Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Το Ισραήλ πνίγει τη Γάζα στο αίμα


30 παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα. Ο ισραηλινός υφυπουργός Aμυνας κάνει λόγο για «ολοκαύτωμα» (!) που περιμένει τους παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες δυο μέρες, με αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς. Περίπου 30 παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα βρέφος 6 μηνών (
βίντεο). Το Ισραήλ βομβάρδισε το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, αλλά και το Σύλλογο Ιατρικής Περίθαλψης.

Ο ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας έκανε μάλιστα λόγο, σύμφωνα με το BBC, για «ολοκαύτωμα» που περιμένει τους Παλαιστίνιους αν συνεχίσουν την εκτόξευση ρουκετών προς τις συνοριακές πόλεις του Σντερό και του Ασκελον. «Οσο εντείνουν τις ρίψεις ρουκετών, και αυτές οι ρουκέτες φτάνουν μακρύτερα, τόσο αυτοί (οι Παλαιστίνιοι) θα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου ολοκαυτώματος, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε όλη μας την ισχύ για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», είπε ο Ματάν Βιλνάι, υφυπουργός Αμυνας, στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο. Την Τετάρτη ένας 47χρονος ισραηλινός σκοτώθηκε από τέτοια ρουκέτα στην πόλη Σντερό, ο πρώτος εδώ και 9 μήνες.

Φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό (προσοχή: πολύ σκληρές εικόνες) - Εκκληση του Συλλόγου Ιντιφάντα για τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας - 28/2: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα - Δήλωση για τον βομβαρδισμό του Συλλόγου Ιατρικής Περίθαλψης - Διεθνές 3ήμερο Διαμαρτυρίας (15,16,17 Μαρτίου)

πηγή: intifada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails