Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Δεν έχουν τέλος τα τέλη στο Άργος...

Αντιγράφουμε από τον "Αναγνώστη" της προηγούμενης Πέμπτης:

"Συγκεκριμένα από την επόμενη χρονιά οι Αργείοι θα δουν πιο φουσκωμένους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, αφού για τον δημοτικό φόρο θα πληρώνουν 0,30 ευρώ από 0,28 ευρώ που πλήρωναν μέχρι τώρα. Για τα δημοτικά τέλη (καθαριότητα, φωτισμός κτλ) θα πληρώνουν με τη νέα χρονιά 1,32 ευρώ, αντί 1,15 που πλήρωναν. Τα υπόλοιπα τέλη αυξάνονται περίπου στο ύψος του πληθωρισμού. Θετικό για ορισμένες κατηγορίες πολιτών είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε έκπτωση που φτάνει μέχρι και 100%. Συγκεκριμένα οι έχοντες αναπηρία (τυφλοί, παραπληγικοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι πολέμου) και οι πολύτεκνοι θα πληρώνουν το 50% των τελών. Επίσης απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη στο 100% οι άποροι."

Εν μέσω κρίσης η προοδευτική παράταξη που διοικεί τον δήμο, προχωρά σε αυξήσεις πολύ πάνω του πληθωρισμού. Κατάφερε να παρουσιάζονται σαν πιο φιλολαϊκές οι δυο συντηρητικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που διαφώνησαν με την πρόταση για αυξήσεις (Μέχρι και ο δ. Αθηναίων Κακλαμάνης ανακοίνωσε μηδενικές αυξήσεις).

Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση μοιράζει τσουβάλια λεφτά και εγγυήσεις στις τράπεζες, οι δήμοι και η ΚΕΔΚΕ αντί επιθετικά να απαιτήσουν τα οφειλόμενα από το κράτος, προχωρούν σε αυξήσεις αρκετές φορές πολύ πάνω του πληθωρισμού.

Το αίτημα είναι ένα:

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη. Να απαλλαγούν από αυτά άνεργοι, χαμηλόμισθοι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ο Δήμος να διεκδικήσει κονδύλια από την Κεντρική εξουσία και να λειτουργήσει σε όφελος των δημοτών.


Η φώτο είναι από διαμαρτυρία των "επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια" στο Δ. Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails