Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας


Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας

Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και την ανθρωπιά!

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει, λειτουργώντας καθαρά ως υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, τον απόπλου του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ με ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια. Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται τις ευχαριστίες από τον Ισραηλινό ομόλογό του αφού το Ισραήλ βγαίνει από την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση να υπερασπιστεί την παράνομο αποκλεισμό της Γάζας. Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγορεύσει ως εξωτερική πολιτική την ευθεία ταύτιση με ένα κράτος που συσσωρεύει την αντιπάθεια όλων των γειτονικών λαών της περιοχής. Και ένα χρόνο μετά την αιματηρή επέμβαση του Ισραηλινού στρατού στο Στόλο της Ελευθερίας Ι που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Αυτή τη στιγμή, ο Γιάννης Μανιάτης βουλευτής του νομού μας και υπουργός ΠΕΚΑ, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέπτεται το Ισραήλ για …“δουλειές”. Μάλλον δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του υφυπουργού ΠΕΚΑ στην αποστολή. Το Ισραήλ από καιρό ζητά στήριξη στα σχεδιά του για εκμετάλλευση θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και την κατασκευή αγωγού που πιθανόν να περνά από την Ελλάδα. Μάλιστα ένας λόγος που το Ισραήλ θέλει να διατηρηθεί ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας είναι η πρόθεσή του να εκμεταλλευτεί υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Γάζας.

Η συμμετοχή του κ. Γ. Μανιάτη σε αυτή την επίσκεψή βρίσκεται σε αντίθεση με τις διαθέσεις και τα αισθήματα του λαού μας και φυσικά της πλειοψηφίας των κατοικων του νομού μας. Το ίδιο άλλωστε συνέβη όταν πριν λίγες μέρες ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο αγνοώντας τον ξεσηκωμό της ελληνικής κοινωνίας.

Να σταματήσει η παράνομη κράτηση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας.

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας.

Διακοπή σχέσεων με το Ισραήλ. Αλληλεγγύη στους Ισραηλινούς πολίτες που αντιστέκονται στις θηριωδίες του κράτους τους.

Για πραγματική δημοκρατία στην χώρα μας, όπου η κυβέρνηση θα παίρνει υποδείξεις από τον λαό και όχι από τους ισχυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails