Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Αναζητείται το κόμμα που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και έφυγε...

Η ηγεσία του ΣΥΝ καταφέρνει για ακόμη μια φορά να μας εντυπωσιάσει με τις τακτικές της ικανότητες αποδιοργάνωσης της αστικής πολίτικής μέσω της τακτικής της παραπλάνησης και του αντιπερισπασμού.
Στην αρχή κοίμησαν το σύστημα προβάλλοντας την ιδέα της "προγραμματικής αντιπολίτευσης", στη συνέχεια απέρριψαν την άποψη εναντίωσης-δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Σταθερότητας, χαρακτήρισαν το ζήτημα του χρέους "παραμύθι χωρίς δράκο" (αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ήταν "δράκος χωρίς παραμύθι"),στην πορεία δεν ενστερνίστηκαν αριστερίστικες απόψεις περι αποχής από τις περίφημες συνεδριάσεις της Βουλής επικύρωσης του αποικιοκρατικού μνημονίου και ξεφτίλισαν από τα μέσα (εντός βουλής) το σύστημα, στις περιφερειακές κατάφεραν και απέσπασαν από το κυβερνητικό κόμμα τον Μητρόπουλο κάνοντάς τον Περιφερειάρχη Αττικής και πολλά άλλα.

Η πιο ιδιαίτερη τακτική τους όμως ήταν αυτή του χλευασμού της ανάγκης ενός ευρύτερου μετώπου ενάντια στα μέτρα, το μνημόνιο, την κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Ξεγέλασαν το σύστημα πρόβαλοντας σαν επιχειρήματα άρνησης της συμπόρευσης με άλλες δυνάμεις την
ύποπτη από κάποιους προσπάθεια υπέρβασης του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο πετυχημένα καθοδηγούν κατ' αποκλειστικότητα οι τιμονιέρηδες της Κουμουνδούρου. Άλλο ένα τέχνασμα να αποπροσανατολίσουν τα think tank του συστήματος ήταν η άρνηση του αιτήματος "Να φύγει η κυβέρνηση" με το αφοπλιστικό ερώτημα "και ποιός να έρθει;". Ακόμα και τα λόμπυ στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκαν σε σύγχυση βλέποντας πως παρόλες τις πολιτικές διάλυσης μιας χώρας, μέρος της αριστεράς της επιμένει ευρωενωσιακά και ευρωομολογιακά! Εξαιρέσεις όπως η Λαφαζανική πλευρά που εκφράζεται μέσω της iskra βρίσκονται εγκλωβισμένες στο παιχνίδι ισορροπιών εντός του ΣΥΝ.

Αφού λοιπόν είχε απόλυτη επιτυχία ο πλήρης αποπροσανατολισμός ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και υπάρχει η εκτίμηση ότι
"Στον ΣΥΝ όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην άποψη ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές τείνουν να γίνουν βεβαιότητα."
μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος (δοκιμασμένο και σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους) του ιδιοφυούς σχεδίου.
Έτσι, ο ΣΥΝ με το που μπαίνει το 2011 αλλάζει ρότα:

"Η ηγεσία του κόμματος λοιπόν θέτει επιτακτικά την ανάγκη για συγκρότηση του πλατύτερου δυνατού μετώπου κοινής δράσης, που σχηματικά διαγράφεται από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να σταθεί απέναντι στην κοινωνική χρεωκοπία που προωθεί, όπως σημειώνουν τα στελέχη, η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.Σε αυτήν την κατεύθυνση σχεδιάζεται, αμέσως μετά τις γιορτές, σειρά πρωτοβουλιών με τα μάτια στραμμένα στην ανάγκη τόσο να οργανωθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις όσο και να εκφραστεί εκλογικά η επιχειρούμενη ευρεία σύγκλιση δυνάμεων."

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να υπονομεύσουν και συνεχίζουν ζητώντας οι θρασύς (!) συνεδρίαση της γραμματείας ( αν είναι δυνατόν) και υλοποίηση των αποφάσεων της ΄Γ Συνδιάσκεψης (ε, όχι και αυτό!), ο ΣΥΝ είναι σαφής:

"Στην ηγεσία του ΣΥΝ ωστόσο δεν γίνονται αποδεκτές προτάσεις που διατυπώνονται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για τη σύγκληση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης είτε για συνεδρίαση της Γραμματείας του σχήματος. Όπως λένε "υπάρχει ανάγκη να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και να ξαναθυμηθούμε τον ιδρυτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα πλέον αφορά ευρύτερες δυνάμεις”."

Με απλά λόγια, ο ΣΥΝ παίρνει την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ και πού τον είδατε...
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, δείτε εδώ την πρόταση που είχε κάνει από τον Μάη η ΚΟΕ για κοινωνικό και πολιτικό Μέτωπο η οποία αντιμετωπίστηκε με την δέουσα αδιαφορία-χλευασμό σαν προσπάθεια υπέρβασης του ΣΥΡΙΖΑ (όχι μόνο από τον ΣΥΝ...)...!!! καθώς και την πρόταση δέκα σημείων προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούνη...!!!

Οι φράσεις με τα μαύρα γράμματα προέρχονται από ρεπορτάζ της Δάφνης Σφέτσα στην Αυγή 2/1 που διαβάσαμε στην Όπερα της Πεντάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails