Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Το PFLP για την εκεχειρία

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης σχετικά με την "εκεχειρία":

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαίωσε στις 18 του Γενάρη τη θέση του σχετικά με την αποκαλούμενη «εκεχειρία», δηλώνοντας πως εκτιμά με απόλυτο σεβασμό την απόφαση που πήραν οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην αντίσταση, να κηρύξουν εκεχειρία μιας εβδομάδας με τον εχθρό, αλλά σήμερα που μοιραζόμαστε τη δήλωση νίκης με όλο το λαό μας, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε πως απορρίπτουμε οποιαδήποτε εκεχειρία και οποιεσδήποτε πολιτικές αποκαλούμενης «ομαλότητας».


Έχουμε αντιταχθεί σταθερά στις πολιτικές «ομαλότητας» γιατί αποτελούν ευκαιρία και δικαιολογία ώστε το Ισραήλ να επιτίθεται στο λαό μας και να αυξάνει την πίεση που ασκεί στην αντίσταση με όλες τις δυνάμεις του εχθρικού στρατοπέδου, όχι μόνο με τις ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις, αλλά και με τις πολιτικές πιέσεις και τις επιθέσεις από τα αραβικά καθεστώτα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, και το αποκαλούμενο «Κουαρτέτο». Οι πολιτικές της «ομαλότητας» αποτελούν παγίδα για την αντίσταση που πρέπει πάντα να αποφεύγουμε δεδομένου ότι η ίδια η κατοχή είναι μία πράξη επίθεσης. Ο λαός μας, ως λαός που βρίσκεται υπό κατοχή, έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται. Η αντίσταση μπορεί να παίρνει αποφάσεις τακτικής για τον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα, δεν μπορούμε όμως ποτέ να επιτρέψουμε οι αποφάσεις αυτές να γίνουν όπλο στα χέρια των εχθρών μας.

Μονάδες των χερσαίων δυνάμεων του εχθρού παραμένουν στη Γάζα και ο αποκλεισμός δεν έχει αρθεί, ούτε έχουν ανοίξει τα συνοριακά περάσματα, ειδικά εκείνο της Ράφα. Ο εχθρός δεν δήλωσε τον τερματισμό του ναυτικού αποκλεισμού και οι εναέριες δυνάμεις του εξακολουθούν να εισβάλουν στους ουρανούς μας προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στο λαό μας που έχει δώσει περισσότερους από 1300 μάρτυρες και περισσότερους από 5000 τραυματίες τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Έχουν καταστραφεί περισσότερα από 4000 σπίτια, ολόκληρες γειτονιές και μεγάλο μέρος της αστικής υποδομής της Γάζας. Τα σύνορα παραμένουν κλειστά, όπως και όλα τα περάσματα, ειδικά εκείνο της Ράφα και οι προμήθειες που προορίζονται για το λαό μας περιμένουν να βρεθεί ασφαλές πέρασμα.



Ο εχθρός προσπαθεί να πετύχει με πολιτικά μέσα ότι απέτυχε να κάνει με στρατιωτικά μέσα. Παρά τις τακτικές καμένης γης και τη σφαγή του λαού μας, απέτυχε να εξαλείψει την αντίστασή μας και να τσακίσει την ακλόνητη στάση του λαού μας. Τώρα, προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία του με την αμερικανοισραηλινή συμφωνία Livni-Rice, μια συμφωνία που δεν αξίζει καν το χαρτί στο οποίο γράφτηκε. Με τη δήλωσή του αυτή το Λαϊκό Μέτωπο ξεκαθαρίζει ότι ο λαός και η αντίστασή μας δεν θα παραιτηθούν από τα δικαιώματα και τα όπλα τους, και πως, στην πραγματικότητα, η τελευταία αυτή επίθεση το μόνο που κατάφερε είναι να ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να οικοδομήσουμε την αντίστασή μας και τις ικανότητες των δυνάμεών μας.



Η σύνοδος του Sharm el-Sheikh μεταξύ των ευρωπαίων και κάποιων αραβικών καθεστώτων, αποτελεί απειλή για όλους τους αραβικούς λαούς και σύμβολο μιας προσπάθειας να αναβιώσει η αποικιοκρατία στον αραβικό κόσμο. «Έλεγχος» στα σύνορα Αιγύπτου-Παλαιστίνης σημαίνει ανυπαρξία εθνικής κυριαρχίας στον Αραβικό κόσμο, στην Αίγυπτο και στη Γάζα, σημαίνει πως οι αποικιοκρατικές αυτές δυνάμεις και τα στρατεύματά τους επιστρέφουν στην περιοχή μας. Η κυριαρχία είναι ένα κρίσιμο ζήτημα. Είναι αυτό που διαφοροποιεί έναν ελεύθερο λαό και έθνος από ένα λαό που βρίσκεται κάτω από τη μπότα της αποικιοκρατίας και της κατοχής. Η χρήση του όρου «λαθρεμπόριο όπλων» είναι μια ακόμα μέθοδος μετατροπής του εθνικού μας σκοπού σε «ζήτημα ασφαλείας», μια προσπάθεια να κριθούν παράνομα τα όπλα της αντίστασης του κατεχόμενου λαού μας. Το δικαίωμα ενός λαού που βρίσκεται υπό κατοχή να αντιστέκεται με όλα τα μέσα και με ένοπλο αγώνα, είναι θεμελιώδες και απαραβίαστο, και δεν θα επιτρέψουμε το δικαίωμά μας αυτό να καταπατηθεί κάτω από το σύνθημα της «ασφάλειας» ή της «σταθερότητας».



Από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στις 27 του Δεκέμβρη, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης βρέθηκε στο πεδίο της μάχης με τις αδελφές και τους αδελφούς όλων των αντιστασιακών οργανώσεων. Μοιραστήκαμε και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε το ψωμί και τις σφαίρες προκειμένου να πολεμήσουμε τον κοινό σιωνιστή εχθρό και αυτούς που τον υποστηρίζουν. Το Λαϊκό Μέτωπο ήταν το πρώτο που εκτόξευσε πυραύλους ενάντια στον εχθρό κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης και θα είμαστε στις πρώτες γραμμές καταδιώκοντας τον εχθρό μέχρι να φύγει από κάθε εκατοστό της Λωρίδας της Γάζας.



Δόξα στους μάρτυρες!

Νίκη στην Αντίσταση!

Ζήτω ο Παλαιστινιακός λαός και το αραβικό έθνος!

Ζήτω ο διεθνής αγώνας και η αλληλεγγύη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails