Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ψήφισμα ποδηλατών του Άργους

Διαβάστε το ψήφισμα των ποδηλατών που συμμετείχαν στην ποδηλατοπορεία της Κυριακής:

ψήφισμα Άργους
10/05/2009

Ψήφισμα

Άργος, 10 Μάιου 2009

Εμείς,
οι ποδηλάτισσες –ες και πεζοί, πολίτες της Αργολίδας, παίρνοντας μέρος στην σημερινή Ποδηλατοπορεία, θέλουμε να αναδείξουμε το σοβαρότατο έλλειμμα ασφαλείας στην μετακίνηση ποδηλατών και πεζών εντός των Δήμων του Νομού μας, αλλά και μεταξύ των πόλεων και των δημοτικών διαμερισμάτων.
Ειδικότερα απαιτούμε την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων ώστε να μπορούμε να μετακινούμαστε με ασφάλεια και ταχύτητα, είτε κατευθυνόμενοι στην εργασία ή το σχολείο μας είτε για την αναψυχή μας.
Σύνδεση αρχικά των δύο μεγάλων πόλεων του Νομού, παράλληλα με την σιδηροδρομική γραμμή και επέκταση του ποδηλατικού αυτού άξονα προς τους όμορους δήμους, Μιδέας, Τίρυνθας και Ν. Κίου.
Δημιουργία παρόχθιων ποδηλατοδρόμων στις όχθες του Ινάχου και σύνδεση της Ν. Κίου με το Κουτσοπόδι και στην συνέχεια, παράλληλα με την σιδηροδρομική γραμμή έως τα Φίχτια.
Δημιουργία ποδηλατοδρόμου από τις πηγές του Κεφαλαρίου έως την εκβολή του Ερασίνου και ποδηλατική σύνδεση των παραλιών από το Ναύπλιο έως το Κιβέρι.
Απαιτούμε να μην κατασκευάζεται κανένας νέος δρόμος στον Νομό χωρίς πρόβλεψη για την ασφαλή μετακίνηση ποδηλάτων και πεζών καθώς και την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου και την ελεύθερη μεταφορά με τα τρένα των ποδηλάτων μας στον τόπο προορισμού μας.
Απαιτούμε από την εκπαιδευτική Κοινότητα την καθιέρωση μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά μας και την προτροπή της χρήσης του ποδηλάτου αντί άλλων μηχανοκίνητων μέσων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.
Σε μια περιοχή, σαν την δική μας που τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται ραγδαία οδηγώντας την Αργολίδα δυστυχώς στις πρώτες θέσεις αντιλαμβάνεται κανείς πόσο αναγκαία είναι η προστασία των ποδηλατών και των πεζών από τα αυτοκίνητα.

Πόλεις για τους ανθρώπους και όχι για τα ΙΧ.
Το ΙΧ δεν είναι μονόδρομος, είναι αδιέξοδο.
Ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι ΤΩΡΑ.
Περισσότερα για όσα έγιναν σε όλη την Ελλάδα αλλά και φωτογραφίες από το Ναύπλιο στο http://www.podilates.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails