Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η "Απέναντι Όχθη" στις εκλογές της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Στις 21 Οκτώβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Αργολίδας. Παρακάτω διαβάστε κείμενο της παράταξης "Απέναντι Όχθη, ομάδα εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση", μιας κίνησης με διαρκή παρουσία σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση είτε τοπικά είτε γενικά. Να θυμίσουμε ότι η Απέναντι Όχθη πρωταγωνίστησε την άνοιξη στη πραγματοποίηση συγκεντρώσεων ενάντια τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αγαπητέ συνάδελφε,

σου γράφω πάλι από ανάγκη. Έχω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σου την αγανάκτηση, τη θλίψη, την οργή που νιώθω για όσα συμβαίνουν, για όσα μας επιβάλλουν. Είμαι όμως και με τον εαυτό μου θυμωμένη αλλά και μαζί σου, γιατί δεν αντιδράσαμε όσο έπρεπε, γιατί δεν ακούστηκε από όλους μας το ηχηρό «Όχι!» όπως έπρεπε, γιατί περιμέναμε από μια ηγεσία κουρασμένη και συμβιβασμένη να μας οδηγήσει όταν έπρεπε. Όταν έπρεπε να έχουμε ξεσηκωθεί όλοι. Έτσι, δεχθήκαμε λίγο πολύ παθητικά την κλοπή όσων είχαν οι προηγούμενες γενιές κατακτήσει με αγώνες εδώ και δεκαετίες. Αφήσαμε να μας κλέψουν τα όνειρα, τα δικά μας και των παιδιών μας. Και το χειρότερο, επιτρέψαμε να μας ενοχοποιήσουν και να μας κάνουν να νιώσουμε συνένοχοι στη λαμογιά και τη λεηλασία της χώρας.
Δεν σου γράφω όμως για να κλάψουμε μαζί τη μοίρα μας, το ξέρεις άλλωστε από τότε που είμαστε μαζί πως η μεμψιμοιρία και η παραίτηση δεν μου ταιριάζουν, πως συνεχίζω να παλεύω με νύχια και με δόντια για να κρατήσω τη στάχτη αναμμένη, με μόνη δύναμη τον Συνάδελφο. Γιατί είμαστε συνάδελφοι όταν μετατρέπουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων και τις Συνελεύσεις σε όργανα λήψης αποφάσεων για όλα τα μικρά και τα μεγάλα που μας απασχολούν. Αποφάσεις που μπορούμε να τις επιβάλουμε όταν λειτουργούμε συλλογικά και αυτό είναι που τρέμει η εξουσία. Γιατί ξέρει πως χωρίς τη δική μας συναίνεση το «Νέο Σχολείο» δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Μόνη μας ελπίδα λοιπόν να δούμε τον εαυτό μας κομμάτι μιας διαρκώς αμφισβητούμενης, αλλά υπαρκτής συλλογικότητας. Αυτής που δεν θα επιτρέπει πια στους εκπροσώπους μας να ψηφίζουν άλλα όταν το κόμμα τους είναι στην εξουσία κι άλλα όταν είναι αντιπολίτευση, ούτε να χτίζουν προσωπικές καριέρες στηριγμένες σε κάθε είδους «εξυπηρετήσεις», αλλά αυτής που επιμένει να στέκεται απέναντι σ’ όλα αυτά με αξιοπρέπεια· να περνά στην Απέναντι Όχθη. Ας ξαναβρεθούμε εκεί λοιπόν για να μετατρέψουμε την απελπισία σε δύναμη!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ, Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Συλλογική Δράση

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Γκαμπέσης Παύλος του Δημητρίου (ΕΠΑΛ Άργους), Καταρτζής Γιάννης του Εμμανουήλ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας), Κουμαδωράκη Βερονίκη του Οδυσσέα (Μουσικό Σχολείο Αργολίδας), Μαντζούνης Βασίλης του Αδριανού (ΓΕΛ Κρανιδίου), Οικονόμου Γιώργος του Παναγιώτη (2ο ΓΕΛ Άργους), Πέππα Εύα του Γεωργίου (2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου), Ράλλη Ελευθερία του Κωνσταντίνου (Γυμνάσιο Δρεπάνου), Χαρίτου Φιλιώ του Χαραλάμπους
(ΕΠΑΛ Ναυπλίου), Χατζηαναστασίου Τάσος του Δημητρίου (ΕΠΑΛ Ναυπλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails