Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της ΚΟΕ και του Δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Η σύγχρονη δημοκρατία πέρα από δημοκρατία του μαντηλιού, του Μαλόξ, του ΚΑΤ και του συμβουλευτικού Κοινοβουλίου, είναι και δημοκρατία του πυροσβεστήρα! Δεν μας ξαφνιάζει η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της ΚΟΕ και του Δρόμου, μας τρομάζει όμως η αύξηση όλων αυτών των φασιστικών επιθέσεων και η ατιμωρησία, και όταν τρομάζουμε αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο για μια κοινωνία ελεύθερη και για μια δημοκρατία δημοκρατική. Παρακάτω το Δελτίο ΄Τύπου της ΚΟΕ:

Δελτίο Τύπου
12 Ιούλη 2010

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της
ΚΟΕ και της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς
στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά στην είσοδο των γραφείων που στεγάζονται η ΚΟΕ, η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς και η πολιτική - πολιτιστική λέσχη Αντίπερα Όχθη, επιχείρησαν να βάλουν φασιστοειδή τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα.

Ο εμπρησμός εκδηλώθηκε στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Ιουστινιανού 11. Η φωτιά από καθαρή σύμπτωση έγινε αμέσως αντιληπτή και αντιμετωπίστηκε, προκαλώντας ζημιές στο διάδρομο και την είσοδο των γραφείων.

Σημειώνεται ότι την ώρα του εμπρησμού στα γραφεία βρίσκονταν τρία μέλη της Συντακτικής Ομάδας της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς. Ένας από αυτούς, ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς, την ώρα που αποχωρούσε από τα γραφεία (ευτυχώς) έγινε αντιληπτός από τους εμπρηστές οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πιθανότατα ανολοκλήρωτο το «περίεργο» έργο τους. Είναι προφανές ότι αν εξελισσόταν κανονικά όλο το σχέδιο της εμπρηστικής επίθεσης, οι συνέπειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες και ίσως να μιλούσαμε τώρα για θύματα.

Σε μια περίοδο που η τρομοκρατία της τρόικας και της κυβέρνησης εναντίον της κοινωνίας κλιμακώνεται επικίνδυνα, αυξάνονται και τα «περίεργα» χτυπήματα παρακρατικών και φασιστικών οργανώσεων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το μήνυμα που θέλανε να μας στείλουν το πήραμε και θα το επιστρέψουμε μέσα από τους μεγάλους αγώνες που θα αναπτυχθούν την επόμενη περίοδο.

12/7/2010
Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails