Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το κίνημα κατά των διοδίων και το epitropesdiodiastop

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Τρίπολη η σύσκεψη του προσωρινού Συντονιστικού Φορέων και Κατοίκων Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 50-60 άνθρωποι από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Η συζήτηση ενώ ξεκίνησε καλά με μια χρήσιμη ενημέρωση από το Πανελλαδικό Συντονιστικό συνέχισε με σειρά παρεμβάσεων που έκαναν 7-8 άνθρωποι που είχαν έρθει από την Αθήνα και αυτοονομάζονται επίσης "Πανελλαδικό Συντονιστικό"!
Τα εν λόγω άτομα επαναλάμβαναν τις ίδιες και τις ίδιες τοποθετήσεις σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό όπου στο τέλος κάθε τοποθέτησης αυτοχειροκροτούνταν. Κωδικά, δεν ήθελαν τη συμμετοχή φορέων στο Συντονιστικό, ήθελαν αμεσοδημοκρατία χωρίς να υπάρχει καν μια επιτροπή/συντονιστικό που να διεκπαιρεώσει τις αποφάσεις της συνέλευσης, κατηγορούσαν το Πανελλαδικό Συντονιστικό  κλπ κλπ.
Δεν θα ασχολούμασταν  μαζί τους (αντίθετα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε...) αν δεν αντιλαμβανόμασταν ότι το βασικό που τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιαστούν σαν μοναδικοί εκφραστές του κινήματος κατά των διοδίων με μπόλικη σαντιγύ αμεσοδημοκρατίας, τρομερή έπαρση, μεθόδους συκοφαντίας και ψεμμάτων, επιδιώκοντας τη διάσπαση και όχι την ενότητα του κινήματος.
Ρωτώντας πήγαμε στην πόλη. Δηλαδή μάθαμε ότι πολύ εξ'αυτών ανήκουν στο ΕΕΚ (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα). Έτσι εξηγείται το ότι παρόλο το ξασπάθωμα ενάντια στα κόμματα κλπ οι ιδρυτές και οι πιο συχνά εμφανζόμενοι στα ΜΜΕ ανήκουν στο ΕΕΚ. Δεν θα ήταν πρόβλημα μια οργάνωση να φτιάχνει πιο πλατιά σχήματα αρκεί να μην τα φτιάχνει για να καπελώσει και να οικειοποιηθεί ένα κίνημα και μάλιστα ασκώντας πολεμική με βρώμικα μέσα σε όσους αγωνίζονται πέραν των δικών της ορίων.
Επομένως όλα αυτά περι κομμάτων, καπελωμάτων ήταν απλά μπαρούφες.
Έτσι εξηγείται και η ταυτόχρονη αφισοκόλληση αφισών του ΕΕΚ και των epitropesdiodistop σε διάφορες περιοχές:
Ή ακόμα και η εικόνα δίπλα όπου συνυπάρχουν τα πανό του ΕΕΚ με τα πανό των επιτροπών τους.
Μάλιστα στο μπλογκ τους στη δεξιά στήλη υπάρχει λινκ μόνο για μια εφημερίδα  η οποία  ονομάζεται "Ο Εργάτης" και σχετίζεται επίσης με το ΕΕΚ.

Όσον αφορά το θέμα της αμεσοδημοκρατίας και του παραγοντισμού όποιος ψάξει λίγο θα διαπιστώσει ότι λίγοι άνθρωποι (οι ίδιοι συνεχώς) έχουν δώσει ένα κάρο συνεντέυξεις στα ΜΜΕ. Το ίδιο έγινε στην Καλαμάτα όταν ο εξ'Αθηνών απεσταλμένος που μετείχε σε σύσκεψη για τα διόδια έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ενώ ο ίδιος άνθρωπος και την Κυριακή πήρε σβάρνα τα τοπικά κανάλια.  Ποιός επέλεξε αμεσοδημκρατικά να προβάλεται συνεχώς ο ίδιος άνθρωπος;
Προφανώς οι κύριοι αυτοί δεν θέλουν φορείς και ανθρώπους από άλλα κόμματα γιατί θέλουν να φτιάξουν το μαγαζί τους ξεγελώντας κόσμο που έχει τη διάθεση να αντισταθεί.  
Δεν τους ενδιαφέρει να κερδίσει το κίνημα μέσα από τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου φορέων και πολιτών ενάντια στα διόδια και τις συμβάσεις παραχώρησης αλλά να φτιάξουν κάτι που θα το ελέγχουν πλήρως, μέσω του οποίου θα προβάλουν τους εαυτούς τους, επιτιθέμενοι με κάθε ευκαιρία στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων που μόνο ένας αφελής ή κολλημένος δεν θα καταλάβαινε ότι είναι αυτό που έχει πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία του κινήματος κατά των διοδίων.
Μπαίνοντας στο, κατά τα άλλα καλά οργανωμένο, μπλογκ της κίνησής τους, είδαμε την παρακάτω εμετική και απαράδεκτη ανάρτηση. Την παραθέτουμε με στόχο καθένας να κρίνει τις προθέσεις τους. Σε αγκύλες και με κόκκινα γράμματα έχουμε προσθέσει δικούς μας σχολιασμούς:

 Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

Την Κυριακή 23/01/11 διεξήχθη στο Εργατικό Κέντρο Τριπόλεως συνέλευση με στόχο την εκλογή Μόνιμου Παμπελοποννησιακού Συντονιστικού [ΨΕΜΑ 1ο: στόχος δεν ήταν η εκλογή όπως την αναφέρουν, αλλά η ενημέρωση των πολιτών και των φορέων για το κίνημα κατά των διοδίων (γι' αυτό και ήταν καλεσμένα δυο μέλη από το Πανελλαδικό Συντονιστικό), η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Πελοποννήσου με συμμετοχή δηλαδή όλων όσων, φορέων και κατοίκων, το επιθυμούν, και η πιθανή εκλογή μιας επιτροπής για τη διεκπαιρέωση των άμεσων ζητημάτων] ενάντια στα διόδια. Στην διαδικασία συμμετείχαν φορείς, δημοτικές κινήσεις και εκπρόσωποι του αυτοαποκαλούμενου «Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδιών» [ΨΕΜΑ 2ο: 21 επιτροπές και 12 φορείς είναι αυτοαποκαλούμενοι;, δείτε εδώ]  που αποτελείται από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ [ΨΕΜΑ 3ο: δεν χρειάζεται τεκμηρίωση καθώς δεν μπορεί να αντικρουστεί ένας αυθαίρετος ισχυρισμός.], ενώ αισθητή ήταν η απουσία κατοίκων της περιοχής [επεξήγηση 1η: Προφανώς δεν ήταν κάτοικοι της Πελοποννήσου ούτε οι 250 άνθρωποι που άνοιξαν τα διόδια σε Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Ασεά στις 9/1]. Μέχρι τη συνέλευση αυτή, είχε αυτοχρηστεί [ΨΕΜΑ 4ο: Δεν είχε αυτοχρηστεί. Είχε δημιουργηθεί "προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή" ύστερα από ανοιχτό και δημόσιο κάλεσμα  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/12, η οποία άνοιξε στις 9/1 για πρώτη φορά και τους τρεις σταθμούς διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου - Καλαμάτας, δείτε εικόνες και βίντεο εδώ και εδώ] με στόχο μέσω της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε να μονιμοποιήσει την καπελωτική του ιδιότητα. Η διαδικασία δε θύμισε σε τίποτα αμεσοδημοκρατική συνέλευση [ΑΛΗΘΕΙΑ 1η: Φυσικά δεν είναι αμεσοδημοκρατική συνέλευση όταν αντί να μιλήσουν οι πολίτες της περιοχής, ακούγαμε τα μανιφέστα 7-8 Αθηναίων που έλεγαν το ίδιο πράγμα]. Πραγματοποιήθηκε με παρουσία ελάχιστων κατοίκων και μονοπωλήθηκε από εκπροσωπήσεις κάποιων κομματικοποιημένων φορέων, δημοτικών κινησεων και συντονιστικών επιτροπών που έφεραν τη σφραγίδα-καπέλο τους για να κατοχυρώσουν μία θεσούλα στην γραμματεία του Μόνιμου Απο-Συντονιστικού [Αρες... μάρες].
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια-Πανελλαδικό συντονιστικό , παρενέβησαν οργανωμένα [ΑΛΗΘΕΙΑ 2η: Ευτυχώς το παραδέχονται ότι είχαν σχέδιο να το κάνουν μπάχαλο και ΕΡΩΤΗΜΑ: Πότε αποφασίστηκε η οργανωμένη τους παρέμβαση; Έγινε κάποια αμεσοδημοκρατική Πανελλαδική Συνέλευση για να αποφασιστεί αυτό;] στη συνέλευση καταδικάζοντας τη στημένη διαδικασία [επεξήγηση: αυτοί που παραδέχονται ότι ήρθαν στημένοι καταγγέλουν τη ...στημένη διαδικασία]. Την ίδια καταγγελτική και απαξιωτική προς τη διαδικασία στάση κράτησε και όσος απο τα κάτω κόσμος παρευρισκόταν στην αίθουσα αποχωρώντας από τη διαδικασία [ΨΕΜΑ 5ο: Έφυγε, αφού μετατρέψατε τη συνέλευση σε φοιτητικό αμφιθέατρο και η διήρκεσε από τις 11.30 έως τις 16.30. Ευτυχώς που μείναν και κάποιοι να λέτε και δε μείνατε μόνοι σας]. Παλαιότερα όπου εμπλέκονταν φορείς και κόμματα που προσπαθούσαν να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από κινήματα [ΑΛΗΘΕΙΑ 3η: Για την πολιτική υπεραξία ,που προσπαθεί να αντλήσει το ΕΕΚ από το κίνημα κατά των διοδίων θα επανέλθουμε παρακάτω] δημιουργώντας εξουσιαστικές δομές από τα πάνω,ο κόσμος, συνήθως απογοητευόταν και κλεινόταν σπίτι του. Τώρα, εν μέσω ενός πρωτόγνωρου ταξικού πολέμου που βιώνουμε ο κόσμος απλά τους φτύνει κατάμουτρα και καταφεύγει σε άλλες μορφές αυτοοργάνωσης από τα κάτω.
Μετά το πέρας της «συνέλευσης» οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων μαζί με κατοίκους της Πελοποννήσου άνοιξαν τα διόδια της Νεστάνης για πάνω από μία ώρα, ενώ οι καρεκλοκένταυροι πήγαν στα σπίτια τους για ύπνο [ασχολίαστο γιατί είναι άγνωστος ο παραλήπτης των χαρακτηρισμών καθώς ούτε.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ:
Το κίνημα δεν καπελώνεται και δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και διαμεσολάβησης από κανέναν φορέα-κομματικό καπέλο [ΨΕΜΑ 7ο: Εκτός φυσικά από το ΕΕΚ...], που φιλοδοξεί να παραγοντίσει στις πλάτες του.
Το κίνημα δεν αναθέτει τον αγώνα του σε κανένα καρεκλοκένταυρο-γραφειοκράτη [ΨΕΜΑ 8ο:πέραν των μελών του ΕΕΚ] και δεν διαπραγματεύεται τα αιτήματά του με καμία εξουσία.
Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν στο κίνημα με το έτσι θέλω χαρακτηριστικά και διαδικασίες του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος είναι γελασμένοι [επεξήγηση: Θα επιτρέψουμε να δοθούν μόνο χρακτηριστικά μιας μίζερης, υποκριτικής, μικροκομματικής "αριστεράς"].
Ας καταλάβουν επιτέλους τα παράσιτα του κινήματος ότι ο ξενιστής τους έχει ξεσηκωθεί και θα τους σαρώσει με ένα τίναγμα και μόνο [Το θράσος και η πολιτική αλητεία δεν έχουν όριο...]: .
Ύστερα από τα παραπάνω ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι σε ένα από τα πρώτα κείμενα της κίνησής τους
Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων σ' όλη την Ελλάδα.
Δημιουργήστε επιτροπές κατοίκων ενάντια στα διόδια σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: Αθήνα και Στερεά Ελλάδα Ανδρέας Αγγέλης 6974198362 Δυτική Αθήνα - Ελευσίνα Τάκης Αλεξόπουλος 6978338418 Δυτική Ελλάδα - Πάτρα Νίκος Τζίρης 6938630696 Θεσσαλία - Βόλος Γιάννης Χατζηγιάννης 6972004219 Βόρεια Ελλάδα - Θεσσαλονίκη Γιώργος Τσιομάλου 6976708281
όλα τα ονόματα συμπεριλαμβάνονταν και στο ψηφοδέλτιο του ΕΕΚ:
23. Α' ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Τζαχρήστας Βάϊος του Βασιλείου: φοιτητής Τσιομάλου Γεώργιος του Ορφέα: ζαχαροπλάστης 28. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Αγγέλης Ανδρέας του Γεωργίου: Ελεύθερος επαγγελματίας 41. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Μαραβάς Ορφέας του Κων/νου: λογιστής Παπαδόπουλος Βασίλειος του Λεωνίδα: γιατρός 51. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ Αλεξόπουλος Παναγιώτης του Αθανασίου: εργαζόμενος στο Μέτρο 
Ο Γιαννης Χατζηγιάννης και ο Νικος Τζίρης στελεχη του ΕΕΚ σε Βόλο και Πάτρα αντιστοιχα......

2 σχόλια:

Αριστερό Σχήμα είπε...

Διαβάσαμε άλλη μια ανατριχιαστοκή ανάρτηση σχετική με το θέμα στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1256214.
Από την πλευρά μας για να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να διορθώσουμε στην παραπάνω ανάρτηση όπου υπάρχει η φράση "μέλος του ΕΕΚ" σε "φίλος του ΕΕΚ" καθώς η συμμετοχή ενός πολίτη στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος προανώς δε σημαίνει ότι είναι μέλος του.
Όσον αφορά το υπόλοιπο παραλήρημα, δεν χρειάζεται να είναι κανείς στην ΕΥΠ ούτε να είναι χάκερ για να βρει τα ονόματα των υποψηίων του οποιουδήποτε κόμματος στις βουλευτικές εκλογές και είναι τουλάχιστον γελοί να θεωρείται "προσωπικό δεδομένο" όταν τα ψηφοδέλτια έχουν πάει σε εκατομμύρια πολίτες. Επίσης το ίδιο ισχύει και για ένα χαρτί που οι ίδιοι έγραψαν (με όνομα και τηλέφωνο) και μοίραζαν.
Τέλος, αν είναι τόσο ευαίσθητοι για τα προσωπικά δεδομένα ας πούν με πιο δικαίωμα και με ποιανού την άδεια έφτιαξαν βίντεο με κοπτοραπτική από τη παμσυνέλευση στην Τρίπολη. Τότε δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα...

Ναπoλέων είπε...

Η τάση και προσπάθεια "καπελλώματος", σαφέστατη ένδειξη απουσίας αυτοκατάφασης, καθώς και η, λυσσαλέα συνήθως, επιδίωξη αντιθετικού ετεροπροσδιορισμού, είναι ασθένειες του μυαλού για τις οποίες το καλλίτερο όπλο για να μην γίνουν επιδημίες είναι να μην χάνει κανείς τον χρόνο μαζί τους, εκτός ίσως από άμεσες (και όχι μεταγενέστερες!) διαψεύσεις στον ίδιο χώρο, την ίδια στιγμή, προς τους ίδιους ακροατές.

H «άμεση» δημοκρατία τώρα, όπως έχω γράψει και στους ίδιους και έχω σχολιάσει στο "μπλογκ" τους κι αλλού, έχει ένα ...«μικρό» μειονέκτημα: Ούτε υπήρξε ποτέ και πουθενά (τα περί αρχαίας Αθήνας ή ...Αμαζόνων είναι παραμυθάκια για όσους βαριούνται να διαβάσουν και να σκεφτούν) ούτε θα υπάρξει ποτέ για τον απλό λόγο της πολυσυνθετότητας και πολυπλοκότητας της ζωής και της κοινωνίας.

Όσοι λένε ότι τήν επιδιώκουν είναι ή ανόητοι ή απατεώνες και όσοι λένε ότι τήν εφαρμόζουν κιόλας, απλώς θέλουν να μασκαρέψουν, να κρύψουν το "καπέλλωμα" που μεθοδεύουν.

Το «όλοι-όλες αποφασίζουν για όλα» είναι μια απύθμενα βλακώδης πρόταση (όταν δεν είναι δόλια...) αφού αγνοεί την προϋπόθεση ότι πρέπει να είναι και ΕΝΗΜΕΡΟΙ-ΕΝΗΜΕΡΕΣ για όλα...

Η δημοκρατία, που μόνο ως αντιπροσωπευτική, έμμεση, μπορεί να υπάρξει έχει άλλο "κουμπί": Άμεσο και συνεχή έλεγχο των, πάντοτε ανακλητών, εκπροσώπων.
Δεν τό ...πατήσαμε αυτό το "κουμπί", δεν έχουμε (ακόμα) δημοκρατία. Ούτε εμείς ούτε κάνας άλλος αλλού.

Πλήρη ανάλυση-τεκμηρίωση γιαυτά μπορείτε να βρείτε στο μπλογκ μου "Για μιά αριστερή Αριστερά" {aristeriaristera.blogspot.com}.

Καλό μήνα, καλό κουράγιο!

Καλή «αντάμωση» την Κυριακή, καθένας και καθεμιά στο μετερίζι μας.

Ναπολέων Παπαδόπουλος
Γιάννενα
Μέλος της τοπικής Κίνησης
polites-vs-xaratsia.blogspot.com

linkwithin

Related Posts with Thumbnails