Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η ομιλία (βίντεο) του Ρούντι Ρινάλντι στη Διεθνή Διάσκεψη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τοποθετήσεις που έγιναν στη Διεθνή Διάσκεψη που οργάνωσε το Αριστερό Βήμα. Η σημασία τους έγκειται στην όσμωση ενός, στελεχικού κυρίως, δυναμικού της αριστεράς (πολιτικού, επιστημονικού, πολιτιστικού,...) που μέχρι πρότινος είτε υπήρχε σε πιο περιορισμένο βαθμό είτε καθόλου. Βασική αιτία τέτοιων συζητήσεων-αναζητήσεων είναι η εμφανής αδυναμία της αριστεράς, κοινή παραδοχή όλων, να ανταποκριθεί στις συνθήκες της κρίσης και στο σφυροκόπημα του μνημονίου. Σίγουρα αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται μακριά από την κοινωνία και η αριστερά δεν έχει μπροστά της αιώνες για να συζητάει...μόνο...
Αναδημοσιεύουμε την τοποθέτηση του εκδότη της εφημερίδας Δρόμος και στελέχους της ΚΟΕ, Ρούντι Ρινάλντι, γιατί νομίζουμε ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, αναζητά πολιτική λύση και δεν καταφεύγει σε μια ιδεολογικοποίηση της συζήτησης:




Στο μπλογκ
παράδρομοι της Αριστεράς μπορείτε να δείτε σε βίντεο και άλλες τοποθετήσεις όπως των Δ. Τσακνή, Π. Λαφαζάνη, Δ. Δεσύλλα, Α. Αλαβάνου (μέχρι τώρα τουλάχιστον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails