Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Τετάρτη 13 Μαΐου : στις φοιτητικές εκλογές στηρίζουμε Αριστερη Ενότητα!

Αύριο Τετάρτη 13 Μάη η Αριστερή Ενότητα δίνει τη μάχη για ένα νέο συσχετισμό δύναμης σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Με αυξημένες τις σχολές που καταγράφεται πανελλαδικά το ενωτικό σχήμα της αριστεράς, δίνει τη μάχη για να βγει μήνυμα ανατροπής από την κάλπη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών.

Τα Αριστερά Σχήματα συμμετέχουν στην Αριστερή Ενότητα και παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να ενισχυθεί η αριστερά της εξέγερσης, των αγώνων αλλά και της ενότητας. Γιατί την ώρα που ο αντίπαλος συσπειρώνει όλες του τις εφεδρείες, είναι αυτοκτονία για το κίνημα κάθε ανθενωτική λογική που διαιρεί αντί να ενώνει το λαό, τη νεολαία, τους προοδευτικούς ανθρώπους, το κίνημα.

Λίγοι μόνο μήνες έχουν περάσει από τη μεγάλη κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, που τάραξε συθέμελα ολόκληρη την Ελλάδα. Με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς ακούστηκαν δυνατά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως τη Θράκη και την Κρήτη. Νιώσαμε ότι η εξέγερση είναι δίκαιη.Η υπόσχεση που δώσαμε τον Δεκέμβρη, ότι δεν ξεχνάμε, ότι συνεχίζουμε, ότι ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες, πρέπει σήμερα να εκφραστεί.
Κάθε μέρα και με κάθε τρόπο, μας υπενθυμίζουν ότι το σύστημα είναι σε κρίση. Γιατί να θυσιαστεί η νεολαία στο βωμό της «εξόδου απ' την κρίση»; Ποιοι θα πληρώσουν τα 28 δις που χαρίζουν στις τράπεζες τη στιγμή που δε δίνουν ούτε 1€ για την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς; Είναι προκλητικοί! Θέλουν να συναινέσουμε στη σφαγή μας, θέλουν να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Για να μην πληρώσουμε την κρίση τους
Για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού
Για μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή
Για μια ζωή με δικαιώματα
Γιατί η απάντηση στην κρίση του συστήματος είναι η ανατροπή του

Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!


Διαβάστε τη διακήρυξη της Αριστερής Ενότητας, τη διακήρυξη των Αριστερών Σχημάτων και δείτε το site των Αριστερών Σχημάτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails