Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αλαβάνος vs Σακοράφα;

Ξέρετε, όταν ένας άνθρωπος δέχεται επίθεση όχι καθαρή αλλά με διάφορους ύποπτους τρόπους κινδυνεύεις στην προσπάθειά σου να τον υπερασπιστείς από τα άδικα πυρά που δέχεται να τον θεοποιήσεις ή τέλος πάντων να υπερβάλλεις στα θετικά του.

Αυτό θα πάθουμε κι εμείς καλοκαιριάτικα (και πρωταυγουστιάτικα) στις επόμενες σειρές της ανάρτησης αυτής.

Διάφορα δημοσιεύματα λοιπόν αστικών εφημερίδων προσπαθούν να "κάψουν" μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Α. Αλαβάνου στην περιφέρεια Αττικής διαρρέοντας με ποικίλους τρόπους και σχολιασμούς ότι ΊΣΩΣ να θέλει να κατέβει...

Στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που αρέσκονται να βγαίνουν δημόσια και ειδικά σε ρ/σ της αριστεράς και να περνάνε γενεές 14 (μπορεί και παραπάνω, κάποιοι κάνουν λόγο και για 20) τον πρώην τους, ξεκίνησαν το χιλιοπαιγμένο έργο προσπαθώντας να δημιουργήσουν τη γνωστή εικόνα: Ο Αλαβάνος που δεν κατέθεσε την υποψηφιότητα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος τι θέλει πάλι, προσωπικές στρατηγικές κτλ. Ξέρετε, είναι οι ίδιοι που όταν λέει καμιά πολιτική μπαρούφα ο Κύρκος ή ο πρόεδρος του ΠΑΟ μιλούν για σεβασμό στις απόψεις τους κτλ όταν όμως λέει ή ακούγεται κάτι για τον Α. Αλαβάνο αρχίζουν ομοβροντία οι χαρακτηρισμοί...
Βέβαια διαβάζοντας κανείς τα ρεπορτάζ της Αυγής καταλαβαίνει ότι η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής είναι λίγο διαφορετική. Δηλαδή, στελέχη του ΣΥΝ κάνουν κρούσεις σε διάφορους που θεωρούν άξιους για την περιφέρεια Αττικής. Ερώτηση: Έχουν μέχρι τώρα απευθυνθεί στον Α. Αλαβάνο ή δεν τους κάνει ή είναι καταλληλότερος ο Αλέξης Μητρόπουλος (προσοχή όχι ο Τάσος γιατί έχει βάλει βέτο ο Πρόεδρος); Ή τουλάχιστον, έστω και τελευταίος, είναι στη λίστα των υποψηφίων που έχουν επιλέξει να διερευνήσουν; Η Σακοράφα και ο Μητρόπουλος κατέθεσαν υποψηφιότητα στην πανίσχυρη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (ναι αυτή τη γλάστρα που την ποτίζουν κάθε 15 μέρες για να μη μας ξεραθεί το λουλούδι);
Εγώ, θα πρότεινα στην ηγεσία του ΣΥΝ (παρότι είναι η αλήθεια λόγος δεν μου πέφτει) τους εξής λόγους ώστε τιμής ένεκεν να μπει ο Α. Αλαβάνος υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Αττική (κι ας μην το έχω πει πρώτα στη Γραμματεία και ας μου πει ο Παπαδημούλης ότι έχω την παιδική αρρώστια και ας γράψει η Εποχή ότι έχω αποκλίνον σχέδιο):
α) όταν μιλούσαν για "προγραμματική αντιπολίτευση" και κράτημα των μπόσικων του ΠΑΣΟΚ ο Αλαβάνος μιλούσε για αριστερή, κινηματική αντιπολίτευση.
β) όταν ο Αλαβάνος τόνιζε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των πολιτικών της ΕΕ και πρότεινε δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας αυτοί υπερασπίζονταν τα όσια του ευρωπαϊσμού και τον κατήγγειλαν για αριστεριστή και εθνικιστή. Σήμερα πολλά αξιόλογα στελέχη τους μιλάνε ακόμα και για αποχώρηση από το ευρώ.
γ) όταν έβαζε την ιδέα του μετώπου δυνάμεων απέναντι σε τρόικα-κυβέρνηση-μνημόνιο τον κατηγορούσαν ότι προσπαθεί να υπερβεί και να παρακάμψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία βέβαια μιλούν οι ίδιοι για μέτωπο περισσότερο κι από το Μέτωπο.
δ) όταν έλεγε να φύγει η κυβέρνηση,να μην είμαστε κολλημένοι με το μονόδρομο του ευρώ και να αποχωρήσει συμβολικά η πάλαι ποτέ ενιαία Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή τον έλεγαν γραφικό και αριστεριστή, ρωτούσαν με στύλ "και να φύγει το ΠΑΣΟΚ ποιός να έρθει; ο Σαμαράς;" και τώρα παρόμοια πράγματα ομολογούνται από πολλά στελέχη του ΣΥΝ (ο πρόεδρος του ΣΥΝ στα Χανιά είπε: "Και γι αυτό λέμε: το μνημόνιο πρέπει να πέσει! Και μαζί να πέσουν αυτοί που το κουβαλάνε, ως μοναδική διέξοδο για τη σωτηρία της χώρας". Εντάξει δεν το είπε ευθέως αλλά αυτό εννοεί...) ενώ η βουλή έχει ξεφτιλιστεί πολλάκις από τότε.
ε) δυο μήνες τον κατηγορούσαν για σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά αυτοί που αποχώρησαν ήταν άλλοι, από το κόμμα του ΣΥΝ।
Και αν προσθέσω και λίγη γαρνιτούρα γύρω από τη νέα πνοή που θα έδινε στο εγχείρημα μια πράξη συμφιλίωσης τέτοιου τύπου (προσπερνώντας λάθη που έχουν γίνει ένθεν και ένθεν) πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μου γίνονται ακράδαντα!

Φυσικά, να επισημάνω ότι πολλές απόψεις που διατυπώθηκαν από τον Α. Αλαβάνο δεν ήταν μόνο ατομικές δικές του τοποθετήσεις αλλά και πολλών άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, του Μετώπου και πολλών άλλων.


Επομένως, τιμής ένεκεν ας τον προτείνουν για την Περιφέρεια Αττικής... Ειδάλως θα τον προτείνω για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αν πάρει παραπάνω ψήφους από τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής εκεί να δείτε προβλήματα που θα έχουμε।

Άρθρο για το ίδιο θέμα υπάρχει στον χθεσινό Δρόμο από την Τασία Σταματοπούλο:

Επίσης μπορείτε να δείτε: Υπόθεση "Κούνεβα" Νο 2!


Τέλος, για να καταλάβετε πώς γενικά δημιουργούνται οι "διαρροές" σε διάφορα Μέσα να θυμήσουμε την ιστορία με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας όπου ανέφερε (σε μια προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ότι επίκειται διάσπαση και να σπιλωθεί η ΚΟΕ) ότι η ΚΟΕ ρωτά για το ποσόν της επιχορήγησης που της αναλογεί και αν μπορεί να την προεισπράξει... Ύστερα από ανακοίνωση-απάντηση της ΚΟΕ με τίτλο "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι" όπου ζητούσε να αποκατασταθεί η αλήθεια η Ελευθεροτυπία απάντησε: "Είναι σαφές ότι το ρεπορτάζ δεν ταύτισε την ΚΟΕ με τους «διαχειριστές» του συστήματος, αλλά καλό θα ήταν να απευθύνει ένα ερώτημα στις υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, απ' όπου αντλήσαμε την είδηση.". Απλά, το αναφέρω.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την ερώτηση στη βουλή για την επιχορήγηση είχε κάνει ο Θεωνάς. Και δεν την έκανε για λογαριασμό της ΚΕΔΑ. Κατά τα άλλα απ' ότι καταλαβαίνω και παρα τη φιλότιμη προσπάθεια ο Αλαβάνος δεν βγάζει λαγούς απ' το καπέλο μόνο για τον ΣΥΝ αλλά και για την ΚΟΕ. Σύντροφοι μου οι "Αλαβάνοι" ενδημούν στην αριστερά. Το θέμα είναι αν εμείς τους δίνουμε περιθώριο να φουντώσουν. Αλλά είναι θλιβερό άλλοι να παράγουν Αλαβάνους (ΣΥΝ) και άλλοι να τρέχουν από πίσω τους (ΚΟΕ)

isatsitna είπε...

Το πρόβλημα με την Αριστερά θα ήταν μικρό αν έβγαζε Αλαβάνους (με τα πραγματικά μειονεκτήματα και λάθη του Αλαβάνου). Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι βγάζει Κωσταντόπουλους, Κουβέληδες και άλλους. Και κυρίως, φτιάχνει μηχανισμούς με μόνο στόχο την αναπαραγωγή τους. Μια αριστερά που δεν ακούει, δεν συνθέτει, δεν είναι δημοκρατική, με ειδικότητα σε πολιτικούς ακροβατισμούς...
Όσο για τον Θεωνά που "ρώτησε για την επιχορήγηση" και "όχι για την ΚΕΔΑ" κτλ μάλλον μας οδηγεί σε μια συζήτηση α λα Τριανταφυλλόπουλος. Το βασικό είναι ο τρόπος πολιτικής με τη διαρροή ψευδών, κατά τη γνώμη μου, (αλλά έστω ότι είναι και πραγματικό το συμβάν), ειδήσεων μέσω δημοσιογράφων που γράφουν για την Αριστερά στις αστικές εφημερίδες. Παρόμοιοι τρόποι τελευταία έχουν ακολουθηθεί κατά κόρον όπως μια φράση που αποδιδόταν από την Αυγή στον Χ. Κατσούλα και που στο βίντεο της ομιλίας του δεν υπήρχε... Έχουμε αναφερθεί σε αυτό αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails