Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Διαμαρτυρία και ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα Δευτέρα 31/3/08 στην πρωινή εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και εντελώς αυθαίρετα υποστήριξε απόψεις που δεν εκφράζουν καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ και της δημιουργίας ευρωστρατού. Μάλιστα το επανέλαβε δις έτσι ακριβώς, όταν ρωτήθηκε ειρωνικά από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Μανουσογιαννάκη.

Τίθενται λοιπόν τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Ποιος εξουσιοδοτεί και πώς κάθε ένα μέλος του ΣΥΝ να μιλά εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ και να λέει τις δικές του απόψεις, που είναι αντίθετες με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Η απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης για δημιουργία γραφείου τύπου και εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμοστεί εδώ και τώρα γιατί δεν είναι η μοναδική περίπτωση.
  3. Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητο να εκδώσει ανακοίνωση που να διευκρινίζει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, να σταλεί στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή και να δημοσιευτεί στο τύπο της Αριστεράς (Αυγή, Εποχή, Αριστερά! κλπ)

Η πρόταση της ΚΟΕ είναι ότι απαιτείται μέχρι τέλους του 2008 να γίνει πανελλαδική θεματική σύσκεψη με θέμα "θέσεις για την ΕΕ" ενόψει ευρωεκλογών όπου να αναλυθούν – συγκεκριμενοποιηθούν και να βαθύνουν οι κατευθύνσεις μας και η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό.

Επί της ουσίας όσων υποστήριξε ο Δ. Χατζησωκράτης για την ΕΕ και είναι σε κατάφορη αντίθεση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Στην διακήρυξη του Ιουνίου 2007 υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο με τίτλο "Όχι στην Ευρώπη του πολέμου, του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού, όχι στην Ευρώπη φρούριο" και εκεί αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: "Ταυτόχρονα, η Ε.Ε. συγκροτείται ταχύτατα σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλο που διεκδικεί ρόλο και οφέλη από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στον κόσμο. Έχει ήδη νομιμοποιήσει μια σειρά πολέμους και επεμβάσεις (Βαλκάνια, Κόσσοβο, Ιράκ, Παλαιστίνη Λίβανος κλπ), συμμετέχει ως δήθεν ειρηνευτική δύναμη και μετέχει ενεργά στον πόλεμο κατά της "τρομοκρατίας". Με πρόσχημα το ενδιαφέρον για τον αλβανικό πληθυσμό του Κόσσοβου, προωθεί και πάλι σχέδια διαμελισμού και επαναχάραξης των συνόρων στην πρώην Γιουγκοσλαβία, φέρνοντας στην επικαιρότητα τον εφιάλτη του πολέμου στα Βαλκάνια.

Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που οραματίζονται οι λαοί. Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτή την Ευρώπη.

Δικό μας όραμα είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας, της λαϊκής ευημερίας, των δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους. Η Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης, του φεμινισμού, της ελευθερίας, της προόδου και του σοσιαλισμού."

"Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί:

  • ενάντια στην ΟΝΕ και τις συνέπειες των πολιτικών που τη συνοδεύουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στον αγώνα για την ειρήνη, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, την αναδιανομή του πλούτου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, την προστασία του περιβάλλοντος, την αλληλεγγύη στον τρίτο κόσμο.
  • στον αγώνα κατά του εθνικισμού και του ρατσισμού, για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και των κοινωνικά αποκλεισμένων.
  • ενάντια στην "πολιτική ασφάλειας", στις συμφωνίες Σένγκεν και Ευρωπόλ.
  • ενάντια στην πολιτική της στρατιωτικοποίησης της Ε.Ε., τη δημιουργία Ευρωστρατού και τις σχέσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
  • στην απόκρουση της απόπειρας επαναφοράς της συνταγματικής θεσμοθέτησης του νεοφιλελευθερισμού."

Σε αναμονή αποφάσεων σχετικά με τα θέματα αυτά.

ΚΟΕ 31/3/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails