Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Φονιάδες του πλανήτη, έξω από την Κρήτη

Το Σάββατο 18 Οκτώβρη διαδηλώνουμε όλοι, έξω από τη Βάση της Σούδας. Ζητάμε να κλείσει άμεσα, το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τις δολοφονικές τους επιθέσεις ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Η βουλή πριν μερικές μέρες ενέκρινε με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ την επέκταση της Αμερικανονατοικής Βάσης της Σούδας ώστε να δημιουργηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής. Όλοι καταλαβαίνουμε για ποιους είναι χρήσιμο αυτό το Κέντρο Εκπαίδευσης και ποιών τους στρατηγικούς σχεδιασμούς εξυπηρετεί. Όλα αυτά πάνω στις πλάτες μας και με τα δικά μας λεφτά, αφού το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει πλήρως τη χρηματοδότησή του.

Υπάρχει ένα κεντρικό ζήτημα: Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη, είναι ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» για τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν συναινέσει στις επιδιώξεις αυτές, έχουν δέσει τη χώρα μας πίσω από αυτούς τους σχεδιασμούς και κρύβουν συστηματικά το βρώμικο ρόλο που παίζουμε ενάντια στους γείτονές μας. Στα μυαλά αρκετών πολιτικών του δικομματισμού και παραγόντων της περιοχής είναι και ο «στρατιωτικός τουρισμός», να λειτουργεί δηλαδή ο νομός σαν σημείο ανάπαυσης για τους κουρασμένους καουμπόϋς πριν γυρίσουν στα θέατρα του πολέμου τους.

Οι συνέπειες για μας είναι πολλαπλέ
ς: συμμετοχή στους τυχοδιωκτισμούς και στην επιθετική δράση των φίλων μας, κίνδυνοι από τα πυρηνικά, μόλυνση της περιοχής, τραμπουκισμοί από τους μεθυσμένους συμμάχους και προσβολές αξιοπρέπειας. Ταυτόχρονα, για όλη την περιοχή του Ακρωτηρίου και της Σούδας έχει επιβληθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης με στρατόπεδα, αεροδρόμια, λογής λογής στρατιωτικές διευκολύνσεις, δεξαμενές καυσίμων, δεσμευμένες περιοχές , πεδία βολής κ.α.

Ο χανιώτικός λαός έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Δεν νοούνται αυτές οι έννοιες έχοντας δίπλα μας μια γιγάντια πολεμική βάση ενός οργανισμού, του ΝΑΤΟ που καταλύει ακριβώς την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία τόσων χωρών με πρόσχημα χθες τον κομμουνισμό, τώρα την τρομοκρατία.

Νιώθοντας σύμμαχοι με τους λαούς που αντιστέκονται συχνά και με το όπλο στο χέρι, ενάντια στην Αμερικάνικη και νατοϊκή βαρβαρότητα, διαδηλώνουμε το Σάββατο ζητώντας:

· Να μην γίνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής!
· Να κλείσει άμεσα η Βάση της Σούδας!
· Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!
· Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που 60 χρόνια τώρα τρομοκρατεί και δολοφονεί τους λαούς!

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ!

ΣΥΡΙΖΑ
Τοπική επιτροπή Χανίων


και μια σχετική αφίσα της ΚΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails