Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

"Καλή χρονιά" στους αντιστεκόμενη Παλαιστίνη...

Πέρασε ένας χρόνος από τη σφαγή στην Γάζα. Ένας απολογισμός από το r-freepalestine.blogspot.com/ αναφέρει:

27 Δεκέμβρη 2008, 11:30 το βράδυ...ξεκινούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί
Για 22 αδιάκοπα μερόνυχτα η σιωνιστική πολεμική μηχανή σφυροκοπά αδιάκοπα από αέρα, γη και θάλασσα έναν άμαχο στην πλειοψηφία του λαό, ήδη εξαντλημένο από τον δίχρονο δολοφονικό αποκλεισμό.

1.419 νεκροί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι, ανάμεσά τους 318 παιδιά και 111 γυναίκες.
Τουλάχιστον 5.300 τραυματίες ανάμεσά τους 1600 παιδιά και 830 γυναίκες
Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες και άμαχοι χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες από τις ισραηλινές δυνάμεις εισβολής.
Βομβαρδίστηκαν ασθενοφόρα και νοσοκομεία (8 νεκροί, 5 τραυματίες υγειονομικοί), δημοσιογράφοι (4 νεκροί, 9 τραυματίες), ανθρωπιστικές οργανώσεις και σχολεία (χτυπήθηκαν τα 150 από τα 384 σχολεία της Γάζας, ανάμεσά τους σχολεία της UNRWA στα οποία είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι), τόποι προσευχής και κρατικά κτίρια κοινής ωφελείας.
Χρησιμοποιήθηκαν από το Ισραήλ κάθε είδους όπλα, ανάμεσά τους και απαγορευμένα όπως βόμβες λευκού φωσφόρου, ενάντια σε πυκνοκατοικημένες από άμαχους περιοχές.
Περισσότερα από 15.000 σπίτια ολοσχερώς κατεστραμμένα. 58.000 με σοβαρές ζημιές. Πάνω από 100.000 κάτοικοι της Γάζας έμειναν και παραμένουν ως σήμερα άστεγοι.
Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς ολόκληρη η πολιτική υποδομή της Γάζας (δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυο ηλεκτροδότησης)

Το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων δυναμώνει και απλώνεται. Στην Αίγυπτο βρίσκονται εγκλωβισμένοι σήμερα εκατοντάδες πολίτες από 43 χώρες που συμμετέχουν στην "Πορεία για ελευθερία στη Γάζα¨. Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να διασπάσει την έννοια τους σπασίματος του Εμπάργκο στη Γάζα επέτρεψε μόνο σε 100 να περάσουν προς την αποκλεισμένη Γάζα.
Ακόμα και διαδηλώσεις στο Κάιρο αντιμετωπίστηκαν με βιαιότητα (δείτε σχετικά βίντεο). Στην αποστολή συμμετέχουν και Έλληνες ακτιβιστές.
Δείτε συνεχείς ενημερώσεις για την "Πορεία για ελευθερία στη Γάζα" στο
r-freepalestine.blogspot.com
Δείτε βίντεο που αφορά το μπλοκάρισμα Παλαιστινίων που εμποδίζονται με πυροβολισμούς από Αιγύπτιους στρατιώτες να μετακινηθούν προς την Αίγυπτο. Το βίντεο τραβήχτηκε στις 28 Δεκέμβρη 2008 όταν η Γάζα βομβαρδιζόταν ανελέητα από Ισραηλινά αεροσκάφη. Οι Παλαιστίνιοι, φαίνεται, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους Ισραηλινούς...

Ύστερα από όλα αυτά να ευχηθούμε "καλή χρονιά"; Ας ευχηθούμε λοιπόν "καλή χρονιά" σε όσους λαούς και ανθρώπους αντιστέκονται και "κακή χρονιά" στους ισχυρούς που εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν τους ανθρώπους και την φύση. Όμως αρκεί μόνο η ευχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails