Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα...

Αυτή την φορά ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή επιτροπή του ΚΚΕ. Ο τίτλος αναφέρεται στην θέση του ΚΚΕ για την κατάληψη του Δημαρχείου Ναυπλίου. Το κείμενο όμως αποτελεί άλλη μια συκοφαντία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο κίνημα των νέων. Δεν έχει νόημα να το σχολιάσουμε.

Παραθέτουμε μόνο ένα κείμενο που έχει γραφτεί από "άτομα που συμμετείχαν στη συνέλευση στο Δημαρχείο Ναυπλίου" το οποίο βρήκαμε στο blog "Ναύπλιο, η άλλη Πρόταση":


Για 2 εβδομάδες λειτούργησε ανοιχτή συνέλευση στις καταλήψεις των λυκείων του Ναυπλίου. Το κάλεσμα για αυτές τις συνελεύσεις έγινε από μαθητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις σε μια προσπάθεια να συναντηθούν στο χώρο τους με εργαζομένους, φοιτητές, συμμαθητές τους και γενικότερα προβληματισμένους ανθρώπους. Η πρωτοβουλία πάρθηκε από μαθητές που πιστεύουν και ελπίζουν σε μια αλλαγή από όλα αυτά. Αυτή η συνέλευση είχε ανταπόκριση από ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και πολιτικών απόψεων. Έγινε όμως ξεκάθαρο ( από παρεμβάσεις μαθητών) πως καμία γραμμή και καμία ιεραρχία δεν χωράει εκεί μέσα. Η συνέλευση αυτή διακηρύχθηκε ανοιχτά εξ αρχής. Οι συζητήσεις ήταν ανοιχτές και περιπατητικές και όχι δογματικές και συνδικαλιστικού τύπου.

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ»

Η συνέλευση αυτή λοιπόν διακηρύχθηκε με καλέσματα σε όλη την πόλη του Ναυπλίου και του Άργους. Η κατάληψη του Δημαρχείου την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου προέκυψε με απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης.

Επομένως από τη στιγμή που υπάρχουν ως ντοκουμέντα όλα τα καλέσματα θεωρούνται συκοφαντία και προσπάθεια παραπληροφόρησης άρθρα του τοπικού τύπου που παρουσίασαν το εγχείρημα να πραγματοποιείται από Αθηναίους και Αργείους νέους. Πόσο μάλλον που οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν με τη μορφή δήθεν έγκυρης ενημέρωσης από ανθρώπους που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στην ανοιχτή συνέλευση. Τα δημοσιεύματα αυτά είναι τόσο γελοία και ασαφή όσο και αυτοί που τα έγραψαν (οι οποίοι όπως φαίνεται είναι τόσο φανατισμένοι και ακραίοι στη σκέψη που οδηγούνται στο όνομα της «Ενημέρωσης» και του σοβαρού ρεπορτάζ να συκοφαντούν και να παραπληροφορούν τους αναγνώστες).

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Το γεγονός ότι η συνέλευση όπως γράφτηκε είναι ανοιχτή, σημαίνει πως δεν αποκλείει και τη συμμετοχή ανθρώπων που συμμετέχουν σε κάποια κομματική οργάνωση (σε αυτές περιλαμβάνεται και το ΚΚΕ), όχι όμως ως όργανα αλλά ως αυτόβουλα άτομα. Η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ όμως επέλεξε χωρίς να έρθει ποτέ κάποιο μέλος του και να εκφράσει την άποψή του ανοιχτά να συκοφαντήσει το όλο εγχείρημα μιλώντας για καθοδηγούμενη προσπάθεια και υποκινούμενους νέους. Αυτό αποτελεί βρώμικη επίθεση στην πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην πόλη του Ναυπλίου να θεσμιστεί ο πιο δημοκρατικός από όλους τους θεσμούς , η αμεσοδημοκρατική συνέλευση. Επίσης αποτελεί παραποίηση της πραγματικότητας και αισχρή συκοφαντία εφόσον τίποτα από ότι έγινε δε θα μπορούσε να συμβεί εάν οι ίδιοι οι μαθητές δεν έβγαιναν αυθόρμητα και ανεξάρτητα από κάθε ιδεολογία και ιεραρχία στους δρόμους (τη στιγμή που το ΚΚΕ καλούσε τους μαθητές να μπουν στη γραμμή πίσω από την κανονισμένη συγκέντρωσή του στο Δημαρχείο προσπαθώντας να ποδηγετήσει τον αυθορμητισμό της νεολαιίστικης κινητοποίησης) παρασέρνοντας και ξεπερνώντας με το πάθος και την αλληλεγγύη τους όλες τις οργανωμένες πολιτικές ομάδες ( είτε αυτές επιζητούν την εξουσία είτε όχι βλ. ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές κτλ)

Τίποτα δε θα γινόταν εάν οι μαθητές δεν έπαιρναν την πρωτοβουλία να ανοίξουν τις πόρτες της κατάληψής τους και να καλέσουν σε ανοιχτή συνέλευση τους πολίτες του Ναυπλίου. Τίποτα δε θα συνέβαινε εάν οι μαθητές κόντρα σε κάθε αντιδραστική δύναμη (επιθέσεις τοξικομανών, κάτοικοι που απαξίωναν την προσπάθειά τους και μίλαγαν για κλείσιμο των σχολείων με σκοπό τις πρόωρες γιορτές κτλ) δεν αποφάσιζαν να συνεχίσουν την κατάληψή τους και μέσα στην εορταστική περίοδο (με προσωπικό κόστος σε ταλαιπωρία ψυχολογική και σωματική). Τίποτα τέλος δε θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχαν άνθρωποι να ανταποκριθούν στα καλέσματα των μαθητών. Άνθρωποι που ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων δεν πήγαν εκεί για να κηρύξουν την απόλυτη αλήθεια τους αλλά για να ακούσουν, να μάθουν και να συμπράξουν με τους μαθητές με όρους αμεσοδημοκρατικούς.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στα καταλυμένα λύκεια μετά από κάλεσμα των μαθητών την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009 εκφραστικέ ανοιχτά η διάθεση να συνεχιστούν οι ανοιχτές συνελεύσεις.

Άτομα που συμμετείχαν στην συνέλευση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο που αναρτήσαμε, όπως αναφέρει φίλος στα σχόλια στο cbox, πρωτοδημοσιεύτηκε στα "Νέα της Αργολίδας". Εμείς προφανώς το βρήκαμε στο μπλογκ της "άλλης πρότασης" σε ηλεκτρονική μορφή και γι'αυτό αυτή αναφέρεται σαν πηγή!

linkwithin

Related Posts with Thumbnails