Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Νέο ταξίδι στη Γάζα

Ένα Κύμα ‘Ελπίδας’ Σαλπάρει για τη Γάζα.

Στις 28 Οκτωβρίου 2008, το Free Gaza Movement θα σαλπάρει ξανά για τη Γάζα. Πάνω στα πλοία θα βρίσκονται μία κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, πέντε φαρμακοποιοί, ένα μέλος της Κνεσέτ (Ισραηλινού Κοινοβουλίου), κι ένα μέλος του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου. Το καϊκι θα μεταφέρει ξανά 26 επιβάτες και μέλη πληρώματος στο λιμάνι της Γάζας.
“Ξοδέψαμε τον τελευταίο μήνα εξασφαλίζοντας πως το καϊκι μας είναι καλύτερο και δυνατότερο επειδή ο καιρός χειροτερεύει. Από τη στιγμή που υποσχεθήκαμε στο λαό της Γάζας ότι θα γυρίσουμε, θέλαμε να σιγουρέψουμε το ότι θα γυρίσουμε με ασφάλεια”, δηλώνει ο Derek Graham, βοηθός καπετάνιου στο καϊκι.
Η Mairead Maguire, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη το 1976 Nobel Peace Prize για τη δουλειά της για την προώθηση της ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία και μία από τους επιβάτες της αποστολής δήλωσε: “Πηγαίνουμε στη Γάζα για να δείξουμε στον λαό της πως τους αγαπάμε και πως νοιαζόμαστε γι’αυτούς. Τι λιγότερο θα μπορούσαμε να κάνουμε τη στιγμή που οι κυβερνήσεις μας παραμένουν σιωπηλές και ανενεργές μπρος σε αυτή την αποφευκτέα τραγωδία των γυναικών και των παιδιών στη Γάζα και την Παλαιστίνη.”
Στο πλοίο επίσης επιβαίνει ο Mustafa Barghouti, μέλος του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου και ο Jamal Zahalka, μέλος της Ισραηλινής Κνεσέτ. (κοινοβουλίου).
Και οι δύο Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να δυναμώσουν τους δεσμούς τους με τους συμπατριώτες τους στη Γάζα, κάτι που και οι δύο δεν ήταν δυνατόν να κάνουν λόγω του σφραγίσματος όλων των συνόρων επί ξηράς από το Ισραήλ και του αποκλεισμού του πολιορκημένου λαού της Γάζας.
Αυτή τη φορά οι ακτιβιστές που θα σπάσουν την πολιορκία θα παραδώσουν 6 κυβικά μέτρα φάρμακα, δώρο της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας για το Τέλος της Πολιορκίας στη Γάζα
( European Campaign to End the on Siege on Gaza). Ο Dr Arafat
Shoukri, πρόεδρος της Καμπάνιας δήλωσε: “Αυτή είναι απλά η πρώτη δόση της φαρμακευτικής βοήθειας που ελπίζουμε να στείλουμε. Η επιλογή των φαρμάκων έγινε με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες όπως μας ζητήθηκαν από τις αρχές υγείας στη Γάζα. Πολλά βασικά φάρμακα, όπως σιρόπι βήχα για παιδιά είναι ανύπαρκτα στην περιοχή και είμαστε ευτυχείς που θα τα κάνουμε διαθέσιμα. Η καμπάνια μας θα μεταφέρει επίσης αρκετούς ειδικούς φαρμακοποιούς στη Γάζα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της χειροτέρευσης της ανθρωπιστικής κρίσης που επέφερε ο αποκλεισμός”.
Greta Berlin, μία από τους οργανωτές επανέλαβε τους στόχους του Free Gaza Movement: “Σκοπός μας είναι να σπάμε τον αποκλεισμό του Ισραήλ όσο πιο συχνά μπορούμε. Αυτό το δεύτερο ταξίδι είναι μόνο ένα από αυτά που σκοπεύουμε να οργανώσουμε μέσα στον επόμενο χρόνο. Στις λίστες αναμονής επιβατών για τα επόμενα ταξίδια βρίσκονται δικηγόροι, βουλευτές, και άλλοι επαγγελματίες.”

Greta Berlin
Media Team
Free Gaza Movement
357 99 08 17 67
www.freegaza.org
www.anis-online.de/office/events/FreeGazaSong.htm
www.flickr.com/photos/29205195@N02/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails