Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Άνοιγμα των διοδίων της Νεστάνης την Κυριακή 28 Νοέμβρη στις 16.00

Κινητοποιήσεις οργανώνονται σε απάντηση των νέων αυξήσεων στα διόδια της Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης-Κλμάτας/Σπάρτης και του νέου σταθμού στην ΑΣΕΑ. Στην κινητοποίηση καλούν διάφορες κινήσεις από την Πελοπόννησο (ΑΣΠΕ, Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στον Μωριά). [η φώτο από προηγούμενη κινητοποίηση στο Σπαθοβούνι]
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Κίνησης Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο:

Άνοιγμα των διοδίων της Νεστάνης την Κυριακή 28 Νοέμβρη στις 16.00

Καταγγέλλουμε τη νέα αύξηση διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας / Σπάρτης και τη λειτουργία νέου σταθμού στην ΑΣΕΑ. Σε μια περίοδο που οι μισθοί συρρικνώνονται και η ανεργία καλπάζει ακόμα και η μετακίνηση τείνει να γίνει πολυτέλεια για πολλούς συμπολίτες μας.
Δεν ανεχόμαστε άλλους έμμεσους φόρους γιατί είναι οι πιο άδικοι. Η αύξηση του ΦΠΑ, των φόρων κατανάλωσης, της βενζίνης και των διοδίων φορτώνουν την κρίση στους πολλούς για να συνεχίσουν να πλουτίζουν λίγοι.
Η μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων μας. Η ύπαρξη δρόμων όπου μπορούν οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια είναι υποχρέωση του κράτους η οποία οφείλει να καλύπτεται από τη γενικότερη φορολογία και όχι από πανάκριβα διόδια. Οι αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης των Εθνικών Οδών φορτώνουν στους πολίτες τα έξοδα συντήρησης και κατασκευής με βασικό κερδισμένο τους γνωστούς μεγαλοεργολάβους (βλέπε εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ).
Η Κίνηση Συντονισμού Πολιτών συμμετέχει στο άνοιγμα των διοδίων που οργανώνεται πανελλαδικά από το Πανελλαδικό Συντονιστικό επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια. Καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου σε άνοιγμα των διοδίων, μαζί με άλλες κινήσεις, την Κυριακή 28 Νοέμβρη στις 16.00 στον κόμβο Νεστάνης.

Απαιτούμε:
Κατάργηση των διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας/ Σπάρτης. Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Όχι στο επιπλέον χαράτσι του νέου σταθμού της Ασέας.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια, σηκώνουμε την μπάρα και φεύγουμε.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση μπορούν να συνεννοηθούν ανά νομό με τα μέλη της κίνησής μας: Κόρινθος:6977-137090 , Αργολίδα: 6946-901764, Λακωνία: 6932-619014, Μεσσηνία: 6974-073849

Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο
politespeloponnisou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails