Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Η Κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις των εργαζομένων, τις κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται αυτή την περίοδο, κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό, με το οποίο – σε συνέχεια των «μεταρρυθμίσεων» Σιούφα και Ρέππα – επιχειρείται σε μεγαλύτερο βαθμό:

Ø η διάλυση της Κοινωνικής ασφάλισης,

Ø η συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων,

Ø η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης,

Ø η δραματική μείωση των συντάξεων.

Ταυτόχρονα, με αυταρχισμό και δικαστικές παρεμβάσεις προσπαθεί να καταστείλει τους αγώνες που αναπτύσσονται, για να περάσει την αντεργατική της πολιτική.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί μια βίαιη επίθεση, στα δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα. Πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τις γυναίκες και τους νέους και χτυπά τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.

Παράλληλα προδιαγράφει και νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα:

· Τα ασφαλιστικά Ταμεία ενοποιούνται υποχρεωτικά, με στόχο την καταλήστευση για μια ακόμα φορά των αποθεματικών τους και την μείωση των παροχών. Καταργούνται οι διατάξεις των Ταμείων που εξασφάλιζαν συνταξιοδότηση σε όσους απολύονται χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

· Οι συντάξεις όλων των εργαζομένων μειώνονται δραματικά οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γίνονται απαγορευτικές, πλήττονται ιδιαίτερα οι γυναίκες και οι νέοι εργαζόμενοι.

· Τα όρια ηλικίας αυξάνονται, με μεγάλο κόστος για τους νέους ασφαλισμένους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.

· Η χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης μεταφέρεται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των εργαζομένων με την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ οι εισφορές των εργοδοτών με τις ρυθμίσεις μειώνονται.

· Χιλιάδες οικογένειες μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την αύξηση, από 50 σε 100, των απαιτούμενων ενσήμων.

· Για μια φορά ακόμα δεν προβλέπεται κάποιο μέτρο για τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία, ιδιαίτερα των νέων και των μεταναστών, ούτε για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, την επιστροφή των κλεμμένων και την είσπραξη των οφειλομένων εισφορών από τους μεγαλοεργοδότες.

Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να εμφανίσει τις συγκεκριμένες επιλογές ως μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, ούτε να καλύψει την υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μέτρα και πολιτικές που θίγουν το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με στόχο την ενίσχυση του Κεφαλαίου και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει άμεσα αυτό το απαράδεκτο Νομοσχέδιο. Να κάνει δεκτές τις προτάσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος για ουσιαστική χρηματοδότηση από το κράτος της Κοινωνικής Ασφάλισης και αύξηση των συντάξεων που βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα συναντήσει την οργή και την αντίδραση όλων των εργαζόμενων. Το απεργιακό τσουνάμι που έρχεται, θα την παρασύρει.

Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την ψήφιση αυτού το απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Καλούμε τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σωματείο, ανεξάρτητα από τις όποιες επιφυλάξεις για τις μορφές πάλης, πρέπει να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις δράσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα.

Ø Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση των κινητοποιήσεων στα χέρια τους.

Ø Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 19 Μάρτη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Γιατί κανένας δε δικαιούται να παίζει με το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, να έχει ασφάλιση και αξιοπρεπείς συντάξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2008

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails