Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ δεν είδε και δεν άκουσε για το μακελειό στη Γάζα...

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ετοιμάζονται να περάσουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα. Το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κατέστρεψε τον περασμένο χειμώνα ολοκληρωτικά 3535 σπίτια ενώ 2854 υπέστησαν σοβαρές και 52900 ακόμα ελαφρότερες ζημιές. Ο πόλεμος όμως δεν έχει σταματήσει ακόμα. Συνεχίζεται και με άλλα μέσα... Ο εγκληματικός ισραηλινός αποκλεισμός εμποδίζει την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας, τσιμέντου, μετάλλων, γυαλιού και οικοδομικών υλικών με αποτέλεσμα σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση ελάχιστες από τις ζημιές να έχουν αποκατασταθεί. Έτσι, χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας θα αναγκαστούν να περάσουν κι αυτό το Χειμώνα σε σκηνές, ή στα ερείπια των σπιτιών τους, χωρίς θέρμανση και ρούχα, αντιμέτωποι με το κρύο και τη βροχή (r-freepalestine.blogspot.com).
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Παπανδρέου (του ΄Γ) προσπαθεί να ανακτήσει την "χαμένη διεθνή αξιοπιστία" της χώρας. Η "ανάκτηση" γίνεται με τον γνωστό τρόπο του να μετατρέπεται η χώρα σε καλό παιδί (YES MEN) των μεγάλων δυνάμεων και ειδικά των ΗΠΑ. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, απείχε από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την υιοθέτηση της έκθεσης Goldstone, στηρίζοντας έτσι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή το Ισραήλ. Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Ιντιφάντα:

Η κυβέρνηση στηρίζει στον ΟΗΕ το Ισραήλ

Είναι ώρα οι πολίτες να δείξουν τη δική τους υποστήριξη στον Παλαιστινιακό λαό

Η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να απόσχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την υιοθέτηση της έκθεσης Goldstone, αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο. Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση συντάχθηκε από ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ υπό την προεδρία του νοτιοαφρικάνου δικαστή Ρίτσαρντ Γκολντστόουν (πρώην εισαγγελέα στις διεθνείς δίκες για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τη Ρουάντα). Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ διέπραξε εγκλήματα πολέμου. Το ότι η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την υιοθέτηση της έκθεσης δείχνει τις πολιτικές επιλογές που έχει κάνει η νέα κυβέρνηση: περαιτέρω ενίσχυση του ατλαντισμού, ενεργητική στήριξη της διαρκούς Ισραηλινής επιθετικότητας, υπονόμευση του Παλαιστινιακού αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη. Η Ελληνική αποχή δεν αφήνει αμφιβολίες για την επιθυμία της κυβέρνησης να ενταχθεί στο μπλοκ των σκληρών υποστηρικτών του Ισραήλ, στο μπλοκ όσων το αθωώνουν για τα εγκλήματα του.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα οι πολίτες και τα κινήματα να δείξουν ότι η στάση της κυβέρνησης δεν εκφράζει την Ελληνική κοινωνία. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα να δείξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό της αγωνιζόμενης Παλαιστίνης.

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί σε συμμετοχή και πολιτική στήριξη της διεθνούς Πορείας Ελευθερίας για τη Γάζα (Gaza Freedom March) που θα ξεκινήσει από την Αίγυπτο στις 27 Δεκέμβρη για να περάσει στην πολιορκημένη Γάζα. Μαζί με κινήματα από όλο τον κόσμο και προσωπικότητες όπως ο Ταρίκ Αλί, ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Τζορτζ Γκάλαγουεϊ, ο Χάουαρντ Ζιν, ο Τόνι Μπεν κ.α., ενώνουμε τις φωνές μας για να αρθεί ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας, για να αποκτήσουν επιτέλους οι Παλαιστίνιοι ανεξαρτησία.

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 7:00 μμ στη Σίνα 16 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης για την Πορεία Ελευθερίας για τη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails