Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Επικίνδυνος ο Α. Μητρόπουλος για το πολιτικό σύστημα;

Δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε τον Αλέξη Τσίπρα αλλά διαβάσαμε τα όσα είπε σε συνέντευξη στο Μεγκα. Πολιτικές ασυναρτησίες, ανήθικη και πολιτικά "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" επίθεση στον Α. Αλαβάνο (ανάχωμα ο Α. Αλαβάνος - δυστύχημα ο Γ. Δημαράς - επικίνδυνος για το πολιτικό σύστημα ο Α. Μητρόπουλος), παρουσίαση του Α. Μητρόπουλου σαν του νέου ηγέτη του νέου αριστεροσοσιαλιστικού χώρου...
Διαβάστε κάποια χρακτηριστικά αποσπάσματα για να δείτε τον κατήφορο και τον πανικό μιας ηγεσίας που η επιλογή της έχει αποδοκιμαστεί από το σύνολο σχεδόν των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και από το μισό της κόμμα [Τα έντονα χρωματισμένα δικά μας]:

"υπάρχει ένα πολιτικό σχέδιο φαίνεται δημιουργίας ενός νέου πολιτικού χώρου, αντιπαραθετικού προς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργεί ανάχωμα στη δυνατότητα να υπάρξει μια θετική έκπληξη αμφισβήτησης από τα αριστερά της κυβερνητικής πολιτικής στις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια της Αττικής που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια"

"Ξενύχτησα χθες το βράδυ για να δω τη δημοσκόπησή σας στο MEGA μιας έγκριτης δημοσκοπικής εταιρείας που έδειχνε ότι ο υποψήφιος και ο συνδυασμός «Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο» που στηρίζει ο ΣΥΝ με μια σειρά από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ [ Για ξεκίνα να λες τη σειρά ρε Αλέξη, να γελάσουμε κι λίγο...] και συνιστώσες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνται με την κυβερνητική πολιτική, παρά το γεγονός ότι εδώ και 15 μέρες είναι σχεδόν αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ, δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στην ιδρυτική διακήρυξη και τη συνέντευξη Τύπου ότι κατεβαίνει υποψήφιος…. "

"Η υποψηφιότητα Μητρόπουλου είναι μια υποψηφιότητα που σηματοδοτεί κάτι πολύ επικίνδυνο για το πολιτικό σύστημα"

"Δεν έχουμε τον έναν ακριβώς επειδή είναι μόνος του, με την πορεία του, τη διαδρομή του, την προσωπικότητά του, που είναι σεβαστή αλλά και τις πολιτικές του επιλογές που δεν ήταν σταθερές όλο το προηγούμενο διάστημα. Λέω λοιπόν ότι αυτή η υποψηφιότητα απειλεί το πολιτικό σύστημα. Η υποψηφιότητα του κ. Δημαρά δεν το απειλεί. Και είναι δυστύχημα αυτή τη στιγμή …"

"Καταλαβαίνει ότι για ένα προσωπικό γινάτι ή για ένα πολιτικό σχέδιο αντιπαραθετικό με το κόμμα που τον στήριξε, που επί 20 χρόνια τον είχε ευρωβουλευτή, που επί πέντε χρόνια τον είχε πρόεδρο, κατεβαίνει στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αλαβάνος και κόβει τη δυνατότητα να
αμφισβητηθεί το μνημόνιο και η κυβερνητική πολιτική από τα αριστερά. Γιατί αν αυτό το 4 - 5% που καταγράφει υπήρχε ως δυναμική στην ενωτική υποψηφιότητα του κ. Μητρόπουλου, θα ήταν με τα τσαρούχια στον δεύτερο γύρο. Και στον δεύτερο γύρο θα έβγαινε απέναντι στον κυβερνητικό υποψήφιο και θα αμφισβητούνταν από τα αριστερά η κυβερνητική πολιτική. Αυτό είναι μεγάλο έγκλημα. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας."



Υγ1. Αγαπητέ Αλέξη σύστηκε το πολιτικό σύστημα από την τοποθέτηση του Α. Μητρόπουλου στην εκπομπή του Παπαδάκη για τις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων που προτείνει να παγώσει ο νόμος ώστε να το συζητήσει η κυβέρνηση με τους φορτηγατζήδες [Δείτε λεπτό 102] ή για τις συμπλοκές στον Αγ. Παντελεήμονα [λεπτό 115] . Δείτε και το βίντεο


Υγ2 Στους Αργολιδείς ο Α. Μητρόπουλος πέρα από τα πρωινά του Αυτιά είναι γνωστός και από τη στενή του φιλία με τον πρόεδρο του Ε.Κ. Ναυπλίου κύριο Μπαρού, ο οποίος χαίρει βαθιάς εκτίμησης από τους ...εργοδότες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails