Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Τα ψώνια του Χου Ζιντάο και οι υποκλίσεις...

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε την χώρα μας ο αγοραστής του λιμανιού του Πειραιά Χου Ζιντάο. Ο πρωθυπουργός μας, σε μια κίνηση πλήρους υποτέλειας, πήγε να υποδεχτεί τον Κινέζο στο αεροδρόμιο. Για 35 χρονάκια λοιπον, το λιμάνι στους Κινέζους με κόστος 3,5 δις (το μισό των επιπλέον φόρων που ψάχνει ο Αλογοσκούφης για το 2009). Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Κ. Καραμανλή. Ούτε από τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος χαρούμενος ανέφερε την απόφαση για στενή συνεργασία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!?) με κινέζο εκπρόσωπο.
Το εντυπωσιακό ήταν η στάση του ΚΚΕ. Τη στιγμή που οι λιμενεργάτες βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα, η κ. Παπαρήγα αντάλασσε φιλοφρονήσεις με τον "σύντροφο" και αγοραστή του λιμανιού, πρόεδρο του ΚΚΚ Χου Ζιντάο: "Πρέπει να πω ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχει μια ειλικρινής σχέση, ο καθένας αναπτύσσει τις απόψεις του με μεγάλη άνεση και μπορεί ο ένας να συζητάει εποικοδομητικά με τον άλλον, ξεκινώντας, αν θέλετε, και από διαφορετικές συνθήκες που δρα το κάθε κόμμα και τις ιδιαίτερες απόψεις που έχει, άλλωστε, το κάθε κόμμα. Παρ' όλα αυτά, οι σχέσεις έχουν έναν ουσιαστικό χαρακτήρα και όχι τυπικό. Αυτό νομίζω ότι είναι επιδιωκόμενο και από τις δύο μεριές"! Μάλιστα με ένα ρεσιτάλ μαρξιστικής ερμηνείας ανέφερε ότι: "Οταν π.χ. πουλάς, θα υπάρξουν αγοραστές και αυτό είναι φυσικό, γι' αυτό, λοιπόν, εμείς στεκόμαστε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση - και στην προηγούμενη και στη σημερινή - που πουλάει. Δε στεκόμαστε εναντίον αυτού που κάνει την αγορά και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις"!!! Μάλλον το επόμενο βήμα είναι να συναντηθούν με την ηγεσία της ΕΕ και των ΗΠΑ, αφού δεν φταίνε αυτοί που η χώρα μας είναι υποτελής τους...
Την ορθότερη στάση υιοθέτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλαβάνος ο οποίος δεν συνσντήθηκε με τον κινέζο πρόεδρο δηλώνοντας: " Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν για να αναπτυχθούν οι ελληνοκινεζικές σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισοτιμίας, πράγμα το οποίο θα ήθελε κανείς. Ήταν το χρυσό περιτύλιγμα προκειμένου να περάσει αυτή η απαράδεκτη αποικιακού τύπου εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά."

Όσοι ακόμα θεωρούν τον Χου Ζιντάο σύντροφό τους, ας διαβάσουν αποσπάσματα από ένα κείμενο που υπογράφουν 170 μέλη, στελέχη και βετεράνοι του Κινεζικού Κ.Κ., των κρατικών αρχών οικονομικού σχεδιασμού και των πανεπιστημίων.

1 σχόλιο:

αστυάνακτας είπε...

Συντρόφια σας χαιρετώ...Πρώτη φορά σα επισκέπτομαι...Για το θέμα επισκεφτείτε: http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2008/11/blog-post_25.html
Ελπίζω να τα λέμε...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails