Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Καλά καταλάβατε. Ο Γ. Μανιάτης είναι!

Το κουίζ ήταν μάλλον πολύ εύκολο. Δεν ξέρω πώς νιώσατε όταν το ακούσατε. Κάποιοι θα γελάσατε, κάποιοι θα απορήσατε, κάποιοι πιο ψιλιασμένοι κάτι θυμόσασταν από τις δηλώσεις Μανιάτη και περιμένατε ότι δεν θα τηρηθούν.

Το ζητούμενο είναι ότι γίνεται ξεκάθαρο το δούλεμα προς τους Αργολιδείς( και όχι μόνο). Κι αυτό γιατί δεν θα απορούσε κανείς αν στην θέση του ήταν ο Πάγκαλος. Όμως ο Γ. Μανιάτης έχει βασίσει όλο το προφίλ του στην (δήθεν) εντιμότητα, την (δήθεν) ειλικρίνεια, την (δήθεν) αξιοπιστία, την λαϊκότητα. Ο μύθος κατέρρευσε και ο Γ. Μανιάτης είναι ολοκληρωτικά έκθετος. Κι αυτό δεν πρέπει να μας χαροποιεί επιδή δήθεν δικαιώθηκαν όσοι το προέβλεπαν αλλά να μας θυμώσει. Γιατί το ψέμμα και η ανακολουθία έχουν και τα όριά τους!

Όσον αφορά την εκδήλωση της Κοινής Δράσης, είναι μοναδική (και ίσως η τελευταία) ευκαιρία να σώσουμε το τρένο. Αν η εκδήλωση πάει καλά και κυρίως καταλήξει και σε επόμενες κινήσεις-δράσεις υπεράσπισης του σιδηροδρόμου τότε ίσως να ελπίζουμε σε ματαίωση των σχεδίων κυβέρνησης-τρόικας(τουλάχιστον των πιο εφιαλτικών που μιλούν για σταμάτημα της γραμμής). Γι'αυτό και οι παρουσίες αύριο θα έχουν ξεχωριστή σημασία.

Περιμένουμε να δούμε καταρχήν ανθρώπους της αριστεράς, ανθρώπους που βρίσκονται σε δημόσιες θέσεις (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι,... ή κάποιοι εκπρόσωποί τους -ιδίως αυτοί που ανήκουν στο λεγόμενο προοδευτικό χώρο ή ακόμα και στην αριστερά- και ειδικά από περιοχές που περνάει το τρένο ), ανθρώπους που θέλουν θα έρθουν από Σεπτέμβρη να μας ζητήσουν ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές ή περιφερειακές), ανθρώπους της βάσης του ΠΑΣΟΚ που κατανοούν το ζήτημα και δεν υποκύπτουν στον παραλυμένο και παραλυτικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και φυσικά περιμένουμε να δούμε πολίτες που δεν ξέχασαν αυτά που την επομένη των εκλογών ξέχασε ο κ. Γ. Μανιάτης και δεν ψαρώνουν στην προπαγάνδα κυβέρνησης- ΜΜΕ για τον σιδηρόδρομο.

Και για τις απουσίες και για τις παρουσίες θα σας ενημερώσουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Σάββατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails