριστεράς να ανατρέψει τους συσχετισμούς. Ή, για να μην το πάμε τόσο παλιά: Εδώ και 1,5 χρόνο που μας ξεσκίζουν πότε φοβήθηκε η κυβέρνηση το ΠΑΜΕ; Όταν έκανε το μνημόνιο 1, όταν έκανε το μνημόνιο 2, όταν υπέγραφε τη δανειακή σύμβαση; Φοβήθηκε έστω και τώρα την εξαγγελία απεργίας για τις 15 από το ΠΑΜΕ; Γιατί η βλακεία σπάει κόκκαλα...
 
Βέβαια, ευτυχώς η ανακοίνωση του ΚΚΕ στις 7/6 βάζει τα πράγματα στην θέση τους: 
"Η λαϊκή αγανάκτηση που φουντώνει ανησυχεί την πλουτοκρατία, ωστόσο δεν τη φοβίζει...".
και μας δίνει λίγο θάρρος αφού ακόμα και η ανησυχία της πλουτοκρατίας είναι κάτι παραπάνω από την ησυχία που ένιωθε μήνες τώρα.
Θα καταχραστούμε τον χρόνο σας με μερικές ακόμα παρατηρήσεις σε κομμάτια της ίδιας ανακοίνωσης:

"Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν κάθε λόγο να μείνει θολή η αυθόρμητη μαζική αγανάκτηση.".  

Ακόμα και το ΚΚΕ αφορίζει όλα τα κόμματα, αφού δεν προσδιορίζει ποιά εννοεί... Αγανάκτισε κι αυτό!

"Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που πολύ πριν φέρουν το μνημόνιο καλούσε το λαό σε ξεσηκωμό," 

και όταν ο λαός ξεσηκώνεται τότε το ΚΚΕ του λέει πως δεν αρκεί να ξεσηκωθείς αλλά πρέπει να υιοθετήσεις και το πρόγραμμά μου (λαϊκή εξουσία...), αλλιώς άντε πάλι σπίτι σου και ξαναβγές έξω όταν είσαι έτοιμος...

"Άλλωστε το ΚΚΕ είχε προβλέψει ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν και αυθόρμητα μαζικά ξεσπάσματα δίπλα στις μάχες που δίνει το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα." 
Τι να το κάνεις; Τζάμπα τα μέντιουμ...

"Η διαμαρτυρία κατά της ανεργίας για να έχει νόημα πρέπει να συνοδεύεται και με την πάλη να γίνουν λαϊκή - κοινωνική περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις.". 

Ε, βέβαια! Πώς αλλιώς να έχει νόημα! Θα το μεταφέρουμε στους ανέργους συμπολίτες μας μήπως και ξυπνήσουν...

"Τα αντιδραστικά συνθήματα «έξω τα κόμματα, τα συνδικάτα», που προβάλλουν ορισμένα κέντρα". 

Να το θέσουμε αλλιώς το ζήτημα των κομμάτων:
 
α) αν δεν θέλει η αριστερά να την παίρνουν μπάλα οι μούντζες τότε θα μπορούσε καταρχήν να φύγει από τη Βουλή. Τι θέλει, μέρες κοινοβουλευτικών-συνταγματικών εκτροπών και καταιγίδας αντιλαϊκών μέτρων, να μπερδεύεται με τα πίτουρα; Δεν της είπαμε κιόλας να βγούμε από το ευρώ (για να καθησυχάσουμε την Αλέκα και τον Αλέξη γιατί το έχουν άγχος τελευταία...) από τη Βουλή της είπαμε να βγει;
 
β) Τον λαό η ταξική, κομμουνιστική αριστερά τον συναντά ούτως ή άλλως, όπως η ίδια ισχυρίζεται, στους χώρους δουλειάς, σπουδών και στις γειτονιές. Τι θέλει να πάει να τον πρήξει με τις σημαίες της και στις πλατείες; Δηλαδή τα στελέχη του ΚΚΕ και πριν τους αγανακτισμένους περνούσαν από το Σύνταγμα με τη σημαία του ΚΚΕ; Άσε που πολλά μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, οι οποίοι "δεν κατανοούν" τη γραμμή της ηγεσίας τους, κυκλοφορούν στις πλατείες ανενόχλητοι φυσικά και χωρίς να απεκδύονται των πολιτικών τους ιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails