Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Σούδα, Τύρναβος, Άκτιο, Αθήνα, Στρασβούργο : ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ!

Σε Ελλάδα και Ευρώπη ξεδιπλώνονται σήμερα μεγάλες κινητοποιήσεις ανθρώπων και διαδηλώσεις με κοινά συνθήματα : ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι πολεμικές φωλιές-βάσεις σε όλο τον κόσμο και φυσικά στη χώρα μας...



Μετά το φιάσκο της συνόδου των G20 στο Λονδίνο που δυστυχώς άφησε πίσω της ένα θύμα (η αστυνομία περικύκλωσε τους διαδηλωτές και προκάλεσε τεράστια αναταραχή με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί και ένας νεκρός) ακολουθεί η σημερινή σελίδα διαδηλώσεων στο Στρασβούργο αλλά και στην Ελλάδα.







Όσον αφορά στο Στρασβ
ούργο οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και δείχνουν τόσο τη λυσσαλέα προσπάθεια των "προθύμων" υποστηρικτών του ΝΑΤΟ να χτυπήσουν το αντιπολεμικό κίνημα όσο και την ανυποχώρητη διάθεση των διαδηλωτών να εκφράσουν την αντίθεση τους στο ΝΑΤΟ.

Να σημειώσουμε ότι το Στρασβούργο είναι στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας (η γέφυρα που συνδέει τα δύο κράτη είναι πεδίο μάχης σήμερα), πράγμα που σημαίνει ότι οι διαδηλώσεις είχαν πολλές αφετηρίες και χτυπήθηκαν α λα γαλλογερμανικά.


Στην Ελλάδα πάλι είχαμε διάφορες δράσεις (και με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ). Στην πρωτεύουσα θα γινόταν πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Στον Τύρναβο οργανώθηκε πορεία προς το Νατοϊκο στρατόπεδο. Στην Πρέβεζα πορεία και αποκλεισμός της βάσης του Ακτίου. Τέλος, στα Χανιά πορεία και αποκλεισμός της βάσης της Σούδας.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails