Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, στις περισσότερες περιοχές του νομού Αργολίδας, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγάλων πόλεων, Άργους και Ναυπλίου, το «πόσιμο» νερό… ήταν ακατάλληλο για πόση. Έτσι, ήμασταν όλοι αναγκασμένοι να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό. Το ημερήσιο κόστος αγοράς του νερού για μια οικογένεια (με προορισμό την πόση και το μαγείρεμα) ξεπερνούσε τα δύο ευρώ.
Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι Δήμοι, δεν προχώρησαν σε ελέγχους του νερού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ) και στα καταστήματα παρασκευής τροφίμων. Έτσι, το πιθανότερο είναι το κατά τα άλλα ακατάλληλο νερό, εν αγνοία μας και παρά τη θέλησή μας (στους καφέδες, στα φαγητά κλπ.) , να καταναλώθηκε.

Ζητάμε

- Άμεσους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χρήση ποιοτικού νερού σ’ όλα τα παραπάνω καταστήματα.
- Την τοποθέτηση δοχείων παροχής πόσιμου νερού σ’ όλους τους δημόσιους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία, κλπ), χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των χρηστών. Ιδιαίτερη φροντίδα να δοθεί στα σχολεία όλων των βαθμίδων.
- Την άμεση συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια για τη μείωση των λογαριασμών του νερού, δεδομένου ότι οι πολίτες ήταν αναγκασμένοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο. Η μείωση αυτή να προσεγγίζει τα ποσά που δαπανήθηκαν από τους πολίτες για την αγορά του εμφιαλωμένου νερού.

Γραμματεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails