Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Τι θα γίνει με τα νερά; Θα τελειώσουμε ποτέ;

Διαβάσαμε στο "Αναγνώστη" συνέντευξη του νομάρχη σχετικά με το νερό. Κόψαμε κάποια αποσπάσματα τα οποία σας παρουσιάζουμε (με κάποια σχόλια...):


"Κι εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Κοντό, που πράγματι συνειδητοποίησε το πρόβλημα, αλλά και το ενδιαφέρον του Καραμανλή που κάθε φορά που συναντιόμαστε μου λέει τί θα γίνει με τα νερά; Θα τελειώσουμε ποτέ;

Του απαντούσα, δώστε μας τα χρήματα και τελειώνουμε."


Πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού: "τι θα γίνει με τα νερά; θα τελειώσουμε ποτέ;". Η απάντηση του νομάρχη βέβαια θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να είναι στο ίδιο ύφος: "Μέχρι να τελειώσουμε, θα έχουνε τελειώσει..."

"Μπορεί να φτάσαμε στις 30 – 35 μέρες να ποτίζουμε, αλλά δεν πάθαμε το μεγάλο κακό που έπαθαν οι άλλοι νομοί. Και παρ όλα αυτά, μας κατηγορούν τώρα ότι καθυστερήσαμε τί; Έναν μήνα; Αυτό είναι το πρόβλημά μας;"


Τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά. Δεν υπήρξε καθυστέρηση. Τι είναι 40 χρόνια που περιμένουμε; Μισή ζωή περίπου... Μένει άλλη μισή!


"Έγιναν και οι κινητοποιήσεις. Αλλά δεν δέχομαι ότι έγινε αυτό από τις κινητοποιήσεις των πολιτών. Ας μαζευτούν τουλάχιστον όλοι μαζί. Οι μεν μαζεύουν υπογραφές, οι άλλοι κάνουν πανηγύρια στον Άγιο Αδριανό, οι άλλοι κάνουν συγκέντρωση στο Δρέπανο, οι άλλοι είχαν βγάλει τα τρακτέρ στο Κουτσοπόδι. Ας συντονιστούν τέλος πάντων να δούμε τι γίνεται με αυτές τις κινήσεις των πολιτών. Όχι ότι είμαι αντίθετος. Αλλά να υπάρχει μια οργάνωση και να ξέρουμε ότι γίνεται γι αυτό το στόχο. Διότι καθεμιά από αυτές τις κινήσεις - να μην πω τί έχω πληροφορηθεί, για ποιούς έγιναν αυτές οι κινητοποιήσεις.

Για προσωπικά κίνητρα μερικών «πρωτοπόρων». Οι κινητοποιήσεις έγιναν από μερικούς συμπολίτες μας, για να πάρουν την δόξα ότι αν δεν μαζεύονταν υπογραφές δεν θα γινόταν το έργο. Ή αν δεν έβγαιναν τα τρακτέρ στο Κουτσοπόδι, δεν θα γινόταν το έργο. Ή αν δεν γίνονταν οι συγκεντρώσεις στον Άγιο Ανδριανό ή στο Δρέπανο, δεν θα γινόταν το έργο."


Ο κ Νομάρχης αποκαλεί τις λαϊκές συνελεύσεις "πανηγύρια". Βέβαια το παράξενο είναι ότι ενώ στα περισσότερα πανηγύρια πηγαίνει, σε αυτά δεν μας έκανε την τιμή να παρεβρεθεί. Από κι και πέρα, βρίσκει "προσωπικά κίνητρα" στους κατοίκους που κινητοποιήθηκαν και δεν τα βλέπει στον κ. Μανώλη για παράδειγμα. Ας έχει, απλά η βλακεία έχει και όρια. Όπως όρια έχει και η πολιτική μειωπία.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails