Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Και αν οι νόμοι για τις κουκούλες δεν αποδώσουν… νέα ιδέα έρχεται από Αργεντινή.

από το indy βρήκαμε το παρακάτω κείμενο. Έξυπνος σχολιασμός στην αρχή και ακολουθεί η είδηση... Οι γειτονιές χωρίζονται ούτως ή άλλως σε φτωχές και πλούσιες, απλά στην Αργεντινή οι πλούσιοι επέλεξαν να το κάνουν ακόμα πιο κατανοητό. Απλά τέτοια περιστατικά δείχνουν και στον πιο άπιστο ότι η ταξική πάλη συνεχίζεται...

Και αν οι νόμοι για τις κουκούλες δεν αποδώσουν… νέα ιδέα έρχεται από Αργεντινή.

Χαράς ευαγγέλια (μέρες που ‘ναι) για το Δήμαρχο της Αθήνας, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Καρατζαφέρη.

Ο ομοϊδεάτης τους δήμαρχος του πλούσιου Σαν Ισίδρο Γκουστάβο Ποσέε στο Μπουένος Άιρες, προτείνει νέο μέτρο κατά της εγκληματικότητας. Επειδή κι αυτός ανησυχεί για την ασφάλεια των πολιτών καθώς βλέπει πως οι φτωχοί δεν κάθονται καρτερικά να πεθάνουν από τη φτώχια τους αποφάσισε να περιφράξει το δήμο του!

Είναι σίγουρο πως αυτή η «ακραία» (σήμερα) ιδέα, αύριο θα γίνει και η δικά μας σωτηρία, όταν οι νόμοι περί κουκούλας, ή η μουσειοποίηση του Πολυτεχνείου, θα αποδειχτεί ότι ήταν απλά προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Μετά θα έρθει η ανάγκη περίφραξης πχ. του Κολωνακίου. Από τώρα φαντάζομαι τον Πρετεντέρη να λέει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο με την εγκληματικότητα και πρέπει να προστατευτούν αξιοπρεπείς κάτοικοι της Αθήνας και το τείχος είναι η μόνη λύση. Μάλιστα θα πει ότι όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο, είναι κατά της ανάπτυξης και ότι του προκαλεί εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της κατασκευής του τοίχους του Κολωνακίου αφήνοντας έτσι άνεργους τους 500 εργάτες που θα το χτίσουν.

Ο Κακλαμάνης θα πει ότι όσοι αντιτίθενται στο τείχος είναι το αντίστοιχο των παρακρατικών αντικομουνιστών της Δυτικής Γερμανίας που αντιτίθονταν στο τείχος του Βερολίνου, ενώ ο Καρατζαφέρης θα είναι αντίθετος λέγοντας ότι δεν μπορούμε να φτιάχνουμε τείχη που χωρίζουν Έλληνες από Έλληνες, αλλά πρέπει να φτιάξουμε τοίχος γύρω από κάθε μετανάστη. Ο Πάγκαλός θα πει ότι εκτός από το τοίχος θα πρέπει που και που να απελαύνουμε συμβολικά κουκουλοφόρους.

Δείτε όλη την είδηση από Αργεντινή:

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αργεντινή η απόπειρα των πλουσίων του Μπουένος Αϊρες να προστατέψουν την ακριβή τους συνοικία από μια φτωχογειτονιά των προαστίων χτίζοντας ένα ψηλό «διαχωριστικό τείχος», «τείχους της διχόνοιας», όπως το αποκαλούν τα αργεντίνικα ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος του Σαν Ισίδρο Γκουστάβο Ποσέε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φτιάξει τείχος άνω του 1,5 χλμ σε μήκος, προκειμένου να καταπολεμήσει την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα στην πόλη.

«Δεν έχουμε άλλο τρόπο να προστατέψουμε τους πολίτες μας» ισχυρίστηκε ο δήμαρχος.

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σημαντικά στην Αργεντινή -ιδιαίτερα στο Μπουένος Αϊρες των 12 εκατομμυρίων πολιτών- το τελευταίο διάστημα, λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Το πλούσιο προάστιο του Σαν Ισίδρο βρίσκεται 30χλμ βόρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Το θέμα έχει πάρει τέτοια έκταση ώστε η κυβέρνηση παρενέβη διατάσσοντας τη διακοπή των εργασιών προκειμένου να εξετάσει εάν η ανέγερση του τείχους συνιστά «παράνομη και αντιδημοκρατική» ενέργεια που ισοδυναμεί με «βήμα οπισθοχώρησης» για τη χώρα. Την έντονη αντίδρασή της έχει εκφράσει και η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ, που έκανε λόγο για απόπειρα επιβολής ενός κοινωνικού άπαρτχαϊντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails