Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Αγιος Ανδριανός. Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο;

Χθες 10/9 στον Αγ. Ανδριανό έγινε η λαϊκή συνέλευση με θέμα το νερό. Η προσέλευση πάνω από 150 ανθρώπων και η παραμονή τους ως το τέλος έδειξε το εξειρετικό ενδιαφέρον των κατοίκων για τη λύση του προβλήματος του νερού. Στη συγκέντρωση ήταν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα, πλην της κυβέρνησης.
Επιτέλους δόθηκε ο λόγος στους "απλούς πολίτες", οι οποίοι πολλές φορές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους:
"Οι πολιτικοί ζουν μια χαρά. Με τις μερσεντές τους, με τις ανέσεις τους... Αυτοί περνάνε καλά. Δεν ενδιαφέρονται για εμάς:"
"Ζητάμε τα λεφτά που δώσαμε τόσα χρόνια για γεωτρήσεις πίσω. Θα είχαμε φτιάξει 15 Ανάβαλους..."
"Κ. Μανιάτη, δεν σας φωνάξαμε να πείτε τη γνώμη σας, αλλά να απολογηθείτε, για αυτά που δεν κάνατε 20 χρόνια"
"Παλιά στη βουλή ήταν μέσα κόσμος με τις μαγκούρες. Τώρα που τους αφήσαμε..."

Από την ένωση πολιτών Δήμου Ασίνης η Κατερίνα Παπανδριαννου έκλεισε την τοποθέτησή της:

"Μήπως ήρθε η ώρα και οι περίφημες «συναρμόδιες αρχές» που είναι η Δ/νση Υγείας της Νομαρχίας, το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Περιφέρειας, ο ΕΦΕΤ και το ΥΠΕΧΩΔΕ που είναι υπεύθυνοι φορείς μαζί με τους δημάρχους των Δήμων, το Νομάρχη και τους βουλευτές να φροντίσουν για την εφαρμογή της οδηγίας του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ένωσης για την προστασία της «Ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης »;

Μήπως ήρθε η ώρα όλων μας; Μήπως τελικά δεν πάει άλλο;

Μήπως δε χωράει πια άλλη αναβολή του Ανάβαλου; Μήπως ήρθε επιτέλους η στιγμή να ασχοληθούμε σοβαρά με τη μοναδική λύση για πόσιμο νερό που είναι ο Ανάβαλος; Αλήθεια έχετε σκεφτεί πως το έργο του Ανάβαλου έγινε την περίοδο της Χούντας; Οι δικτάτορες είχανε την ευαισθησία να δώσουν λύση στην άρδευση του κάμπου κάνοντας αυτό το απίστευτο έργο του Ανάβαλου! Έργο που λένε πως καταρρέει αφού σήμερα δεν ενδιαφέρεται κανένας σοβαρά για τη συντήρησή του. Όσο για την όψιμη σβελτάδα για προτάσεις με ΣΔΙΤ και δεν ξέρω τι άλλο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήθελε το νερό του Ανάβαλου για την Αθήνα. Αν η διαχείριση του Ανάβαλου δεν ελέγχεται από δυνάμεις του τόπου, όχι στην Αθήνα αλλά και στην Μέση Ανατολή θα φθάσει. Μόνο σε μας δεν θα έρθει ΠΟΤΕ."

Η λαϊκή συνέλευση κατέληξε σε ένα ψήφισμα που δηλώνει την αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ζητά άμεση επίλυση του προβλήματος και θα καλέσει τις επόμενες μέρες στη δημιουργία ενός συντονιστικού νομού που θα οργανώσει κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση λύσεων.

Η οργή μας πρέπει να εκφραστεί και να την νιώσουν όσοι κυβερνούν. Δεν πάει άλλο. Ας οργανώσουμε τους αγώνες μας με κλεισίματα δρόμων, διαμαρτυρίες στην Περιφέρεια και στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Φτάνει με τους αντιπροσώπους μας, φτάνει με τις ανκοινώσεις και τις επερωτήσεις, φτάνει με τις δηλώσεις στα κανάλια. Εδώ και τώρα μαζική, αγωνιστική, ενωτική δράση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails