Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η απέναντι όχθη για τις εκλογές ενόψει του 15ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ

Ανακοίνωση της παράταξης "Απέναντι ΄Όχθη" η οποία με τις διαρκείς παρεμβάσεις και τη σταθερή παρουσία στους αγώνες αναδεικνύει έναν άλλο τύπο συνδικαλισμού:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΣΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του κλάδου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ παρουσιάζεται για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες ίσως, μια μεγάλη ευκαιρία: να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο ΔΣ. Αυτό το ΔΣ δεν είναι ικανό να χαράξει τακτική και στρατηγική για το κίνημα των εκπαιδευτικών: άλλοτε αδρανεί κι άλλοτε προκηρύσσει απεργίες για την τιμή των όπλων εκ των προτέρων αποτυχημένες. Δεν είναι ικανό να καταθέσει μια συγκροτημένη και πειστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στον καταιγισμό της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία. Δεν είναι ικανό να αφουγκραστεί τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ανησυχίες των συναδέλφων αφού βρίσκεται κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους των γραφείων και με ελάχιστες εξαιρέσεις αποτελείται από ανθρώπους που έχουν χρόνια να μπουν σε σχολική αίθουσα. Και, τέλος, δεν είναι ικανό – με σημαντική εδώ ευθύνη του προέδρου - να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις επικοινωνιακές ανάγκες του κλάδου καθώς δε μπορεί να σταθεί σε καμία δημόσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ήττα που υπέστησαν οι παρατάξεις της ΝΔ (ΔΑΚΕ) και του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ) στις εκλογές για την ανάδειξη των ΔΣ των ΕΛΜΕ, να ολοκληρωθεί και να στείλουν όσο το δυνατόν λιγότερους αντιπροσώπους στο συνέδριο. Αν επιβραβεύσουμε για άλλη μια φορά τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αντίθετα θα πρέπει να ενισχυθούν δυνάμεις, όπως η Απέναντι Όχθη, Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Συλλογική Δράση στην Αργολίδα, που δεν καθόρισαν τη στάση τους ανάλογα με το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, που αντιπάλεψαν με συνέπεια τις κυρίαρχες επιλογές, που δεν έκαναν συνδικαλισμό καριέρας ή κατάληψης θέσεων, αλλά στάθηκαν πάντοτε δίπλα στο συνάδελφο στα μεγάλα και μικρά προβλήματά του. Που δεν πολιτεύτηκαν με βάση παρωχημένες αντιλήψεις και δογματισμούς αλλά με γνώμονα το καλό του δημόσιου σχολείου και το επίπεδο ανάπτυξης του εκπαιδευτικού κινήματος. Που ενδιαφέρθηκαν εξίσου για την αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική και για την επεξεργασία μιας θετικής πρότασης για το σχολείο, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Φίλες και φίλοι,
Κατεβαίνουμε σ’ αυτές τις εκλογές γιατί έχουμε και λόγο και έργο ν’ αναδείξουμε. Κυρίως όμως αποτελούμε την εναλλακτική πρόταση για το συνδικαλισμό σήμερα, αυτήν που αναδείχθηκε φέτος πρώτη δύναμη στην Αργολίδα. Κι αυτή η πρόταση είναι η συμμετοχή και η συλλογική δράση για το σχολείο που ονειρευτήκαμε ενάντια στον εφιάλτη που ζούμε σήμερα.
Απέναντι Όχθη, ομάδα εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails