Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Στον απόηχο της επίσκεψης Καραμανλή...

Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Κ. Καραμανλή η οποία συγκίνησε το στενό κομματικό ακροατήριο που την παρακολούθησε εντός του Βουλευτικού (όπως εύστοχα σχολίασαν στο "Ράδιο Αρβίλα" πέρναγες από συνέντευξη, και τεστ ΔΕΞΙΟτήτων θα προσθέταμε εμείς, για να μπεις στον χώρο)... Στην ομιλία Καραμανλή απαντά πολύ εύστοχα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Επίσης, διαβάστε την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αργολίδας. Και ειδικά την φράση: "Ο λαός θέλει τους πολιτικούς να λύνουν τα προβλήματα έγκαιρα και όχι να εμφανίζονται κατόπιν εορτής και μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει ξεκάθαρη θέση για το πρόβλημα από πέρυσι το Σεπτέμβρη.". Προφανώς για το ΠΑΣΟΚ το έγκαιρα δεν αφορά τα 20 χρόνια διακυβέρνησής του, αλλά τη δέσμευση του Γ. Παπανδρεου το Σεπτέμβρη, δηλαδή μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι... Περίεργη αίσθηση του χρόνου...


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δε μπορεί άλλο να παραπλανά τους πολίτες

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια της περιοδείας του στο νομό μας επιχείρησε να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Επισκέφθηκε τον Ανάβαλο και ανακοίνωσε τη λύση του αρδευτικού προβλήματος της Αργολίδας, επιμένοντας σε μια λογική που βλέπει μονοδιάστατα το ζήτημα. Αγνόησε πολλές άλλες σημαντικές πλευρές του ζητήματος (φράγματα, φράγμα Τζερτζελιάς, προστασία πηγών Λέρνας, Κεφαλαρίου, Αμυμώνης, μέτρα εξοικονόμησης υδατικών πόρων, εμπλουτισμός, επαρκής στελέχωση σχετικών υπηρεσιών σε περιφέρεια και νομαρχία) που απαιτούν και πολύ λιγότερα χρήματα. Επίσης, ξέχασε πως για να εξαγγελθεί το έργο του Ανάβαλου (του οποίου ο σχεδιασμός και η αποτελεσματικότητα θα κριθούν…) χρειάστηκε να ζήσουμε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι και οι κάτοικοι του νομού να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση από το κράτος του χρόνιου προβλήματος. Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας κ. Αγγελόπουλος που τον ακολουθούσε στην περιοδεία, και αναφέρθηκε επίσης στα έργα, ξέχασε να αναφερθεί στην πρόθεσή του να μετατρέψει, χωρίς καμιά απολύτως μελέτη, σε σκουπιδότοπο την περιοχή του Αχλαδόκαμπου (από όπου περνάνε τα νερά του Αναβάλου). Η «λύση» αυτή ευτυχώς ματαιώθηκε ύστερα από την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και άλλων φορέων.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο Ναυπλίου δε συνοδεύτηκε από τη στοιχειώδη αυτοκριτική για τις σοβαρές ανεπάρκειες σε υλικοτεχνική υποδομή και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό των δύο νοσοκομείων του νομού, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με συνεχείς και εξαντλητικές εφημερίες.
Ο πρωθυπουργός θεώρησε στην ομιλία του επίτευγμα την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, χωρίς να δεσμευτεί για το πότε και με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει. Το ζήτημα είναι να επαναλειτουργήσει άμεσα η γραμμή, με συχνά δρομολόγια, με σύγχρονα αναβαθμισμένα τρένα τόσο ως επιβατική, όσο και ως μεταφορική. Είναι όμως γνωστό ότι σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση η πλήρης υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και ότι αυτός είναι ο λόγος που τίθεται ακόμα και θέμα κατάργησης της συγκεκριμένης γραμμής.
Όσον αφορά τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, έδειξε να αδιαφορεί για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Η βασική πολιτική του πρωθυπουργού είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που δόθηκαν για το 2008 (35 εκ. ευρώ, όπως είπε, για το νομό μας), που αφορούν όμως χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες λόγω ζημιών που υπέστησαν και οι οποίες φυσικά πληρώνονται από τις εισφορές των ιδίων.
Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την περιοχή μας, που είναι η διαχείριση των σκουπιδιών και στους αλλοπρόσαλλους (έως επικίνδυνους) χειρισμούς της Περιφέρειας. Προφανώς, τα πράγματα και στο θέμα των απορριμμάτων σκόπιμα οδηγούνται σε αδιέξοδο, η λύση της ανακύκλωσης υπονομεύεται και όλα αυτά προκειμένου να …αναλάβει τη σωτηρία μας κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας /επιχείρηση!
Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δεν μπορεί άλλο να παραπλανά τον κόσμο. Ακόμη και οι ψηφοφόροι της αντιλαμβάνονται πως έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση της διαπλοκής, της στήριξης των πλουσίων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της περικοπής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Μια κυβέρνηση που εν μέσω κρίσης ακολουθεί πλήρως τις νεοφιλελεύθερες επιταγές της ευρωπαϊκής κομισιόν αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
Μοναδική διέξοδος είναι η δημιουργία μαζικών και ενωτικών αγώνων με βασικό στόχο να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Στις ευρωεκλογές να αμφισβητηθούν οι πολιτικές ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, οι οποίες επί σειρά ετών έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα και να ενισχυθεί η ενωτική – ριζοσπαστική αριστερά.

Γραμματεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails