Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη επιτυχία της "Απέναντι Όχθης" στην ΕΛΜΕ Αργολίδας

Μεγάλη επιτυχία της Απέναντι Όχθης στις εκλογές για το Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Αργολίδας.
Η Απέναντι Όχθη αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, η παράταξη της ΝΔ διατήρησε τις δυνάμεις της, μεγάλη πτώση για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, σταθερό το ΚΚΕ. Επιβεβαίωση της διαρκούς παρέμβασης των μελών της πράταξης. Δείτε αναλυτικά:

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 έγιναν οι εκλογές για ΔΣ στην ΕΛΜΕ Αργολίδας. Η ανεξάρτητη αριστερή παράταξη Απέναντι Όχθη αναδείχθηκε με διαφορά πρώτη δύναμη για πρωτη φορά και μόλις 4 χρόνια μετά την ίδρυσή της.
Τα αποτελέσματα ήταν:

Απέναντι Όχθη 160 ψήφοι και 3 έδρες στο ΔΣ
ΔΑΚΚΕ 127 ψήφοι και 3 έδρες
Αυτόνομη ΠΑΣΚ 50 ψήφοι και 1 έδρα
ΕΣΑΚ 39 ψήφοι.

Πέρυσι τα αποτελέσματα ήταν: ΔΑΚΚΕ 128, Απέναντι Όχθη 113, ΠΑΣΚ 78 και ΕΣΑΚ 42. Η Απέναντι Όχθη έχει φέτος ποσοστό 41,7 % από 28% πέρυσι.

Ανακοίνωση της Απέναντι Όχθης για τα αποτελέσματα των εκλογών:

Η «Απέναντι Όχθη, Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση» ευχαριστεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της παράταξης και την έφεραν στη θέση της πρώτης δύναμης ανατρέποντας μέσα σε τέσσερα χρόνια το πολιτικό σκηνικό και αποδεικνύοντας ότι η αυτοοργάνωση δεν αποτελεί ουτοπική φαντασίωση αλλά ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση.

Η νίκη αυτή δεν είναι παραταξιακή, είναι νίκη του κάθε απλού καθηγητή και της κάθε καθηγήτριας που θεωρεί ότι η έξοδος από την κρίση ξεκινά από την ανάκτηση της χαμένης μας συλλογικότητας. Πρόκειται για νίκη όσων επιμένουν στη συλλογική δράση και δεν επιλέγουν ατομικές λύσεις, που παλεύουν με αξιοπρέπεια για ένα καλύτερο σχολείο σε μια δικαιότερη κοινωνία.

Και τέλος, αποτελεί νίκη όλων των εκπαιδευτικών της Αργολίδας που αποδοκίμασαν το ξεπούλημα και την υποταγή της χώρας, τα κυβερνητικά μέτρα στην οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό σύστημα και την εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails